VIDEO Premierul Ciucă: Este ultimul an în care procesul de învățământ se desfășoară în conformitate cu prevederile actualelor legi ale Educației

2.104 vizualizări
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat de la Palatul Victoria că acesta este ultimul an în care procesul de învățământ se desfășoară în conformitate cu prevederile actualelor legi ale Educației. Demnitarul a precizat că anul 2023-2024 va fi pregătit pe baza noilor proiecte de legi, care au finalizat procedura de dezbatere publică recent.

„Din punctul meu de vedere, sigur, așa cum am spus, s-au făcut progrese importante și apreciez și mulțumesc conducerii Ministerului Educației pentru implicare și pentru modul în care a monitorizat și coordonat și verificat implementarea deciziilor pe perioada de vacanță”, a mai spus Ciucă.

„Este ultimul an în care procesul de învățământ se desfășoară în conformitate cu prevederile actualelor legi ale Educației, urmând ca odată finalizat procesul de dezbatere a noilor legi ale Educației să pregătim anul de învățământ 2023 2024”, a spus premierul.

Declarația premierului face referire la „legile educației în vigoare”, asta deși este o singură lege a Educației în vigoare – Legea 1/2011.

Premierul a mai precizat că a cerut un plan, până la finalul anului, pentru rezolvarea situațiilor în care mai există toalete în curtea școlilor.

„Desigur există componenta administrativă pe care doresc să subliniez câteva aspecte, aspectele sunt legate de aceea obișnuință, aș putea să-i spun, prin care de fiecare dată începerea anului școlar ne surprinde cu câteva aspecte administrative nerezolvate.

Nu mă sfiesc deloc să discut despre ceea ce imagine sistemului de educație din România când vorbim de toalete în curtea școlii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unități de învățământ să fie redus, totuși a rămas un număr destul de mare și, din punctul meu de vedere, este inacceptabil, motiv pentru care ieri, în videoconferință, am solicitat tuturor autorităților, conducerii Ministerului Educației, precum și autorităților locale, ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imagine sistemului de învățământ romanesc.

Este păcat, se fac eforturi, se muncește foarte mult, am făcut un obiectiv de țară ca educația să rămână în primele priorități ale țării noastre, educația alături de sănătate să se înscrie în atenția maximă pe care Guvernul României o acordă, astfel încât să putem să ne aliniem la aceste standarde europene. Ca atare, domnule ministru, reiterez decizia de ieri și vă rog ca până la finele anului să-mi prezentați acest plan”.

Articol în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Patriarhul Daniel / Foto: Basilica.ro

Biserica Ortodoxă Română, reacție virulentă la legile Deca: Ideologia de gen a fost propusă „fără discernământ” în legile învățământului / Obligația de a promova „diversitatea sexuală” în școală este total „abuzivă” și „nocivă”

Reacție virulentă a Bisericii Ortodoxe Române la proiectele de legi ale educației publicate de ministrul Ligia Deca. Patriarhia Română susține, într-o luare de poziție oficială, că ideologia de gen a…
Vezi articolul

Părinții, obligați să le asigure copiilor calculator/laptop/tabletă/telefon smart cu internet pentru a participa la cursurile online, a stabilit ministerul Educației. Elevii, obligați să participe la orele pe net stabilite de școală

Ordiunul de ministrul care reglementează predarea online instituie pentru prima dată obligativitatea pentru părinți de a-i asigura copilului mijloace tehnice, laptop/telefon smart/tabletă și acces la internet pentru a participa la…
Vezi articolul