VIDEO Profesorii din Iași protestează pentru majorarea salariilor

2.167 de vizualizări
Foto: USLIP IASI News – Facebook
Profesorii din județul Iași protestează marți, 6 iunie, pentru majorarea salariilor. Marți este a noua zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai, zilele de 1-2 iunie și 5 iunie fiind zile libere legale în sectorul public.

Cornelia Popa Stavri, președintele Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar Sector 4 (afiliat la FSLI), a declarat aseară la Euronews că astăzi vor fi proteste în mai multe județe:

”Mâine (6 iunie – n.red) vor fi proteste în Mehedinți, Buzău, probabil și în alte județe, protestele vor continua, chiar și la București, joi va avea loc un protest de amploare care se va derula în fața Guvernului, un marș de protest, urmând să mergem pe același traseu către Cotroceni pentru a ne sfătui cu președintele României, pentru a înțelege că ceea ce a afirmat dumnealui în presă nu li s-a acordat profesorilor ceea ce au cerut, nici măcar nu au fost ascultate toate revendicările”, a spus Cornelia Popa Stavri.

Edupedu.ro a scris că se preconizează un miting de amploare, cu deplasare între sediul Guvernului din Piața Victoriei și sediul Administrației Prezidențiale-Palatul Cotroceni, în ziua de joi, 8 iunie, sub rezerva primirii autorizației de la autoritățile locale.


7 comments
 1. De ce cei din Bucuresti nu fac miting si mars in fiecare zi? In Suceava si alte orase se poate. Fac numai cand vin sindicalistii din alte judete de la distante foarte mari.

 2. Bravo, Lacusta! Perseverenta Iasiului a devenit model pentru membrii de sindicat din intreaga tara. Eu pe-asta l-as pune in locul lui Hancescu, nu obositi si penibili si parsivi precum Nistor. Lacusta dovedeste a nu stiu cata oara ca stie sa lupte pentri membri, stie sa-i mobilizeze si mai ales cunoaste legile, deci vorbeste in cunostinta de cauza.

 3. Felicitari si mult Respect pentru curaj trebuie sa treceti la NIVELUL URMATOR-SA CERETI MULTE DEMISII,In special lui IOHANNIS care se crede STAPAN si isi permite sa ameninte profesorii care educa copiii din ROMANIA NEEDUCATA!

  1. Nu, domnule. In mare parte, si cazul meu, copiii sunt ai cadrelor didactice, care, la fel ca si dumneavoastra, in mod ironic, nu au cu cine sa ii lase acasa. Si, spre deosebire de dumneavoastra, poate, nu isi permit sa plateasca un babysitter.

   Semneaza: sot de profesoara, prezent astazi, maine, poimaine… si cat o mai fi cazul la protestele din fata Prefecturii.

   1. Păi spor și toate cele bune să aveți atunci, la cât mai mult timp cu putință în grevă, e important să primească și cadrele didactice ceea ce merită.

  2. Vorbiți aiurea Erau copiii profesorilor, care nu au cu cine să îi lase.Aveau căști de protecție.Sigur vor ține minte că trebuie să lupte atunci când demnitatea lor este călcată în picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Desființarea titularizării

VIDEO Povestea pactului pentru educație propus de Tudor Chirilă și răspunsurile politicienilor din guvernările Dăncilă și Orban: Reforma în educație nu interesează pe nimeni. Ce-i interesează este să aibă alegeri anticipate, conservarea puterii. Noi mai stăm o tură

“Cu pactul meu pe educație în cap, am deschis această discuție și cu Raluca Turcan și am întrebat-o: dar de ce nu luăm ceva ce este bun și nu conservăm…
Vezi articolul

Un elev recidivist de clasa a VIII-a, care în primăvară și-a înțepat cu un briceag un coleg, dar care a avut media 10 la purtare anul trecut, este anchetat acum pentru corupere sexuală de minori, după ce ar fi filmat copii de clasa a III-a imitându-l pe el și pe un coleg cum mimau acte sexuale

O anchetă pentru corupere sexuală a minorilor a fost declanşată într-o unitate şcolară de prestigiu din Râmnicu Vâlcea, după ce vineri doi elevi de a VIII-a s-ar fi dus într-o…
Vezi articolul