VIDEO Primul clip oficial despre copii și școală, făcut de Guvern în ziua începerii școlii, prezentat într-un colaj care începe cu alegerile locale din 27 septembrie. Ideea de echipă, subliniată în mesaj, slogan electoral al PNL și folosită și de alte partide

1.495 de vizualizări
Primul clip oficial de informare făcut de Guvernul României despre copii și școală a apărut luni, 14 septembrie, pe canalul oficial de Youtube al instituției și a fost publicat la o săptămână și jumătate după începerea cursurilor pentru elevi și pe pagina de Facebook a Guvernului, într-un colaj care începe cu un clip de informare despre alegerile locale din 27 septembrie. Clipul despre școală se încheie cu ideea de echipă, aceasta fiind unul dintre sloganurile electorale folosite în campanie.

Mesajul despre școală este al treilea în colajul publicat de Guvernul României și se concentrează pe comportamentul părinților și pe respectarea regulilor de către copii, reguli “chiar și la joacă”, indicații transmise de profesori, de doctor. Ideea de echipă este subliniată audio și vizual.

“Educația copiilor noștri trebuie să meargă mai departe, însă au nevoie de noi pentru a avea grijă atât de ei cat și de ceilalți. Păstrăm distanța chiar și la joacă. Purtăm mască mereu, ca niște supereroi. Respectăm indicațiile profesorilor. Rămânem acasă, dacă așa ne spune doctorul. O echipă puternică se formează de acasă. Noi suntem alături de cei mici către un viitor mai bun”, spune naratorul, iar clipul se încheie cu mesajul scris: “Rămânem o echipă. Păstrăm viitorul în siguranță”

Anul școlar a început pe 14 septembrie, iar până la acest mesaj Guvernul nu a inclus în campania de informare mesaje video legate de școală, deși această campanie a început din luna iunie.

În clipul publicat de Guvern și în mesajul precedent celui cu școala, se subliniază tot ideea de echipă, după cum se poate vedea mai jos.

Cuvântul “echipă/echipa” este folosit în campania electorală de PNL fiind chiar pe postere, sloganuri, pe site-urile filialelor și în comunicarile electorale.

Cuvântul “echipa” este prezent în retorica de campanie și la alte partide/alianțe care candidează pe 27 septembrie.

Foto: Captura clip Guvernul Romaniei/Facebook PNL Sector 2


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Psihologilor din România: Educația sexuală promovează sănătatea fizică și mentală a copiilor și adolescenților și ajută la protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală, sarcinilor nedorite sau abuzului sexual

“Accesul copiilor la informații relevante privind sexualitatea umană, adaptate pentru specificul vârstei, promovează pe termen scurt, mediu și lung sănătatea fizică și mentală a copiilor și a adolescenților. Educația sexuală…
Vezi articolul