Admitere Școala de Poliție 2022. Concurență de 6,3 candidați pe loc la Câmpina și peste 5 la Cluj

26.967 de vizualizări
Foto: MAI – Facebook.com
Aproximativ 10.000 de candidați s-au înscris pentru examenul de admitere în cele 2 unități de învățământ preuniversitar ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, anunță Poliția Română.

Astfel, pe cele 1.292 de posturi scoase la concurs în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, s-au înscris 8.232 de candidați, iar pe cele 300 de posturi de la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, s-au înscris 1.524 de candidați.

Reamintim că peste 2.600 de posturi au fost scoase la concurs în şcolile de poliție, jandarmi și pompieri ale Ministerului Afacerilor Interne. Admiterea are loc în perioada 2 septembrie – 3 noiembrie, în cele 6 unităţi de învăţământ posliceale din subordinea MAI.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs.

Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:

– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.

  • Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 23 octombrie 2021, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021, potrivit sursei citate.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI, iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale şi ale fiecărei instituţii de învăţământ:

  • Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”, Câmpina, arma Poliţie – detalii aici
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”, Cluj-Napoca, arma Poliţie – detalii aici
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu”, Oradea, arma Poliţie de Frontieră –  detalii aici
  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica”, Drăgăşani, arma Jandarmerie – detalii aici
  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş”, Fălticeni, arma Jandarmerie – detalii aici
  • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu”, Boldeşti, arma Pompieri – detalii aici.


1 comment
  1. Bună ziua!Am o nelămurire în legătură cu permisul de conducere.
    Trebuie neapărat deținere permisului de conducere pentru candidat la dosar sau se poate obține şi pe perioada școlarizării?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Restricțiile impuse de guvern în starea de alertă: Nu putem circula în grupuri mai mari de 3 persoane / Cei care vin din străinătate intră în carantină sau izolare la domiciliu / E interzisă ieșirea din localitate cu câteva excepții

Guvernul a adoptat luni proiectul de hotărâre care reglementează restricțiile impuse pe durata stării de alertă, potrivit G4Media.ro. Printre obligații și restricții se numără impunerea purtării măștii de protecție în…
Vezi articolul

Szekely, întrebat dacă el crede că părinții se opun testării elevilor: „Oh, da. Am primit nenumărate mesaje de la părinți. Inclusiv eu personal am fost acuzat că forțăm copiii să intre în programe de testare biologică ale unor oculte mondiale…”

Consilierul lui Sorin Cîmpeanu, Radu Szekely, a spus că a primit numeroase apeluri și mesaje de la părinți care se opun testării elevilor, în condițiile în care, începând de săptămâna…
Vezi articolul

Raluca Turcan: Cei mai vulnerabili sunt copiii din familii monoparentale sau din familii cu foarte mulți copii. Acei copii intră în sistemul de educație. Întrebarea este: resursele pe care noi le vedem pentru copii, pentru sistemul de educație în general, ajung și la toți acei copii? Răspunsul meu ca ministru al Muncii este că nu

„Finanțarea educației nu poate fi privită separat de calitate și echitate în educație. (…) În sistemul de educație intră copii care au șanse diferite și acces diferit la sistemul de…
Vezi articolul