VIDEO Răspunsul lung și nul al miniștrilor Educației și Sănătății, la întrebarea cât de în siguranță sunt copiii la școală

6.858 de vizualizări
Foto: Agerpres – Radu Tuta
În cadrul conferinței de presă în care au adus lămuriri legate de criteriile care vor fi luate în calcul la trecerea școlilor în sistem online, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cel al Sănătății au oferit un răspuns cuprinzător la întrebarea jurnaliștilor despre siguranța copiilor în școli, în contextul pandemiei.

UPDATE: Răspunsul a fost dat câteva ore mai târziu, într-o emisiune la TVR

Întrebarea a fost pusă ca o concluzie la finalul conferinței de presă susținută de oficiali după ce au modificat regulile de funcționare în pandemie pentru unitățile de învățământ.

Reporter: Pe o scară de la 1 la 10, cât de în siguranță considerați că sunt copiii la școală?

Sorin Cîmpeanu: …

Alexandru Rafila:

Sorin Cîmpeanu:

Alexandru Rafila:

Sorin Cîmpeanu: Da.

Cele 8 secunde ale răspunsului pot fi văzute în clipul video de mai jos, publicat pe pagina de Facebook a organizației “Părinții cer schimbare”:


11 comentarii
 1. Cei profesionisti au plecat de mult din Ro, iar cei care mai sunt nu sunt in politica. Cei care fac politica o fac pentru bani si nu au nevoie de specialisti, puterea si banii ii fac sa se creada zei!

 2. Mistocar de profesie. Si da, scolile sunt mai in siguranta decat alte parti, cel putin scoala mea, prin efortul comun si fara oprire al profesorilor. Daca ar fi sa lasam in baza elevului sau a directorului, care noci masca nu poarta, ne-am duce de rapa.

  1. Corect, și la mine e la fel. Noroc cu profesorii și unii elevi care depun cât de cât un efort. Dar sunt sigur că nu e așa peste tot și cazul meu este unul fericit. Îmi pare rău de ceilalți…

   1. Mihai, tocmai de aceea nu vad corecta decizia de a baga in online in bloc scolile. Nu se poate compara o scoala de Bucuresti cu 35 de elevi in clasa si aglomeratie in autobuze, cu acea scoala de sat cu 15 elevi maximum in clase si distantare, conditii foarte bune de igiena si masca corect si mereu purtata. In plus, scoala are rata de vaccinare 80 si incidenta localitatii 1,3. Corecteaza-ma daca gresesc, dar eu cred ca e “crima” contra educatiei rurale sa bagi in online o astfel de scoala deopotriva cu una din buricul Bucurestiului, Clujului, care au si dotari online si necesitatea lui.

    1. Corect, sunt de acord! Nu am cu ce să te contrazic. Decizia de a băga online în masă școlile din România este o prostie. Aia ziceam și eu: Unii dispun de tehnologie, alții nu; unii respectă măsurile, alții nu. Ar trebui stabilite unele criterii concrete de introducere a școlii în online.

 3. Ce să mai și spui… Duceți-vă, copii, la școală, că de vine boala peste voi, vă salvează Rafila și Cîmpeanu. Ce, nu aveți încredere în ei?? Uitați-vă la clipul video unde vă demonstrează siguranța școlii în urma măsurilor luate de ei împotriva COVID. Ce? Nu vă inspiră încredere? Nici mie :)) Dar ce să faci, trebuie… Dacă vrei să-ți fie bine și să te simți în siguranță, aruncă-te în gura lupului. Sau mai bine zis, a celor doi miniștri care iau măsuri și decid în locul vostru ce să faceți cu sănătatea voastră. Asta este, așa trebuie să facem. Și eu ca elev mă simțeam oricum în siguranță când mergeam la școală. Dar acuum… Acum sunt mult mai optimist. După siguranța care s-a putut citi pe fața celor doi “experți”, nu am cum să îmi fac griji.
  Doi miniștri inapți, puși în funcție de o adunătură de proști…
  Lăsând gluma și sarcasmul la o parte, înțeleg pe deplin importanța sănătății și responsabilitatea imensă pe care o iau în mână cei doi miniștri cand iau decizii de acest fel. Dar felul în care ele sunt prezentate, siguranța execrabilă care reiese din privirile lor și măsurile luate fără cap nu pot fi justificate. În calitate de elev nu mă simt în siguranță la școală! Aveam nevoie de mai mult de la oamenii cu nivel înalt în funcție până să ajungem în punctul în care să ne simțim în siguranță. Dar asta e, atâta putem! Trecem noi și peste asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii nu vor avea transport gratuit spre școală, susțin transportatorii, care cer Guvernului să asigure fondurile necesare: Ordonanța 50 este „un act normativ prost gândit, lipsit de viziune și coerență, ce nu este acoperit de bugetul necesar”

„Transportul gratuit al elevilor, rămâne ‘în aer”, scriu reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. – într-un comunicat de presă. Aceștia acuză Guvernul că nu a prevăzut finanțarea bugetară…
Vezi articolul

Tudor Prisecaru a fost numit secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării. Doctor inginer cu specializarea Cazane de abur, Prisecaru este președintele Senatului Universității Politehnica București și un apropiat al rectorului Mihnea Costoiu

Președintele Senatului Universității Politehnica a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, prin decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial. Tudor Prisecaru este…
Vezi articolul