28 de candidați la BAC 2023 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă la proba de Limba și literatura română / 2.845 de elevi – absenți la prima probă a Bacalaureatului, potrivit Ministerului Educației, dupa ce secretarul de stat Lixandru anunța 2.834

2.828 de vizualizări
Foto: © Fotoschab | Dreamstime.com
La prima probă a examenului de Bacalaureat 2023, pe care elevii de clasa a XII-a au susținut-o luni, 26 iunie, au lipsit 2.845 de elevi, iar 28 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat de presă. S-au prezentat la probă, 118.384 de candidați prezenți dintr-un total de 121.257 de candidați înscriși pentru susținerea acestei probe, doar la proba de limba română, anunță ministerul.

Secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru, a declarat la ora 14:00 că de la proba de limba și literatura română de la BAC 2023, luni, 26 iunie, au lipsit de fapt 2.834 de elevi. 

118.384 de candidați au fost prezenți la proba de limba și literatura română proba E.a, a examenlui de Bacalaureat 2023, dintr-un total de 121.257 de candidați înscriși pentru susținerea acestei probe, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Educației. Cei 121.257 de elevi înscriși la această probă obligatoriu, fac parte toate promoțiile, adică nu doar din cea curentă de absolvenți de clasa a XII-a.

Nu s-au prezentat 2.845 de de candidați, iar 28 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Numărul tinerilor care s-au înscris la Bacalaureat 2023 este de peste 130.500, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Educației duminică, în ajunul primei probe scrise de la examen.

Marți, 27 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 28 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 29 iunie.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20 – 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

Foto: © Fotoschab | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. O rusine si o sfidare frauda la BAC!Sunteti niste indivizi fara onoare si deontlogie profesionala daca e vorba ca va bateti joc de copii si de parintii lor care au cheltuit adevarate averi ca sa si mediteze copiii!!Copii care si au fortat limitele ca sa invete atata materie si altii iata cum procedeaza profesorii vostrii care au fost in greva pt salarii mai mari,cu toate ca sunteti cu totii masini de facut bani!!RUSINE MARE SA VA FIE!!!!HUUUAAAAA!!!!!

  2. La LPS Buzău, în sala 14, azi fiecare candidat a vorbit cu cine a vrut. Sper, ca mâine, in sala 4, unde susține examenul fata mea, să nu fie la fel, că o să fac plângeri penale Președintelui și supraveghetorilor pentru neglijență in serviciu, dar și pt alte ilegalități!

  3. În Google Trends, duminică, pe locul 1, erau 100.000 de căutări pentru “Subiecte la Bacalaureat”, iar pe locul 2 erau 5.000 de căutări pentru “Ion”. Restul căutărilor din top 10 nu mai aveau vreo legătură cu examenul. Asta spune tot despre frauda reală la examenul de Bacalaureat. Statisticile bazate pe frauda din sălile de clasă sunt mizilic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2024 Elevii de clasa a XII-a trebuie să dovedească că pot citi corect și cursiv pentru a obține calificativul mediu la proba orală de competențe în limba română / Ce trebuie să știe un elev pentru a primi calificativul avansat sau experimentat

La proba orală de comunicare în limba română, elevii de clasa a XII-a trebuie să poată citi corect și cursiv, pentru a obține calificativul mediu, potrivit procedurii de desfășurare a…
Vezi articolul

BAC 2022 Sfaturi pentru proba de competențe lingvistice, Limba franceză, de la profesoara Corina Popa, Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia: Dacă v-ați rătăcit prin Paris, sunteți singuri și trebuie să ajungeți la hotel sau la gară, important este să comunicați, chiar dacă greșiți un subjonctiv sau o concordanță la indicativ

Probele de competențe digitale și lingvistice s-au reluat pentru candidații la Bacalaureat 2022, în acest an școlar, după doi ani în care nu s-au susținut și s-au echivalat după anumite…
Vezi articolul