A fost atinsă supremația cuantică? Explicația fizicianului Cristian Presură

2.858 de vizualizări
“Ați auzit că săptămânile acestea am trecut printr-un moment istoric? Calculatoarele cuantice le-au depășit, pentru prima dată, pe cele clasice! Momentul se numește ‘supremație cuantică’. Cât adevăr este?”, se întreabă fizicianul Cristian Presură, care a analizat în detaliu “afacerea” supremației cuantice. Într-o explicație video publicată astăzi pe vlogg-ul său – Fizica cu Cristian Presură – cercetătorul răspunde la întrebarea: “trăim noi acum un moment istoric, echivalent aselenizarii?”

Fizicianul Cristian Presură este cercetător la compania Philips în Olanda, autor al volumului “Fizica Povestită” publicată de Editura Humanitas și este cunoscut pentru evenimentele de popularizare a științei la care participă. Face parte din grupul construit de Universitatea din București cu scopul de deschide știința către publicul larg. Din luna aprilie, cercetătorul și-a lansat vlogg-ul Fizica cu Cristian Presură.

Citește și:

 

 

 

 


1 comment
  1. Imi pare rau sa va spun omul nu e foarte informat de performantele si stabilitatea calculatoarelor cuantice. Sunt doua firme cel putin in SUA care au facut de peste 10 ani computere cuantice cu nivel de eroare sub – 2 p qbit. Sunt mai multe tari care au deja de vreo 3 ani retele de computere cuantice. Adevarul de ce si-a retras articolul e ca a scris o prostie si google nu avea dreptul sa aiba inca asa ceva in privat care se asteapta comercial in 7-8 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like