ULTIMA ORĂ Modele de subiecte pentru Titularizare 2024, publicate de Ministerul Educației. Descarcă subiectele și baremele pentru profesorii de gimnaziu și liceu

39.889 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Modelele de subiecte pentru concursul național de titularizare 2024, pentru profesorii de gimnaziu și liceu, au fost publicate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici în Evaluare. Documentele pot fi descărcate mai jos în articol.

Amintim că proba scrisă a concursului de Titularizare 2024 are loc pe 17 iulie anul viitor, potrivit calendarului pus în dezbatere de Ministerul Educației. Metodologia de mobilitate pentru anul școlar viitor, care conține toate etapele de mobilitate pentru profesori, inclusiv concursul național de angajare, nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

Ce este titularizarea? Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Modelele de subiecte pot fi descărcate de aici:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Limba română:

  • BAREM Limba română:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Matematică:

  • BAREM Matematică:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Istorie:

  • BAREM Istorie:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Geografie:

  • BAREM Geografie:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Limba engleză:

  • BAREM Limba engleză:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Limba franceză:

  • BAREM Limba franceză:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Chimie:

  • BAREM Chimie:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Fizică:

  • BAREM Fizică:

DOCUMENT DESCARCĂ SUBIECT Biologie:

  • BAREM Biologie:

Descarcă toate modelele de subiecte pentru Titularizare 2024


9 comments
  1. Atatea exagerari referitor la gradul de dificultate ca de obicei. Consider ca subiectele au un grad mediu de dificultate (biologie) si reflecta cunostinte bazice pe care orice cadrul didactic care se respecta trebuie sa le aiba. Daca eu am reusit sa iau 9.80 avand serviciu full time si copil cred ca se poate pentru oricine VREA.

  2. So cel de educatie muzicala?
    Sau muzica nu este importanta?….
    Se pare ca nu, nu Si pentru invatamantul romanesc….zic asta nu numai in numele meu…..cu O experienta de 10 ani in domeniu
    :((

  3. Oare de ce la Ed. Fizica si Sport trebuie să ştim o intreagă teorie si niste definitii pe care copii oricum nu au cum sa le inteleaga. Copii nu ne va intreba niciodata ce este actul motric sau sa ii spun definitia evaluarii sumative…si multe alte aberatii…Trebuie o alta abordare! Eu nu spun ca nu ar trebuii sa stim anumite aspecte, dar nu ne mai puneti sa invatam niste definitii mecanic care nu ne ajuta deloc in activitate!

  4. Să ne prezinte un model cu rezolvarea completă la subiectele de metodica. Subiectele sunt complexe,necesita un timp de rezolvare mare.

  5. La fizică, iar câte-o jumătate de manual pentru un subiect de teorie, ca de obicei. Iar minunații care ”fac” subiectele au uitat – IAR! – că nimeni, nicio specializare de liceu, nu face dinamica fluidelor, niciodată. Dar sigur, e nevoie să arătăm că la fizică trebuie să vii Einstein și să-ți demonstreze ei cât de inutilă e pregătirea ta, altfel nu se simt bine.

    Altfel… eu am o problemă, voi nu? De ce nu-s subiectele astea pe model PISA? Păi ne modernizăm tovarăși, sau ce?! /s

    1. Nivelul de dificultate va fi foarte ridicat si in viitor. Resursa umana nu mai exista pe fizica. in maxim 5 ani se vor preda Stiinte. Asa ca se va rezolva problema lipsei de resurse umane.

    2. Să ne prezinte un model cu rezolvarea completă la subiectele de metodica. Subiectele sunt complexe,necesita un timp de rezolvare mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bursele de excelență pentru elevii olimpici care învață în școli particulare nu s-au plătit până acum, la 3 luni de la debutul școlii. Președintele Federației Părinților anunță că banii nu vin de la Ministerul Educației, ci „de la centru“ și că „se așteaptă publicarea unei hotărâri de guvern”

Elevii din școlile private sau confesionale, care au dreptul la burse de excelență olimpică unu și doi, la fel ca elevii de stat, conform regulilor de acordarea burselor în acest…
Vezi articolul

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Vom face propunerea, eventual, de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, pentru corelare cu prioritatea acordată grădinițelor și școlilor primare

Ministerul Educației ar putea face, “eventual” propunerea de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, “pentru a fi corelată cu (…) prioritatea acordată grădinițelor și învățământului primar”, în vederea redeschiderii, a…
Vezi articolul

Elevii care termină gimnaziul și liceul trebuie să primească obligatoriu o recomandare consultativă de încadrare la liceu/universitate sau încadrare vocațională pe piața muncii, scrisă de diriginte sau consilierul școlar – propunere în Statutul Elevului 2024

Elevii care termină gimnaziul și liceul trebuie să primească obligatoriu o recomandare consultativă de încadrare “într-o formă de învățământ de nivel superior, emisă de profesorul consilier școlar și de profesorul…
Vezi articolul

VIDEO Președintele Iohannis a semnat decretele de promulgare a legilor educației, în cadrul unei ceremonii la Cotroceni: “Legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă nu vor fi puse în aplicare”

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, la ora 17.00, decretele de promulgare a legilor educației. Cu această ocazie, el rostește o alocuțiune, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.…
Vezi articolul