Accesul în SUA al unui student palestinian admis la Harvard, refuzat pe baza postărilor prietenilor pe rețelele de socializare

1.054 de vizualizări
Universitatea Harvard / Foto: news.harvard.edu
Un tânăr palestinian admis la Universitatea Harvard a declarat marți că a fost reținut timp de mai multe ore la aeroport, pentru a i se refuza apoi intrarea în SUA pe motivul opiniilor politice exprimate de prietenii săi pe rețelele de socializare, informează AFP, preluat de Agerpres.

Ismail Ajjaoui, care trăieşte în Liban, a declarat pentru ziarul studențesc The Harvard Crimson că vineri, când a ajuns pe aeroportul din Boston, poliția l-a interogat timp de 8 ore, adresându-i întrebări în special cu privire la religia sa. După 5 ore de căutări în telefonul și laptopul său, o polițistă “mi-a spus că a găsit persoane în lista mea de prieteni care postau opinii politice contrare SUA”, a spus acesta.

Tânărul, în vârstă de 17 ani, a declarat că el nu și-a exprimat niciodată propriile păreri politice pe rețelele de socializare. Viza i-a fost retrasă, iar el a fost trimis înapoi, a precizat Ismail Ajjaoui, potrivit Agerpres.

Agenția de presă notează că poliția de frontieră americană a confirmat că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul SUA lui Ismai Ajjaoui, dar a adăugat că nu poate comunica motivul exact, ca urmare a necesității respectării confidențialității unui dosar individual.

Un purtător de cuvânt al agenției federale, Michael McCarthy, a declarat că admisia tânărului pe teritoriul american a fost respinsă pe baza informațiilor descoperite în timpul percheziției. “Legea americană nu autorizează refuzarea vizei doar pe baza declarațiilor politice sau a opiniilor, dacă aceste declarații sau opinii ar fi judecate legale de SUA”, a afirmat un oficial din cadrul Departamentului de Stat, scrie Agerpres.

Administrația Trump a decis să supravegheze folosirea rețelelor sociale de către toate persoanele care vor să intre în SUA, inclusiv de către persoanele care au primit viză, relatează agenția de presă, care precizează că această măsură este denunțată de apărătorii drepturilor fundamentale, care invocă libertatea de exprimare înscrisă în primul amendament al Constituției americane.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația are nevoie mai ales de investiții pe termen lung și măsuri pentru starea de bine a profesorilor și elevilor, nu doar de recuperarea învățării, ca măsuri de redresare post Covid-19 – experți britanici

În Marea Britanie, experți în educație au analizat timp de cinci luni, anul acesta, problemele resimțite efectiv de părinți, profesori, directori de școli din învățământul primar în pandemia Covid-19. Și…
Vezi articolul
Calendar Bacalaureat 2020

EXCLUSIV Elevii cu cerințe educaționale speciale trebuie să aibă locuri speciale la admiterea în licee, școli profesionale și universități, pe modelul celor alocate rromilor – a decis Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Consiliul pentru Combaterea Discriminării a decis că elevii cu cerințe educaționale speciale trebuie să aibă locuri speciale în licee, școli profesionale și universități, la admitere, pe modelul celor alocate rromilor…
Vezi articolul

Profesorul de „etică și integritate academică” prins în flagrant când lua mită de la studenți ca să-i treacă la examene, de la extensia din Reșița a Universității Babeș-Bolyai, a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe profesorul de etică și integritate academică Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, prins în…
Vezi articolul

Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, Andreia Bodea: Unii elevi nu mai înțeleg pentru ce trebuie să învețe. Un elev de 17 ani mi-a spus că vrea să dea un tun și să se retragă. Noi în școală oferim modele, dar părinții nu ne lasă să ne facem treaba

Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, Andreia Bodea, spune într-un interviu acordat TVR2, în emisiunea Educația la putere, că “unii elevi nu mai înțeleg pentru ce trebuie să…
Vezi articolul