Universitățile din Anglia nu ar mai trebui să ceară plata integrală a taxelor, în cazul în care nu revin la predarea față în față – ministrul britanic al Educației

194 de vizualizări
Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com
Atât timp cât universitățile nu livrează ceea ce așteaptă studenții, atunci nu ar trebui să mai ceară plata integrală a taxelor, este de părere secretarul de stat britanic din Educație, Gavin Williamson. Acesta a declarat marți pentru Sky News că guvernul Marii Britanii “a spus clar – toate universitățile pot reveni la predarea față în față”.

Oficialul a spus că “universitățile sunt autonome”, întrebat ce se întâmplă dacă unele dintre acestea nu vor să se întoarcă la seminarii și cursuri în format fizic. “Direcția noastră este clară și ne așteptăm ca toate universitățile, asta dacă nu se întrevăd motive neașteptate, să revină la situația de a oferi studenților lecții față în față”, susține acesta.

  • Williamson a punctat că miniștrii vor da Oficiului pentru Studenți (organism independent de supervizare a învățământului superior din Anglia – n. red.) “toată puterea și susținerea” în convingerea universităților “care nu livrează destul conținut educațional pentru studenții care plătesc taxe” să se alăture acestui demers.

Ce transmite Departamentul pentru Educație universităților: “Cum furnizorii din învățământul superior sunt instituții autonome, ar trebui să identifice și să aplice planuri adecvate de învățământ în funcție de situația fiecăreia. (…) În conformitate cu ce susține Oficiul Studenților, furnizorii ar trebui să comunice studenților la ce să se aștepte de la predarea și învățarea planificată”, precizează Sky News.

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Microbilog al Universității de Medicină din Iași, despre etapele dezvoltării unui vaccin și ce efect are închiderea școlilor și facultăților în răspândirea coronavirusului: „Mai curând copiii de vârstă mică par să fi înțeles importanța acestor măsuri”

Care sunt principalele diferențe între noul coronavirus și gripa sezonieră, dacă și ce efect au măsurile de închidere a instituțiilor de învățământ, precum și care sunt etapele cercetării și dezvoltării…
Vezi articolul

STUDIU 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor, 1 din 5 copii nu este fericit, arată raportul “Bunăstarea copiilor din mediul rural”

O cincime dintre copiii de la sat (21%) consideră că nu sunt niciodată sau sunt doar uneori fericiți, arată concluziile raportului Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020, lansat de Fundația World…
Vezi articolul