Universitatea Transilvania își va alege rectorul prin votul tuturor cadrelor didactice și de cercetare din instituție

1.423 de vizualizări
Universitatea Transilvania din Brașov / Foto: Unitbv.ro
Universitatea Transilvania din Brașov își va alege rectorul prin “votul tuturor cadrelor didactice și de cercetare” din instituție și al reprezentanților studenților, după cum s-a hotărât într-un referendum organizat în acest sens, potrivit unui anunț de presă.

Acesta precizează că, în cadrul referendumului din 6 iunie, participanții au avut de ales între două modalități de alegere a rectorului – vot universal, direct și secret, respectiv concurs public.

Din totalul de 694 de persoane cu drept de vot, au participat 519 persoane, dintre care 89,6% au optat pentru desemnarea rectorului prin “votul tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din universitate și al reprezentanților studenților din Senatul universității și Consiliile facultăților”.

În prezent, universitatea este condusă de Ioan Abrudan, aflat la al treilea mandat de rector, mulțumită unei portițe în legea actuală a educației, ce permite, teoretic, doar două mandate de rector (a fost ales prima dată în februarie 2012).

Citește și:
Rectorul Universității din București va fi desemnat pe bază de alegeri generale organizate în cadrul instituției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cursurile Universității Politehnica

Universitățile nu vor fi verificate cum vor preda online în toamnă, după ce va fi adoptată ordonanța ce va legaliza cursurile online, spune Sorin Cîmpeanu: ARACIS „nu va face controale în fiecare universitate, pentru că nu este fezabil”, însă „investim încredere”

Ordonanța de urgență pregătită de guvern pentru a legaliza predarea online în universități, începând din toamnă, va fi adoptată săptămâna viitoare, a anunțat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Dar el…
Vezi articolul
Inspecția specială

Concediul pentru directorii de școli, stabilit în contractul colectiv de muncă. Un director cu peste 15 ani vechime are un concediu de odihnă de 28 de zile lucrătoare, la care se adaugă și un concediu suplimentar între 5 și 10 zile

Concediul pentru directorii de școli și grădinițe este stabilit în contractul colectiv de muncă. Un director cu peste 15 ani vechime are un concediu de odihnă de 28 de zile…
Vezi articolul