1.860 de microbuze școlare electrice și 2.500 de microbuze școlare hibrid vor fi achiziționate prin PNRR – Sorin Cîmpeanu

1.638 de vizualizări
Foto: Pexels.com
În total, 1.860 de microbuze școlare electrice și încă 2.500 de microbuze școlare hibrid vor fi achiziționate prin fondul de mediu prevăzut în Programul Național de Redresare și reziliență (PNRR), a spus marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul conferinței de la Ploiești „Vaccinare și testare pentru învățare”. De asemenea, întrebat de comasarea școlilor, ministrul a răspuns că aceasta este importantă în măsura în care poate rezolva problema învățământului simultan, adică situațiile în care mai multe clase din ani diferiți sunt adunate la un loc fiindcă nu sunt suficienți elevi per clasă în zonele depopulate.

„Comasarea școlilor nu este un obiectiv în sine, comasarea școlilor este importantă doar în măsura în care poate întări capacitatea unei școli. Ce este obiectiv în sine și l-am declarat și asumat? Învățământul simultan. Știți foarte bine că sunt două, trei și chiar patru clase simultan. Acolo nu poate fi calitate, este un obiectiv eliminarea învățământului simultan, dacă acest obiectiv poate fi atins prin comasarea școlilor, reglând toate celelalte probleme.

Transportul este o problemă, numărul de microbuze școlare este insuficient. În PNRR avem 1860 de microbuze școlare electrice, plus încă 2.500 de microbuze școlare hibrid din fondul de mediu, deci este vorba de achiziția în termen cât se poate de scurt a unui număr de microbuze școlare mai mare decât toate microbuzele școlare din România de la această dată”, a declarat Cîmpeanu.

Sursă foto: Pexels.com

Citește și:
Cîmpeanu: „Devine o problemă nu de importanță națională, ci de securitate națională modul în care vom reuși să gestionăm sistemul educației”
VIDEO “Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online” – o “ipoteză” pentru reluarea școlii, anunțată de ministrul Educației / “E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”
Ministrul Cîmpeanu: Soluția pentru testare este să vedem cum folosesc alte state în școli testele neinvazive, care sunt puse la dispoziție gratuit, de către stat, pentru elevi
Cîmpeanu: Eu personal nu am înțeles niciodată trecerea la semestre / Revenirea la anul școlar cu trei trimestre va fi lansată în dezbatere publică cel târziu la toamnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Condiţiile puse de USR-PLUS pentru un guvern cu PNL – domeniul Educației: „Desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transformarea directorilor de şcoli în manageri performanţi, aleşi prin concurs”

Desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transformarea directorilor de şcoli în manageri  performanţi, aleşi prin concurs, o descentralizare a sistemului care presupune ca deciziile în şcolile publice să fie luate nu de…
Vezi articolul