ULTIMA ORĂ Modele de subiecte pentru Titularizare 2024, publicate de Ministerul Educației. Descarcă subiectele și baremele pentru profesorii de gimnaziu și liceu

11.654 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Modelele de subiecte pentru concursul național de titularizare 2024, pentru profesorii de gimnaziu și liceu, au fost publicate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici în Evaluare. Documentele pot fi descărcate mai jos în articol.

Amintim că proba scrisă a concursului de Titularizare 2024 are loc pe 17 iulie anul viitor, potrivit calendarului pus în dezbatere de Ministerul Educației. Metodologia de mobilitate pentru anul școlar viitor, care conține toate etapele de mobilitate pentru profesori, inclusiv concursul național de angajare, nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

Ce este titularizarea? Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Modelele de subiecte pot fi descărcate de aici:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Limba română:

 • BAREM Limba română:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Matematică:

 • BAREM Matematică:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Istorie:

 • BAREM Istorie:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Geografie:

 • BAREM Geografie:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Limba engleză:

 • BAREM Limba engleză:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Limba franceză:

 • BAREM Limba franceză:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Chimie:

 • BAREM Chimie:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Fizică:

 • BAREM Fizică:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Biologie:

 • BAREM Biologie:

Descarcă toate modelele de subiecte pentru Titularizare 2024


4 comments
 1. Să ne prezinte un model cu rezolvarea completă la subiectele de metodica. Subiectele sunt complexe,necesita un timp de rezolvare mare.

 2. La fizică, iar câte-o jumătate de manual pentru un subiect de teorie, ca de obicei. Iar minunații care ”fac” subiectele au uitat – IAR! – că nimeni, nicio specializare de liceu, nu face dinamica fluidelor, niciodată. Dar sigur, e nevoie să arătăm că la fizică trebuie să vii Einstein și să-ți demonstreze ei cât de inutilă e pregătirea ta, altfel nu se simt bine.

  Altfel… eu am o problemă, voi nu? De ce nu-s subiectele astea pe model PISA? Păi ne modernizăm tovarăși, sau ce?! /s

  1. Nivelul de dificultate va fi foarte ridicat si in viitor. Resursa umana nu mai exista pe fizica. in maxim 5 ani se vor preda Stiinte. Asa ca se va rezolva problema lipsei de resurse umane.

  2. Să ne prezinte un model cu rezolvarea completă la subiectele de metodica. Subiectele sunt complexe,necesita un timp de rezolvare mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like