Ce teme au primit elevii la Teleșcoala și cum au fost primele două episoade

10.159 de vizualizări
Prima emisiune Teleșcoala a debutat luni, 16 martie, pe TVR 2 și TVR 3, precum și online pe TVR+, la ora 09:00 cu o oră de limba română a profesoarei Ileana Gae, iar la ora 09:30 a început ora de matematică a profesoarei Mihaela Berindeanu. Jumătățile de oră sunt de fapt câte 23-25 de minute de predare, iar în cazul orei de limba română comentariile elevilor și părinților au fost că profesoara se grăbește, că materia a fost „turuită” și, prin urmare, „obositoare”. Pentru ambele ore elevii au primit teme pentru acasă, teme pe care le au de rezolvat până marți, când vor primi de la profesori și rezolvările.

VIDEO cu prima emisiune Teleșcoala nu a fost urcat pe internet până la ora publicării acestui articol (13:30), deși TVR și ministerul Educației au anunțat public că aceste clipuri vor fi puse pe canalul de Youtube al TVR.

Tema pentru Matematică a fost următoarea:

Tema pentru Limba română:

Comentariile de pe pagina TVR:

„Eu urmăresc acum. Ideea este bună, dar rugați-o pe doamna profesoara să vorbească mai rar, nu poate fi urmărită. Da impresia că face recapitularea de formă, nu ca să rămână ceva elevilor.”

„Viteza cu care vorbeste Doamna Profesor induce o stare neplacuta chiar si pentru parinti!”

„Felicitari pt initiativa, dar am cateva observatii, propuneri. La romana se vorbeste prea repede, abia se poate urmari, in plus imaginile alea care zboara tot timpul iti obosesc ochii si iti distrag atentia de la exercitiul efectiv! Recomand sa nu tot mutati imaginile, oricum nu in felul in care se muta acum, atata timp cat se discuta pe exercitiu efectiv. Cred ca nu intereseaza pe nimeni cum arata doamnele profesoare filmate, ne intereseaza sa urmarim exact exercitiile fara sa tot zboare imaginea!!!”

„Doamnele și-au făcut lecțiile pe niște slide-uri în Power Point și cei de la Tvr nu fac altceva decât sa schimbe slide-urile în timp ce doamnele profesoare vorbesc. Dar nu se intelege mai nimic!  Trebuie focalizat pe text când vorbesc doamnele! E mult prea rapid cum au prezentat…Grafica foarte slabă… ”

Potrivit genericului de final, la emisiunea Teleșcoala au lucrat voluntar 18 oameni din TVR.

Una dintre cele două producătoare ale emisiunii au declarat pentru site-ul stiriletvr.ro:

“Teleşcoala este un program special pentru vremuri speciale! Sunt idei de mult apărute în TVR care s-au întâlnit acum cu alte idei născute din necesitate. Atunci când un profesor intră în clasă el este întâmpinat de câteva zeci de perechi de ochi care aşteaptă să vadă ce urmează. Profesorul este pregătit să aducă lumină în ochii copiilor şi în mintea lor! Nimic nu se compară cu puterea care este născută din minţile copiilor şi mintea profesorului lor. Din păcate, în situaţia dată, fix această magică putere ne va lipsi. Aici intervine magia şi puterea televiziunii. Acum putem să fim de folos, iar dacă un singur copil care nu are acces la internet află de la televizor cum e cu sintaxa frazei, cu metoda substituţiei în sisteme de ecuaţii sau cu „Iona” lui Marin Sorescu şi se va putea descurca onorabil la examenele de Evaluare sau la Bac, înseamnă că am făcut ce trebuie. Şi trebuie să ştiţi că acest program este bazat în întregime pe voluntariat – şi din partea profesorilor şi din partea colegilor din TVR. Vizionare plăcută!”, a spus Camelia Boştină, producătorul emisiunii.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava reclamă că sunt obligați să poarte uniformă din 5 septembrie 2022 pentru a intra în școală / Directorul spune că este doar o recomandare

Un anunț postat pe coli A4 în interiorul Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava precizează că “începând cu data de 5 septembrie 2022 accesul în unitatea de învățământ este…
Vezi articolul

BREAKING Strategia de educație parentală, lansată în dezbatere de Ministerul Educației la 4 ani de la scandalul care a dus la retragerea unui document similar / Actul prevede că până în 2030 peste 2,2 milioane de „părinți participă la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ”

Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți”, anunță instituția într-un comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Documentul prevede că 8 din 10 părinți sau reprezentanți…
Vezi articolul