VIDEO Proba scrisă pentru examenul de directori de școli s-a mutat vineri, pe 15 octombrie, propune ministrul Cîmpeanu: Numirile vor fi făcute între 20-22 decembrie

15.426 de vizualizări
Foto: © Alvaro Atalaya | Dreamstime.com
Numirile pe posturile de directori de școală vor fi făcute între 20-22 decembrie 2021, potrivit noii propuneri de calendar anunțate de ministrul Educației, la Antena3. Sorin Cîmpeanu a spus că proba scrisă de la concursul de ocupare a posturilor de management în instituțiile de învățământ ar putea avea loc vineri, pe 15 octombrie.
  • Context: Reamintim că cel târziu pe 31 august 2021 vor fi expirat toate mandatele obținute prin concursurile din anii trecuți, dar și numirile făcute pe 9 ianuarie anul curent. După această dată inspectorii școlari, care sunt numiți politic, vor delega directori interimari pentru a conduce școlile în perioada semestrului I din anul școlar următor, având sarcina inclusiv de a realiza concursul de angajare pentru noii directori.

„Concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori vă asigur că va privilegia un singur lucru: competența. Toate lucrurile au fost gândite în sensul acesta (…) Avem în vedere un calendar care să prevadă demararea concursului după 14 septembrie, imediat după începerea școlii, pe 13 septembrie, să aibă o probă scrisă în 15 octombrie, după care să se deruleze probele de interviu astfel încât să avem numirile făcute între 20-22 decembrie, cu începere din semestrul II al anului școlar 2021-2022, în data de 10 ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Alvaro Atalaya | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
  1. Și în 2017 numirile s au făcut tot din ianuarie și era în ordine, problema este că organizarea se face de către Inspectoratul Școlar, dar inspectorii, nici cel mare nu are concurs, cred ca din octombrie ordinea firească la concurs este
    1.Inspector școlar
    general
    2.Inspector școlar
    3.Director

  2. Doar o persoana care nu știe nimic despre sistemul de învățământ poate lua astfel de decizii. In mare parte din cazuri, directorii interimari nu vor rămâne pe postul de director, deci se vor întoarce la catedra, iar cei ce erau pe acel post vor fi disponibilizați. Din nou se va crea haos. De fapt cred că doar asta se dorește. Haos și iarăși haos. Era foarte bine examenul în iulie. Iar în septembrie fiecare școală își știa structura de personal.

  3. Liberalii fac ordine in scolile construite de comunisti…mare vitejie si viziune! Scolile voastre unde sunt? In grădina personala?

  4. Educatia este ”vaca de muls”. prin intermediul slujbasilor numiti politic! Trebuie tinuta in mana, nu data unor oameni competenti si profesionisti! Cum ar mai asculta ei de ordine? Viitorul nostru va fi tot la cules de capsuni sau la munca cu carca!

  5. Nicicând, după ’89, nu a fost o așa harababură în învățământ.
    Este clar că nu se pregătește un concurs real, ci o mare fraudă.
    Tîmpeanu, demisia!

  6. Dar inspectorul, cat e inspectori, domle? Dincolo era mai ieftin.
    Lăsând gluma, aceasta bâlbâiala arata valoarea data sistemului si oamenilor săi! De altfel, prin PNRR se aude de laboratoare si clădiri. Despre profesori nimic! Vor preda singure laboratoarele? In 10-15 ani rămânem fără profesori de fizică, chimie, matematică, dar și alte discipline. Și nici un tânăr performant nu vine după facultate și master sa se angajeze pe mai puțin de 3000 de lei. Așa ca lăsați sloganele, Romania este și va fi tot mai needucata!

    1. Macar majoritatea au catedra plina la o singura scoala dar multi profesori trebuie sa faca ore la 2-3 scoli. Rusine sindicatelor care nu isi fac treaba si ne tin in salarii de mizerie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a respins desființarea Corpului național de experți în management educațional / Concursul pentru directori de școli nu se va putea organiza pe 27 iulie, dacă regulile de examen nu sunt publicate până pe 27 mai

Ordonanța de Urgență adoptată pe 19 mai de Guvernul României, prin care este reglementată echivalarea competențelor la Bacalaureat 2021, nu mai conține articolele prin care ministerul Educației modifica Legea Educației…
Vezi articolul

Toți profesorii din sistemul de învățământ să facă master didactic decontat de stat și stabilirea unui termen de grație pentru înscrierea la acesta, propunere pentru România Educată făcută de Consiliul Național al Elevilor

Absolvirea unui master didactic de pregătire psihopedagogică decontat de stat pentru profesorii care deja sunt în sistem și stabilirea unui termen de grație pentru înscrierea la acesta, este una dintre…
Vezi articolul
Calendar oficial mobilitate

Prima discuție după căderea Guvernului, la ministerele Muncii și Educației – despre salarizarea profesorilor. Sindicatele au cerut creșterea cu 16% de la 1 ianuarie 2022 și „s-a convenit că reprezentanții celor două ministere vor susține solicitările”

Sindicatele din învățământ au cerut creșterea salariilor cu 16% de la 1 ianuarie 2022, în prima întâlnire cu ministerele Educației și Muncii de după demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de…
Vezi articolul

Noile propuneri de planuri-cadru ignoră importanța alfabetizării științifice, susțin reprezentanții Centrului de Evaluare și Analize în Educație: Matematica și științele naturii reprezintă una dintre cele două arii curriculare care dispar complet din trunchiul comun în clasele a XI-a și a XII-a

Noile propuneri de planuri-cadru pentru liceu, aflate în dezbatere publică, ridică o serie de probleme esențiale care ar putea afecta negativ calitatea educației, în special în domeniul științelor exacte, potrivit…
Vezi articolul