VIDEO Bill Gates: 4 recomandări de lectură pentru vara care vine, inclusiv o carte despre inteligența artificială în educație și una despre formarea competențelor sociale

1.045 de vizualizări
Sursa: Captura Youtube – Bill Gates
Un volum despre modul cum inteligența artificială poate îmbunătăți educația și unul despre formarea competențelor conversaționale și sociale se numără printre recomandările de lectură estivală formulate de fondatorul Microsoft, Bill Gates, pentru această vară. Într-o postare pe GatesNotes.com, el scrie că toate cele patru recomandări sunt legate, într-un fel sau altul, de ideea de a fi în slujba celorlalți.
  • Celor patru cărți el le alătură și un serial TV cu spioni britanici – („Slow Horses”, cu Gary Oldman într-un rol „total opus” lui James Bond).

„Într-o vreme în care războaiele domină titlurile din presă și scena politică devine tot mai polarizată, aprecierea celor care îi ajută pe alții și care se gândesc cum să fim mai generoși în viață produce inspirație”, scrie Bill Gates în articolul său, însoțit de recenzii mai detaliate pentru fiecare dintre titluri.

Cele patru cărți recomandate de fondatorul Microsoft:

”The Women” (apărut în limba română la Editura Litera, 2024, sub titlul „Femeile din umbră”), de Kristin Hannah – povestea unei asistente medicale din America, plecată pe frontul din Vietnam și care revine acasă într-o țară cuprinsă de proteste anti-război, potrivit descrierii lui Gates: „Un tribut splendid scris, adus unui grup de veterani care merită mai multă apreciere pentru sacrificiile incredibile pe care le-au făcut”.

”Infectious Generosity” („Generozitate infecțioasă”), de Chris Anderson, antreprenor al cărui nume este strâns legat de conferințele TED. Cartea, apărută la începutul acestui an, „explorează felul cum Internetul poate amplifica impactul generozității”, scrie Bill Hates, potrivit căruia autorul argumentează că oamenii au nevoie de o extindere a definiției generozității.

”Brave New Words” (2024), de Sal Khan, fondator al Khan Academy. Bill Gates: „Sal argumentează că inteligența artificială va îmbunătăți în mod radical atât rezultatele celor care studiază, cât și experiențele profesorilor și va contribui la eforturile oamenilor de a se asigura că toată lumea are acces la educație de top. El e conștient că inovația a avut doar un impact marginal în clase, până acum, dar aduce argumente convingătoare că situația va fi diferită în cazul IA”.

 ”How to Know a Person” („Cum să cunoști pe cineva”) – David Brooks, 2023. Bill Gates scrie că a apreciat această carte mai mult decât precedenta scrisă de acest autor, ”The Road to Character” (tradusă și în română cu titlul „Calea spre caracter”, Editura ACT și Politon). Potrivit recenziei, carte pleacă de la premisa potrivit căreia „competențele conversaționale și sociale nu sunt doar trăsături înnăscute, ele pot fi învățate și îmbunătățite”, autorul pledând pentru practica „ascultării sonore”, care-i ajută pe cei din jur să se simtă auziți și prețuiți.

Sumarul video al recomandărilor lui Bill Gates:


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mihai Bobonete, mesaj pentru elevi: „Stați acasă, pentru că în vremurile astea e foarte important să fii deștept, nu să fii prost, ca să pot să tragi o concluzie și să poți să ai propriile păreri”

Actorul Mihai Bobonete transmite un mesaj elevilor și studenților care stau acasă zilele acestea, după suspendarea cursurilor ca măsură de prevenție a răspândirii infecției cu coronavirus. Reamintim că miercuri a…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE Spiru Haret: Personalul didactic auxiliar și nedidactic nu ar trebui să fie trecut în șomaj tehnic. Contabilul este singurul care poate face plăți, secretarul face statele de plată

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” reacționează printr-un comunicat la declarația premierului Ludovic Orban privind trecerea în șomaj tehnic și implicit diminuarea veniturilor pentru personalul administrativ din școli. Liderul sindical…
Vezi articolul