Val neașteptat de mare de tineri participanți la Concursul de Poezie București 2023, anunță organizatorii, care sunt nevoiți programeze Festivitatea de premiere pe 11 noiembrie, o săptămână mai târziu decât era inițial

1.246 de vizualizări
Foto: Concursul de poezie
Organizatorii Concursului de Poezie pentru tineri – București 2023 anunță participanții că datorită numărului mare de concurenți, care duce la prelungirea jurizării, sunt nevoiți să amâne Festivitatea de premiere cu o săptămână, conform unui comunicat primit la redacție. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 noiembrie.

Concursul de Poezie pentru tineri – București 2023 este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române și coordonat de scriitoarea Nina Vasile, care ne-a transmis această notificare adresată participanților la Concursul de Poezie pentru tineri – București 2023.

„Întrucât numărul tinerilor care au trimis poeme a fost mai mare decât cel estimat, mai exact peste 140, între care 102 elevi, 41 de studenți, juriul a decis prelungirea cu o săptămână pentru lectura și selecția câștigătorilor, astfel că în loc de 4 vom avea 11 noiembrie pentru Festivitatea de premiere. Majoritatea au trimis câte zece (10) pagini cu poeme, până la data de 22 octombrie 2023. Cel mai mic participant are 13 ani, cel mai mare 26. Au trimis de la multe licee și de la cele mai neașteptate facultăți. 

În aceeași zi are loc și primul Atelier care va avea o structură adaptată unui număr mai mare de tineri decât cel din grupul ales pentru sesiunile ulterioare.

Prin urmare, data pentru Festivitate s-a mutat pe 11 noiembrie 2023, între orele 15.00- 18.00”, potrivit scriitoarei.

Detalii despre concurs și Festivitatea de premiere, pe pagina evenimentului.

Pe 5-6 noiembrie, elevii și studenții care vor constitui seria de lucru pentru Atelierul de creație „Poezie în viață”, vor fi deja cunoscuți juriului. La Festivitate vor fi invitați individual toți participanții doritori și desigur cei selectați.

Atelierul de creație Poezie în viață este săptămânal și se va desfășura în zilele de sâmbătă, în întervalul 15.00- 18.00, pe parcursul anului școlar 2023-2024.

Scopul acestui concurs a fost selectarea primei grupe de lucru pentru ceea ce constituie Atelierul de Creație „Poezie în viață” ce se va desfășura săptămânal pe parcursul anului școlar 2023-2024. Concursul s-a adresat numai celor care locuiesc în București.   

Componența juriului: Nina Vasile (scriitoare, doctor în filosofie, coordonatoarea Concursului de Poezie), Simona Popescu (poetă, profesor universitar doctor), Cristina Ispas (critic literar), Claudiu Komartin (poet, critic, coordonator al Clubului de lectură Institutul Blecher) și prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Concursul s-a adresat în primul rând tinerilor, fie ei studenți sau elevi de liceu, interesați de ceea ce propune Atelierul, mai apoi, iubitorilor de poezie și tinerilor autori. În perioada 23 octombrie- 4 noiembrie se desfășoară jurizarea. Pe data de 5 sau 6 noiembrie vor fi anunțați individual câștigătorii iar pe data de 11 noiembrie  Festivitatea de premiere și va fi lansat Atelierul.   

Atelierul de Creație „Poezie în viață”, al cărui caracter, dar și structură singulară au avut rezultate dintre cele mai interesante în poezia actuală românească, are deja o istorie de zece ani, desfășurată din anii 1998 până în 2007.                                          .

Detalii*: la 0728494038, Nina Vasile                                    .

* Premiile constau în cărți și obiecte. Câștigătorii pot participa gratuit pe parcursul anului școlar 2023-2024 la Atelierul de creație Poezia în viață. Vor experimenta tehnici de scriitură, modalități de creativitate poetică sau existențială. Pot cunoaște noile generații de poeți, personalități din literatură, muzică, teatru, pictură, dans sau alte domenii de cunoaștere. La finalul anului școlar, cu frecvență săptămânală a Atelierului, se va edita o antologie a celor mai bune poeme scrise în Atelier de către participanți. Primii 14 participanți, câte 7 selectați din ambele categorii, vor constitui o serie și un grup de lucru săptămânal, timp de un an școlar. La finalul acestei perioade cei mai buni dintre aceștia vor fi debutați la una dintre editurile ce colaborează cu organizatorul proiectului. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un profesor cu 17 ani vechime la catedră îi cere Ligiei Deca să-l primească în audiență, dar ministrul Educației îl ignoră de 5 luni, spune acesta – scrisoare deschisă / Cum a încercat ISJ Gorj să nedreptățească un cadru didactic și cum doar după intervenția unui secretar de stat acesta a primit orele care i se cuveneau

Profesorul de filosofie Alin Negomireanu predă filosofie la liceu și educație socială la gimnaziu, este de 17 ani în învățământul preuniversitar și de 5 luni vrea să ajungă într-o audiență…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu califică ilegală suspendarea prin adresă a Ministerului Sănătății a testării rapide în a 8-a zi pentru elevii care vor să revină la școală: S-a înlăturat acest neajuns. În școlile fără cabinet medical, testarea va fi mobilă organizată de DSP. Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva vor putea prezenta rezultatul testului

Ministrul Educației a calificat drept ilegală suspendarea testării rapide a elevilor în a 8-a zi, decisă printr-o simplă adresă emisă de Ministerul Sănătății și obținută în cursul zilei de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

DOCUMENT Până pe 31 martie, profesorii sunt obligați să lipească afișe la avizierul școlii cu materialele informative ale Ministerului despre violența școlară și să le prezinte elevilor la clasă – adresă a Ministerului Educației

Profesorii sunt obligați să lipească afișe la avizierul școlii cu materialele informative ale Ministerului despre violența școlară și să le prezinte elevilor la clasă, până pe 31 martie, conform unei…
Vezi articolul

Tudor Chirilă: Situaţia precară a învăţământului românesc se reflectă şi în faptul că doi foşti profesori refuză o dezbatere electorală. La capitolul retorică avem doi repetenţi:)

Artistul Tudor Chirilă îi critică pe Klaus Iohannis și pe Viorica Dăncilă din cauză că evită dezbaterile electorale în campania pentru alegerile prezidențiale. Într-un mesaj pe Facebook, citat de G4Media.ro,…
Vezi articolul

Președinția secretizează Planul de acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri: măsurile și sarcinile prevăzute în documentul aprobat de CSAT „au un anumit grad de confidențialitate” și nu pot fi făcute publice, transmite Administrația Prezidențială

Măsurile, sarcinile și responsabilitățile concrete, prevăzute în Planul comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri/alte substanțe cu efect psihoactiv, risc major la adresa siguranței naționale și individuale,…
Vezi articolul