VIDEO Proba scrisă pentru examenul de directori de școli s-a mutat vineri, pe 15 octombrie, propune ministrul Cîmpeanu: Numirile vor fi făcute între 20-22 decembrie

15.426 de vizualizări
Foto: © Alvaro Atalaya | Dreamstime.com
Numirile pe posturile de directori de școală vor fi făcute între 20-22 decembrie 2021, potrivit noii propuneri de calendar anunțate de ministrul Educației, la Antena3. Sorin Cîmpeanu a spus că proba scrisă de la concursul de ocupare a posturilor de management în instituțiile de învățământ ar putea avea loc vineri, pe 15 octombrie.
  • Context: Reamintim că cel târziu pe 31 august 2021 vor fi expirat toate mandatele obținute prin concursurile din anii trecuți, dar și numirile făcute pe 9 ianuarie anul curent. După această dată inspectorii școlari, care sunt numiți politic, vor delega directori interimari pentru a conduce școlile în perioada semestrului I din anul școlar următor, având sarcina inclusiv de a realiza concursul de angajare pentru noii directori.

„Concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori vă asigur că va privilegia un singur lucru: competența. Toate lucrurile au fost gândite în sensul acesta (…) Avem în vedere un calendar care să prevadă demararea concursului după 14 septembrie, imediat după începerea școlii, pe 13 septembrie, să aibă o probă scrisă în 15 octombrie, după care să se deruleze probele de interviu astfel încât să avem numirile făcute între 20-22 decembrie, cu începere din semestrul II al anului școlar 2021-2022, în data de 10 ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Alvaro Atalaya | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
  1. Și în 2017 numirile s au făcut tot din ianuarie și era în ordine, problema este că organizarea se face de către Inspectoratul Școlar, dar inspectorii, nici cel mare nu are concurs, cred ca din octombrie ordinea firească la concurs este
    1.Inspector școlar
    general
    2.Inspector școlar
    3.Director

  2. Doar o persoana care nu știe nimic despre sistemul de învățământ poate lua astfel de decizii. In mare parte din cazuri, directorii interimari nu vor rămâne pe postul de director, deci se vor întoarce la catedra, iar cei ce erau pe acel post vor fi disponibilizați. Din nou se va crea haos. De fapt cred că doar asta se dorește. Haos și iarăși haos. Era foarte bine examenul în iulie. Iar în septembrie fiecare școală își știa structura de personal.

  3. Liberalii fac ordine in scolile construite de comunisti…mare vitejie si viziune! Scolile voastre unde sunt? In grădina personala?

  4. Educatia este ”vaca de muls”. prin intermediul slujbasilor numiti politic! Trebuie tinuta in mana, nu data unor oameni competenti si profesionisti! Cum ar mai asculta ei de ordine? Viitorul nostru va fi tot la cules de capsuni sau la munca cu carca!

  5. Nicicând, după ’89, nu a fost o așa harababură în învățământ.
    Este clar că nu se pregătește un concurs real, ci o mare fraudă.
    Tîmpeanu, demisia!

  6. Dar inspectorul, cat e inspectori, domle? Dincolo era mai ieftin.
    Lăsând gluma, aceasta bâlbâiala arata valoarea data sistemului si oamenilor săi! De altfel, prin PNRR se aude de laboratoare si clădiri. Despre profesori nimic! Vor preda singure laboratoarele? In 10-15 ani rămânem fără profesori de fizică, chimie, matematică, dar și alte discipline. Și nici un tânăr performant nu vine după facultate și master sa se angajeze pe mai puțin de 3000 de lei. Așa ca lăsați sloganele, Romania este și va fi tot mai needucata!

    1. Macar majoritatea au catedra plina la o singura scoala dar multi profesori trebuie sa faca ore la 2-3 scoli. Rusine sindicatelor care nu isi fac treaba si ne tin in salarii de mizerie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu: Am dat la o parte școli de top și am ales un liceu tehnologic. De ce? Pentru că the hard way is the way / Raportat la vârstă și câștiguri, elevii aceștia sunt cei mai realizați dintre tinerii de azi

Mă amuz și zâmbesc când vine vorba de alegerile personale. Niciodată nu am fost adepta căii ușoare, în mare parte pentru că în puținele ocazii în care am ales the…
Vezi articolul

Franța relaxează măsurile sanitare din școli, după discuțiile cu sindicatele: fără mască în exterior, un singur autotest pentru elevii contacți ca să revină la școală, sport în interior fără mască. Măsurile au fost mai întâi comunicate profesorilor, pe email, și apoi în presă – până acum profesorii aflau din presă

În Franța, vineri, 11 februarie, ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a anunțat o modificare a protocolului de măsuri anti-Covid-19 în școli, transmite Le Monde. Noile măsuri vin după mai…
Vezi articolul

VIDEO Mircea Miclea: Ce predăm atunci când predăm? / Trebuie să învățăm conținuturi și să nu cumva să devalorizăm memorarea de conținuturi / Să ne evaluăm periodic așa cum ne evaluăm elevii și să ne facem un plan remedial pentru fiecare dintre noi și în felul acesta ne dezvoltăm și noi, și elevii noștri

„Ce predăm atunci când predăm” a fost conferința susținută de Mircea Miclea, profesor universitar, psiholog și fost ministru al Educației, la Chișinău, în Republica Moldova, la invitația Maiei Sandu, președinta…
Vezi articolul

Consecințe pentru profesorii-evaluatori care „au greșit flagrant” în corectarea lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Cîmpeanu: Să nu mai corecteze vreodată sau cel puțin să nu mai corecteze până când nu dovedesc că vor putea să facă evaluări corecte

Profesorii-evaluatori de la Bacalaureat sau Evaluarea Națională care „au greșit flagrant” în corectarea lucrărilor candidaților cu diferențe uriașe de punctaj ar putea „să nu mai corecteze vreodată” lucrări sau „cel…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Mesajul transmis de ANAF pentru profesorii care obțin bani din meditații: Aveți obligația de a depune Declarația unică în 30 de zile de la începerea activității / Inspectorii ANAF asigură îndrumare de specialitate

Profesorii care realizează venituri extrasalariale din meditații au primit un mesaj de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în prima săptămână de școală, potrivit profit.ro. Instituția le reamintește cadrelor…
Vezi articolul