Universitatea Transilvania din Brașov păstrează cursurile cu prezență fizică, chiar dacă facturile la curent au crescut foarte mult / Rectorul Abrudan: “Este o instituție serioasă, care pune pe primul loc calitatea procesului didactic”

2.369 de vizualizări
Universitatea Transilvania din Brașov / Foto: Unitbv.ro
Universitatea Transilvania păstrează formatul cursurilor și seminariilor cu prezență fizică, în ciuda creșterilor facturilor la utilități. Cel puțin așa a precizat rectorul instituției de învățământ superior din Brașov, Ioan-Vasile Abrudan. Asta în condițiile în care universități din țară au anunțat trecerea în online a cursurilor pentru a face economie la energie, transmite Agenția de presă Rador, citată de G4Media.ro.

„Universitatea Transilvania din Brașov este o instituție serioasă, care pune pe primul loc calitatea procesului didactic, iar anii de pandemie ne-au arătat dezavantajele învățământului online. În niciun caz, Universitatea nu va trece în online, iar în ceea ce privește creșterea costurilor, într-adevăr acestea au crescut semnificativ. Însă a crescut și subvenția acordată de minister pentru cămine-cantine, iar probabil, Universitatea Transilvania este într-o situație financiară bună și ne permitem acoperirea acestor costuri (…)”, a spus Ioan-Vasile Abrudan.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comment
  1. bravo pentru Arad, Craiova! Nu era vorba despre economia energetica? S-a vazut in decursul anilor ce inseamna in mediul “academic” lipsa de viziune si de …adaptabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Caietul de curs publicat de profesoara Dana Jalobeanu de la Universitatea din București / Foto: Facebook.com/Dana Jalobeanu

Cum arată suportul de curs al profesoarei Dana Jalobeanu, co-organizator al Bucharest-Princeton seminar in early modern philosophy: Am muncit un an la el cu o echipă de cinci colaboratori. Cum ar fi să îl public anul viitor doar sub numele meu? / Cîmpeanu și-a justificat plagiatul spunând că “aceste lucruri se partajează la nivelul colectivului”

Profesoara și cercetătoarea Dana Jalobeanu arată marelui public suportul său de curs, după ce ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, acuzat că și-a însușit prin plagiat cursul de specialitate, și-a justificat plagiatul…
Vezi articolul

Crește perioada de studii la doctorat de la 3 la 4 ani, universitățile vor răspunde pentru procesul de acordare a titlului de doctor, iar mandatul rectorului va fi de 5 ani, cu limita impusă de fiecare universitate / Propuneri din Legea învățământului superior, care va fi lansată în dezbatere publică pe 13 iulie

Ministrul Educației a prezentat azi în cadrul unei conferințe de presă noile legi ale Educației, una pentru învățământul preuniversitar și una pentru cel superior, care ar trebui să intre în…
Vezi articolul

Școli mai bune: Elevii au rezultate superioare când profesorii petrec mai mult timp predând efectiv la clasă și sunt mulțumiți de locul de muncă și când există un echilibru academic și socio-economic între colegi – analiză pe baza PISA-TALIS

Ministerul Educației își propune, pe termen scurt, să definească standarde clare pentru ceea ce înseamnă o “școală bună”. Printre celelalte priorități menționate în fișa de buget pentru 2021 se numără…
Vezi articolul