Vicepremierul Raluca Turcan îndeamnă la speranță și optimism în noul an școlar

715 vizualizări
Vicepremierul Raluca Turcan apreciază, într-un mesaj pe Facebook prin care marchează începutul noului an școlar, că “revenim altfel” la școală. “Altfel”, anume “mult mai puternici, mai pregătiți și mai hotărâți să reușim”. Ea transmite părinților un mesaj de “speranță și optimism”.

Potrivit lui Turcan, experiențele ultimelor luni “ne-au arătat că avem copii deopotrivă inteligenți și digitali, empatici și competitivi, implicați și colaborativi”.

Mesajul Ralucăi Turcan referitor la începutul școlii:

“Revenim la școală! Revenim cu bucurie și cu dorința revederii după mai bine de 6 luni. Revenim altfel. Mult mai puternici, mai pregătiți și mai hotărâți să reușim în eforturile noastre de a ne educa copiii și de a le oferi condiții cât mai sigure pentru a învăța și a crește.

Copiii noștri își doresc să revină în clase, iar eu am încredere în ei, în capacitatea lor de adaptare și de ascultare, de colaborare și de susținere reciprocă în momentele dificile. Experiențele din ultimele luni ne-au arătat că avem copii deopotrivă inteligenți și digitali, empatici și competitivi, implicați și colaborativi. Avem copii „smart”, cum îmi place mie să-i numesc.

Vă doresc, copii și elevi minunați, să străluciți în noul an școlar în învățare, creativitate, inovare și curaj.

Să le fim alături, dragi părinți, și în acest an școlar, să avem încredere în capacitate lor de adaptare și integrare, să privim cu speranță și optimism către școală și către profesorii ei, să-i susținem și să-i încurajăm, să lucrăm împreună pentru ca locul în care învață copiii noștri să fie mai frumos, mai atractiv, mai sigur. Vă doresc să rămâneți sănătoși și curajoși!”


3 comentarii
  1. Început de an promițător? Nu prea cred la ce am asistat azi la o școală din Timișoara ce a deschis porțile pe sistem verde. Școală cu peste 1800 de elevi plus profesori, s-a vrut sa fie o oareca organizare, dar la un moment dat se călcau in picioare. Copiii de clasa pregătitoare total dezorientați, lăsați să meargă să-și găsească singuri învățăoarele care țineau in mâna diferite baloane colorate, plângeau, părinții plângeau si nu de emoții credeți-mă. Mi se pare mult stres pe toată lumea, așa nu se face școală!

    1. Haos am vazut si eu. Femei de serviciu strigand: cine e mama astuia mic, ca plange. Mamele la poarta plangeau mai ceva…haos.. haos…de o mie de ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Cîmpeanu a prezentat Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență care aprobă scenariile de redeschidere a școlilor: În învățământul tehnologic, profesional și postliceal stagiile de practică vor fi cu prezență fizică

Scenariile de redeschidere a școlilor au fost aprobate de CNCSU prin Hotărâre, potrivit ministrului Educației. Cîmpeanu a prezentat în conferința de presă de la Guvern conținutul acestei decizii. Redăm cele…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu prelungirea vacanței de Paște, menținerea școlilor deschise în format fizic atunci când rata incidenței depășește 6/mia de locuitori și amânarea Evaluării Naționale

Reprezentanții elevilor cer ca școlile să nu rămână deschise odată cu atingerea ratei de infectare 6/1000 locuitori și să facă tranziția spre online „până la scăderea ratei de infectare, indiferent…
Vezi articolul