VIDEO Două companii specializate pe instrumente digitale în Educație și una care trimite personalizat cărți angajaților din firme au fost premiate la gala Bursei de Valori București

403 vizualizări
Foto: Gala de Premiere Made in Romania
Două companii specializate pe instrumente digitale în Educație și una care trimite personalizat cărți angajaților din firme au fost premiate la Gala de Premiere Made in Romania. „Știți cu toții că educația este grea, educația durează, la fel și investițiile în educație”, a declarat Cosmin Mălureanu, CEO și cofondator Ascendia. Acesta a menționat că foarte mulți „vorbesc despre investițiile în educație, dar știți prea bine că investițiile în educație, cel puțin în România, sunt mici”.

Evelina Necula, cofondatoare și chief marketing officer Kinderpedia, a spus în cadrul evenimentului că „ne-am luat un angajament de a-i împuternici pe profesori cu instrumente de lucru simple și inovative.”

Cosmin Mălureanu a vorbit despre lipsa investițiilor în educație și despre educația digitală.

Cosmin Mălureanu, CEO și cofondator Ascendia: „Fără colegii noștri, nu putem să facem absolut nimic, pentru că suntem într-un domeniu aparte, și anume educație. Știți cu toții că educația este grea, educația durează, la fel și investițiile în educație. Foarte mulți de pe toate palierele vorbesc despre investițiile în educație, dar știți prea bine că investițiile în educație, cel puțin în România, sunt mici.

Cu toate acestea, compania noastră s-a îndârjit, a vrut și a reușit să facă un business în zona educației. Vorbim de platforme de tip learning management sistem pentru companii, conținuturi digitale pentru companii și, mai departe, și zona publică, așa cum a fost precizat și în prezentare.

Istoric vorbind, ce să pot să spun? Mama mea a fost profesoară, cumva era natural să calc pe un numele ei, împreună cu fratele meu, Alex, și să facem și noi educație, doar că de data aceasta educație digitală.”

Evelina Necula, cofondatoare și chief marketing officer Kinderpedia, a adus în atenție cum platforma îi ajută pe profesori, elevi și părinți.

Evelina Necula, cofondatoare și chief marketing officer Kinderpedia: „Ne-am luat un angajament de a-i împuternici pe profesori cu instrumente de lucru simple și inovative, și accesibile chiar în palma lor, direct pe smartphone, de a le oferi elevilor o educație personalizată și mai mult control și autonomie în modul în care își desfășoară învățarea. Și totodată le oferim părinților posibilitatea să-și sprijine copiii în acest demers educațional, astfel încât ei să fie fericiți, încrezători și, de ce nu, niște viitori adulți de succes.

Suntem bucuroși să vedem Kinderpedia astăzi în peste 26 de țări din lume și să sprijinim, cu ajutorul produsului nostru, peste 25.000 de profesori și peste 200.000 de familii. Dar suntem departe de a ne fi încheiat misiunea și, tocmai de aceea, recunoașterea de astăzi vine și cu o responsabilitate foarte mare. Continuăm să inovăm și continuăm să creștem. Suntem în colaborare permanentă cu autoritățile, cu ONG-urile și cu companiile care doresc să se implice în educație, pentru a le oferi copiilor noștri o învățare relevantă, echitabilă și inclusivă. Și vă invităm și pe voi să fiți alături de noi, astfel încât școlile din România să devină comunități unite, sănătoase, pozitive, care să faciliteze învățarea și starea de bine a copiilor.”

O a treia companie premiată a fost Bookster, o firmă care trimite cărți pentru angajații care vor să citească.

„Am plecat cu câteva ipoteze la drum atunci. 1- oamenii vor citi mai mult dacă vor avea acces mai facil la cărți, dacă le vom livra cărțile la birou sau acasă. Oamenii vor citi mai mult atunci când un prieten le va recomanda o carte care se potrivește contextului profesional sau personal. Și oamenii vor citi mai mult dacă accesul la educație va fi gratuit. Așa l-am construit pe Bookster (…). Astăzi, după 10 ani, suntem 60 de colegi, avem 1200 de parteneri în toată țara, peste 140.000 de cititori și în curând vom sărbători și împrumutul cu numărul 7 milioane”, a spus Cătălina Barabaș, head of marketing Bookster.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Tichetele educaționale de 500 de lei vor fi gata de livrare, după Crăciun / Lista beneficiarilor, blocată de o lună, a fost trimisă de STS Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, iar tichetele urmează să fie trimise la școli, aflate în plină vacanță de iarnă

După mai multe solicitări ale Edupedu.ro adresate instituțiilor statului care au în atribuții diverse operațiuni legate de tichetele educaționale pentru elevii din familii dezavantajate, Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis…
Vezi articolul

BREAKING Peste 2.000 de școli vor fi tăiate din țintele și jaloanele PNRR, de la dotarea laboratoarelor de informatică sau de la dotarea pentru reducerea abandonului școlar, după cererea de modificare făcută de Guvern / Jumătate din microbuzele școlare verzi dispar din plan / Reforma guvernanței sistemului amânată aproape 2 ani

Mai multe reforme din capitolul PNRR „România educată” au fost „corectate” de Ministerul Educației, conform unui document transmis de Guvern, vineri, la Comisia Europeană, obținut de G4Media.ro și Economedia.ro, consultat…
Vezi articolul

„Guvernul vrea să le dea profesorilor banii cu țârâita, cu pipeta / 5 ani, atât va dura ca Guvernul să aducă la zi salariile profesorilor”, a avertizat senatorul USR Ștefan Pălărie, legat de Ordonanța de urgență pentru plata diferențelor de drepturi salariale către profesori

Senatorul USR Ștefan Pălărie spune că Ordonanța de Urgență pe baza căreia urmează să fie plătite diferențele de drepturi salariale către profesori, pentru 2017-2021, adoptată joi în ședința de guvern,…
Vezi articolul

Universitățile pot de acum să finanțeze din fonduri proprii proiecte de mobilitate academică a studenților, iar aceștia vor beneficia cel puțin o dată pe an de prezentări ale programelor de mobilitate disponibile / Fonduri de la buget pentru creșterea numărului de mobilități – Metodologie nou aprobată

Instituțiile de învățământ superior „pot finanța, cofinanța și/sau avansa fonduri din venituri proprii pentru a susține implementarea proiectelor de mobilitate”, potrivit noii Metodologii privind mobilitatea academică a studenților, aprobată printr-un…
Vezi articolul

Ministrul Sănătății: Există toată posibilitatea de a prelungi vacanța elevilor, dacă nu se produce un efect pozitiv după 14 zile / Cîmpeanu: Nu am certitudinea că după aceste două săptămâni elevii se vor întoarce la școală fizic

Vacanța forțată de 14 zile pentru toți elevii din România ar putea să dureze mai mult de atât, potrivit declarațiilor oficialilor din Sănătate și Educație. Cseke Atilla, ministrul interimar al…
Vezi articolul