Webinar gratuit pentru profesori, joi de la ora 18:00: Cum menținem elevii motivați și implicați / Metode eficiente și strategii corecte de învățare

6.309 vizualizări
Foto: © Alexander Raths | Dreamstime.com
Un atelier gratuit pentru participanți are loc joi, 21 noiembrie, anunță proiectul Merito. Tema este „Cum menținem elevii motivați și implicați?”, iar organizatorii spun pe pagina evenimentului că vor fi discutate metode eficiente şi strategii corecte de învăţare folositoare cadrelor didactice la clasă.

Intervenţiile de acest fel sunt dedicate profesorilor și conţin „sesiuni de prezentare şi exemplificare de abordări validate, instrumente pentru lucrul cu elevii, lecţii şi adaptări din ultima perioadă, cât şi împărtăşiri din comunitate, de la profesori la profesori, privind problematici pe domeniu ce influenţează practicile la clasă”, se mai arată în anunț.

Webinarul se va desfăşura doar pe Zoom şi nu va fi transmis în direct pe Facebook, iar înscrierile se fac pe bază de formular online, în limita a 500 de locuri.

Sunt mai multe „camere Zoom” tematice, în paralel, dintre care profesorii pot alege în cadrul webinarului, în funcție de interes:

Evenimentul este organizat de Tatiana Cauni, profesoară Merito 2019 de Limba şi literatura română, de liceu, cu sprijinul Marişcăi Morari şi a Ioanei Hochia, profesoare Merito și ele, în Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş; Casa Corpului Didactic Maramureş. Întâlnirea este moderată de către Cosmin Chiriţă, managerul proiectului Merito.

Proiectul Merito este un proiect al Fundaţiei Romanian Business Leaders.

Foto: © Alexander Raths | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din Republica Moldova vor putea participa la olimpiadele din România, plus: 2.550 de burse pentru școală și facultate, inclusiv rezidențiat. Protocol de colaborare în educație între România și Republica Moldova, semnat de miniștrii Sorin Cîmpeanu și Anatolie Topală într-o ședință comună a celor două guverne organizată în premieră la Chișinău

Elevii din Republica Moldova vor putea să participe la olimpiadele și concursurile organizate în România, iar programul de burse de studii pentru elevii și studenții din România și din Republica…
Vezi articolul

Matematicianul Olivier Schiffmann, profesor la Universitatea Paris Saclay, despre școala din România: Pe elevi i-aș învăța matematică prin explorare, să descopere singuri legi. Le va plăcea, devine un joc. Odată ce descoperă, vor ști pe vecie

Dacă elevii ar fi lăsați la școală să învețe matematică prin explorare, să descopere singuri legile care „guvernează” acest „teritoriu”, pe modelul fizicii, atunci le va plăcea, pentru că procesul…
Vezi articolul