VIDEO Dacă se închid școlile, va fi aplicată măsura de anul trecut, de a susține de la buget 75% din salariul mediu brut pentru părinții care trebuie să stea acasă, spune premierul Cîțu / Anunțul vine când sunt deja peste 17 mii de elevi care fac școală online săptămâna aceasta

56.908 vizualizări
Foto: gov.ro
Dacă se închid școli sau clase, iar elevii trebuie să stea acasă, Guvernul va repune în aplicare măsura folosită anul trecut, prin care părinții care erau nevoiți să stea acasă cu copiii primeau până la 75% din salariul mediu brut pe perioada cât școala era online. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu marți.

„Eu am spus că anul acesta vreau să fie cu prezență fizică și vom face totul pentru a avea prezență fizică în anul școlar 2021 – 2022.

Bineînțeles că dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar elevii ar trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reveni cu această măsură pe perioada în care părinții ar trebui să stea acasă cu copiii, dacă se închide scoala pe motiv de COVID. Măsurile există, le-am folosit și anul trecut, le folosim și anul acesta, resurse bugetare există”, a declarat Florin Cîțu.

Declarațiile vin în contextul în care sunt 17.658 de elevi care sunt în online săptămâna aceasta, potrivit datelor Ministerului Educației, iar alți peste 7.000 au fost online în prima săptămână de școală, iar pentru părinții acestor copii nu există acum nicio opțiune.

Măsura prin care se acordau zilele libere părinților care au copii la creșă, grădiniță sau la școală, cu vârsta de până la 12 ani, în cazul în care cursurile cu prezența fizică erau suspendate, a fost valabilă doar până la data de 30 iunie 2021, conform Ordonanței de urgență nr. 220 din 30 decembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial pe 31 decembrie anul trecut.


11 comments
  1. Doar ca angajatorul nu ne-a acordat aceste drepturi!”Nu pot sa va dau concediu de càte ori aveţi d-voastrà chef”,a fost ràspunsul!

  2. Iar sprijinul financiar va ajunge la parinti la fel cum au ajuns tabletele la copiii defavorizati?
    Intreb si eu deoarece in scoala din judetul in care invata ambii mei copii,s-au primit in unitatea de invatamant,unii parinti au semnat ca le doresc si s-au ales doar cu atat-scoala cu parafe
    -copiii cu aceleasi lipsuri.
    Probabil in infinita noastra birocratie,s-a invalmasit voit sau nu ,ceva pe undeva.
    Incetqti sa mai faceti din copiii nostrii cobaii legilor voastre pe care le luati dar nu va dati minimul de interes pentru a va asigura ca sunt si respectate cu sfintenie .
    Fatada oricarei cladiri e frumoasa insa interiorul il cunosc doar locatarii. Toti faceti doar pt imagine si voturi,cei de rand,fie cum o fi.
    Unu nu si-a adus copilul o zi intre copiii normali ai Romaniei pentru a vedea,ca parinte,cat de frustrant si dureros este sa iti vezi copilul in situatii dificile d.p.d.v psihologic intai,de restu nici nu mai avre rost sa spun….

  3. Oricum,era de asteptat ca se vor inchide iar scolile,ca sunt infectati peste infectați,deoarece pregătirea este 0.🤮🤣0 barat ca si Tampeanu si Catu si…de fapt,cam toti sunt niste mincinoși,hoti sau prosti,deci,tot la 0 barat se ajunge.0 barat e rezultatul final pentru toti politicienii.🤣🤪🤣
    Misto,o ardem foarte bine,dar sa nu dam vina doar pe politicieni,că si poporul nu poarta mereu masca,nici macar intr un maxi aglomerat,deci…nu era logic ca se va ajunge la asta?Reguli de igienă nu prea mai sunt,masti…se poarta,dar putin,ATA ETE.)

    1. Stai relaxat ca se stia de acum 2 luni pe cat se va inchide fiecare scoala, cum au început scoala fiecare director a anuntat frumos copii data pe care se vor inchide. Daca asta nu e planificat… Si cum de un copil vaccinat, care are parintii nevaccinati in carantina, are voie sa mearga la scoala fizic? Asta clar nu e o decizie luata pentru a opri raspandirea, deoarece copilul poate fi oricum purtator.

  4. Mă Câțule dacă ție nu ți-a plăcut la școală, măcar lasă pe alții să învețe.Cum de parlamentarii au voie fără măști,stau relax la câte o șuetă,iar săracii copilași trebuie să stea cu măștile alea pe față?

  5. Și dacă am doua fetițe una de 4 ani și cealaltă de 4 luni, cine sta cu băiețelul sa facă școala online in clasa pregătitoare?
    Voi chiar nu aveți minte in cap!?!??

  6. De ce legea nu se aplică? Am o fetiță de 9 ani și nu mi se permite de către angajator, plata cu 75 la sută? Am salariul minim pe economie, fetița mea stă singură sa facă ore online??? Unde este legea? De ce nu se aplică?

  7. Si noi care deja avem copii acasa deoarece gradinita s-a inchis ,ce facem?
    Sau veti lua masura aceasta dupa ce cheltuim tot salariul pe bone?…care si acestea au devenit din ce in ce mai rare si mai scumpe…Va rugam sa aplicati masura si retroactiv!!Sa fim corecti daca tot umblam cu prostii!!

  8. Soluția este sa testați copiii , căutați sa aruncați pisica de la unul la altul și nu a-ți avut nici o strategie înainte de începerea scolii.Ce sa vezi?A venit taifunul cu covid 19 și nu aveți de niciunelel.Vai de capul vostru de nenorociți, indiferent dacă sunteți la guvernare sau în opozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Anatolie Topala / Foto: Guvernul Republicii Moldova/Facebook.com

700 de copii refugiați din Ucraina s-au înscris ca elevi la grădinițele, școlile și liceele din Republica Moldova, a anunțat ministrul Educației din Republica Moldova, Anatolie Topală. Care sunt măsurile pentru copiii și studenții ucraineni refugiați în Moldova

Peste 48.000 de copii ucraineni și de alte naționalități au trecut granița pe teritoriul Republicii Moldova, în cele 20 de zile de când Rusia a declanșat război în Ucraina, a…
Vezi articolul

VIDEO La întrebarea cheie despre legalitatea prelungirii cursurilor anului școlar, Ligia Deca nu a fost lăsată să răspundă de purtătorul de cuvânt al Guvernului: Haideți să avem răbdare până mâine dimineață

Ligia Deca, ministrul Educației, nu a fost lăsată să răspundă la întrebarea în ce condiții legale s-ar putea prelungi cursurile anului școlar. Deși jurnalista Diana Dumitrescu a adresat întrebarea Ligiei…
Vezi articolul