Universitățile au început înscrierile pentru studenții care vor să devină antreprenori / Ei pot câștiga finanțare de 60.000 de euro pentru idei de afaceri

1.576 de vizualizări
Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com
Proiectul finanțat prin Programul Național Innotech Student vine în sprijinul antreprenoriatului studențesc în regiunile Centru şi Sud Muntenia. 16 Universități din țară se află pe lista cu proiecte și acum fac înscrieri pentru studenții cu idei de afaceri. Pot accesa până la 60.000 de euro pentru proiect.
  • Lista cu proiectele câștigătoare poate fi consultată la finalul articolului.

16 Universități din țară se află pe lista cu proiecte și acum fac înscrieri. Aici, formularul pentru înscrieri.

Guvernul a aprobat, în luna noiembrie, finanțarea a 68 de proiecte pentru studenți, prin Hotărârea care permite suplimentarea alocării financiare până la 135 de milioane de euro, și semnarea de contracte pentru proiectele selectate prin Programul Național Innotech Student, finanțat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Prin proiectele selectate, peste 23.500 studenți, doctoranzi și cursanți vor beneficia de sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă. Se estimează că peste 1.300 studenți și cercetători își vor găsi o slujbă și 3.400 locuri de muncă vor fi create, ca urmare a sprijinului financiar oferit întreprinderilor mici și mijlocii.

Într-o primă etapă, vor fi selectate planurile de afaceri finanțabile și vor fi înființate întreprinderile care urmează să realizeze planurile de afaceri cu ajutor de minimis.

Cea de-a doua etapă vizează sprijinul financiar sub forma micro-granturilor pentru deschiderea unei afaceri și va include activități pentru decontarea de către administratorul schemei de antreprenoriat a sumelor aferente implementării planurilor de afaceri. Cuantumul maxim al ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită este stabilit proporțional cu numărul de slujbe create, astfel:

  • ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 euro pentru crearea a cel puțin două locuri de muncă;
  • ajutor de minimis de peste 40.000 euro, dar mai mică sau egală cu 60.000 euro pentru crearea a cel puțin 3 locuri de muncă;
  • ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 60.000 euro, dar mai mică sau egală cu 80.000 euro pentru crearea a cel puțin 4 locuri de muncă;
  • ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 80.000 euro, dar mai mică sau egală cu 100.000 euro pentru crearea a cel puțin 5 locuri de muncă.

Pentru cea de-a treia și ultima etapă, este prevăzută asigurarea sustenabilității planurilor de afaceri în timpul perioadei de implementare a proiectului.

Beneficiarii celor 68 proiecte selectate pentru finanțare sunt camerele de comerț (4), institutul național de cercetare-dezvoltare, instituții de învățământ superior de stat acreditate (13), instituții de învățământ superior particulare acreditate (3), întreprinderi mici (9), întreprinderi mijlocii (7), microîntreprinderi (5), ONG-uri (25) și o organizație patronală.

Lista proiectelor poate fi consultată aici:

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR cere ministrului Educației Ligia Deca “să rescrie din temelii legile Educației, nu să protejeze impostorii și plagiatorii” / “Adresându-se șefilor de partid, unii dintre ei cu plagiate evidente, Ligia Deca nu face decât să se îndepărteze de dezideratul României Educate” – senatorul USR Ștefan Pălărie

USR cere ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să rescrie cu adevărat din temelii cele două propuneri de modificare a legilor Educaţiei, astfel încât ele să asigure cadrul etic necesar modernizării procesului…
Vezi articolul