Utilizarea inteligenței artificiale în educația din România, discutată de Ligia Deca cu reprezentanții Coreei de Sud și ai Braziliei, pentru viitoare acorduri internaționale / Ministrul anunță și trei proiecte comune cu OCDE

573 de vizualizări
Foto: Ligia Deca / Facebook.com
Utilizarea inteligenței artificiale în educație este una dintre temele pe care ministrul Ligia Deca le-a discutat cu reprezentanții Braziliei și Coreei de Sud, scrie oficialul într-un mesaj pe Facebook. „Am avut ocazia de a discuta bilateral cu delegațiile Braziliei și Coreei de Sud, punând, astfel, bazele unor acorduri educaţionale pe teme de interes comun”, spune Deca după Forumul ministerial pe educație al Organizații pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, de la Paris.

„De asemenea, am avut ocazia de a discuta bilateral cu delegațiile Braziliei și Coreei de Sud, punând, astfel, bazele unor acorduri educaţionale pe teme de interes comun, precum utilizarea inteligenței artificiale în educație sau educația pentru dezvoltare durabilă”, a mai spus demnitarul român, care a precizat că a avut o discuție bilaterală și cu secretariatul OCDE.

Într-un răspuns la o întrebare primită pe pagina sa, ministrul Ligia Deca spune că va exista acces la bune-practici în domeniul inteligenței artificiale. „Da, imediat ce vom organiza acest schimb la nivel tehnic. A fost prima întâlnire de exprimare a intenției de colaborare. Revenim cu detalii”.

Deca anunță astfel că România are cel puțin trei „proiecte comune” cu OCDE, pe care le-a discutat la Paris: reforma guvernanței educaționale, creșterea echității şi reducerea segregării şcolare.

„Întâlnirea bilaterală cu secretariatul OCDE a fost extrem de aplicată, detaliind proiectele comune care vizează reforma guvernanței educaționale, creșterea echității şi reducerea segregării şcolare”, scrie Deca pe Facebook.

România este în plin proces de aderare la OCDE.

Tot la OCDE, eveniment care a durat două zile, Ligia Deca a mai precizat că a subliniat „nevoia ca alocările financiare publice în educație să nu mai fie cuantificate ca deficit bugetar, ci ca investiții.

Miercuri, Deca a catalogat drept „acoperitor” bugetul de 2,1% din PIB alocat pentru Ministerul Educației în 2023 – cel mai mic procent din istoria recentă. Într-un comunicat publicat de Ministerul Educației este detaliată alocarea pentru toate capitolele bugetare din domeniul „învățământ” sau care au legătură cu învățământul – iar finanțarea acestora, atât cheltuiala guvernamentală cât și fondurile europene sau cele proprii obținute de instituții care au și această componentă de finanțare, ajung la 3,2% din PIB.


1 comment
  1. >> întâlnire de exprimare a intenției de colaborare
    Mare realizare a doamnei doctor. Merita o deplasare la Paris. Platesc fraierii deplasarile astea.

    Unde si-a facut doamna doctor cumparaturile de Craciun? Haussmann, Champs-Elysées, St.-Germain? Sau s-a dus la magazine second hand?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele FSE “Spiru Haret”: Propunerea Guvernului seamănă izbitor de mult cu ceea ce s-a întâmplat în 2008, când cadrelor didactice li s-a mai refuzat o majorare salarială stabilită printr-o lege

Implementarea oricărui scenariu pentru începerea noului an școlar va fi sub semnul întrebării dacă Guvernul amână majorarea salariilor profesorilor din septembrie, atrage atenția Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“. Situația…
Vezi articolul

Bursele de merit „Ligia Deca” pentru medii școlare de 1, 2, 3 și 4 nu vor mai fi acordate din septembrie 2024. Dispar cele peste 8.500 de burse de merit pentru medii sub 5, pentru care elevii încasează anul acesta 450 de lei pe lună dintr-o gafă a ministrului

Premiera înregistrată de educația din România și semnalată de Edupedu.ro în noiembrie 2023 și-a dovedit falimentul 5 luni mai târziu: este vorba despre bursele de merit „Ligia Deca”, pentru elevii…
Vezi articolul

DOCUMENT USR a depus la Parlament moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, în contextul plagiatului acestuia. Textul integral al moțiunii “România educată să fure. Sorin Cimpeanu face școala de rușine”

USR a depus la Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea…
Vezi articolul