Academia Română și-a retras comunicatul anti-5G

2.582 de vizualizări
Academia Română / Foto: INQUAM Photos – Ilona Andrei
Academia Română și-a retras comunicatul anti-5G publicat joi pe site-ul instituției. Documentul în care cel mai înalt for științific “manifesta preocuparea față de consecințele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătății publice” nu mai există nici în fluxul de comunicate și nici pe link-ul existent.

Intervenția Academiei, ce folosesea pe alocuri un ton alarmist, a avut loc în condițiile în care impactul 5G asupra sănătății este în continuare obiectul multor cercetări, dar până acum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), între alte foruri, a constatat că “niciun efect advers asupra asupra sănătății nu a fost asociat expunerii la tehnologiile wireless”.

captura de pe site-ul Academiei Romane

Retragerea comunicatului Academiei vine după ce fizicianul Cristian Presură a desființat punct cu punct poziția alarmistă a Academiei Române.

“Pericolele radiației 5G, atât cât o cunoaștem, par să nu le depășească pe cele cunoscute: alimentația nesănătoasă, aerul pe care îl respirăm cu elementele sale radioactive, condusul mașinii, lumina soarelui cu radiația sa ultravioletă și așa mai departe”, spunea Cristian Presură, cercetător la compania Philips în Olanda și autor al volumului “Fizica Povestită”.

Citește mai multe despre poziția Academiei Române despre tehnologia 5G. 

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei


1 comment
  1. Academia Română e un snop de pseudoacademicieni. Un buchet de vibratoare uitate în priză care fac zgomot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
colegiile universitare la care se intră fără BAC

INTERVIU Sorin Cîmpeanu, despre colegiile universitare la care se intră fără BAC: Dacă vă referiți la scăderea standardelor și la ipocrizia că toate universitățile trebuie să formeze la nivel de doctorat, atunci este o coborâre a profesorilor universitari care predau în preuniversitar

Noul proiect “România Educată”, care va fi aprobat de Guvern prin memorandum săptămâna viitoare, conține o rută de învățământ pentru elevii care au picat sau nu au dat Bacalaureatul, rută…
Vezi articolul