Val de universități anunță suspendarea cursurilor față în față și trecerea pe online

338 de vizualizări
Top 50 universități în Inginerie și Tehnologie
Top 50 universități în Inginerie și Tehnologie
Un număr mare de instituții de învățământ superior din țară au anunțat, miercuri, suspendarea cursurilor față în față și continuarea activităților în online, acolo unde este posibil. Deciziile au fost luate după ce Raed Arafat le-a recomandat universităților să suspende cursurile până pe 31 martie și după ce Consiliul Național al Rectorilor a recomandat, marți, astfel de măsuri în contextul acțiunilor de prevenire și combatere a epidemiei de coronavirus.

Au anunțat astfel de măsuri Universitatea București (detalii aici), ASE (detalii aici), Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (detalii aici).

Printre instituțiile de învățământ superior care au mai anunțat decizii similare se numără:

  • Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) a decis suspendarea prezenţei studenţilor la cursuri și în laboratoare și mutarea activităţilor de acest tip în mediul online în perioada 11 – 22 martie. Ce nu se poate face online va fi recuperat ulterior. Au fost suspendate toate activităţile conexe (conferinţe ştiinţifice, seminarii, etc), potrivit Agerpres.
  • Tot o decizie de dimineață: Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a suspendat cursurile studenţilor în perioada 11-22 martie – Agerpres.
  • Începând de luni, 16 martie, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) toate cursurile se vor desfăşura în sistem online, pe platformele de tip e-learning ale facultăţilor, până la finalul lunii martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei legate de noul coronavirus, anunță Agerpres.
  • Tot Agerpres scrie că Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) nu va suspenda cursurile, dar va restrânge temporar o serie de activităţi, va anula toate manifestările studenţeşti ştiinţifice, cultural artistice şi sportive şi amână consultaţiile pentru Bacalaureat.
  • Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad a decis suspendarea cursurilor studenţilor în perioada 12 – 22 martie, “ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei cu noul coronavirus”, recomandând continuarea activităților didactice în regim online și, acolo unde nu este posibil, recuperarea lor ulterioară, potrivit Agerpres.
  • La Constanța, Senatul Universităţii Ovidius a decis trecerea progresivă a activităţilor didactice în mediul online, începând de miercuri, în cadrul unui set de măsuri pentru protejarea de COVID-19 a studenţilor şi personalului didactic – Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Cîmpeanu: În toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ, școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică de luni – azi sunt 1.724 de localități sub acest prag

În toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ, școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică de…
Vezi articolul

SURSE Întâlnire tensionată la Ministerul Educației, marți, pe proiectul de lege a învățământului preuniversitar. Ligia Deca a cerut amendamente de la experții partidelor, iar aceștia i-au cerut studii și justificări pentru măsurile cuprinse în legi. Deciziile „sensibile” legate de Admiterea la liceu, Bacalaureat și Admiterea în clasa a V-a vor fi luate politic, în Coaliție

Nicio concluzie clară legată de modificarea Admiterii la liceu, a Bacalaureatului sau a Admiterii la clasa a V-a, la întâlnirea experților desemnați de partidele PNL, PSD și UDMR cu ministra…
Vezi articolul

Participarea la prima probă scrisă – Evaluarea Națională: 161 de mii de elevi prezenți, peste 11.000 absenți / Un singur candidat cu temperatură peste maximul admis, 3 candidați eliminați

La proba scrisă de Limbă și literatură română, prima probă scrisă a Evaluării Naționale au fost prezenți luni, în întreaga țară, 161.038 de candidați, potrivit bilanțului oficial. Un comunicat de…
Vezi articolul

Corectarea de la examenele Evaluarea Națională și BAC 2023 ar putea fi digitalizată în toată țara, spune secretarul de stat Sorin Ion. Profesorii evaluatori vor fi formați în luna mai, iar „o lucrare dată în Iași poate fi corectată de un profesor de la Constanța și unul de la Timișoara” / Ministerul vrea să achiziționeze o platformă pentru corectarea digitalizată

Lucrările scrise ale elevilor care participă la Evaluarea Națională și BAC 2023 ar putea fi corectate digitalizat în toată țara, potrivit lui Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.…
Vezi articolul