Al doilea copil. Cu cât aștepți mai mult să-l faci, cu atât te hotărăști mai greu

1.623 de vizualizări
Toți prietenii mei mă întreabă: “Și, cum e cu doi copii? E greu, nu-i așa? Dar cum de ai avut curajul, că nouă parcă ne e frică să mai facem unul.”

Eu mi-am dorit din start doi copii. Minim unul, maxim doi – acesta era “crezul nostru” ca părinți. Întrebarea era când. Înainte de primul copil am așteptat să ne mutăm la casa noastră. Vreo doi ani. Apoi a fost un an de încercări nereușite. Si abia apoi a venit și bebe. Aveam deja 35 de ani.

De fapt, vârsta a fost esențială atunci când am luat hotărârea să facem și al doilea copil. Dacă rămâi însărcinată după vârsta de 35 de ani treci prin mult mai multe testări decât o mămică tânără. Riscurile sunt mai mari. De sindroame, boli etc… În capul meu era numai intervenția de amniocenteza, pe care mulți o recomandă dacă îți ies riscurile crescute la bitest (care riscuri sunt calculate și în funcție de vârsta mamei). Am scăpat de ea!

În cazul meu, argumentele PRO unui al doilea copil, cât mai apropiat de vârsta primului, au fost mai multe decât argumentele CONTRA (diferența între cele două fete este de 2 ani și 2 luni).

Am luat pur și simplu o hârtie și am împărțit-o în două: argumente pro și contra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dragoș Iliescu, autorul Raportului Național de Literație: Cu datele acestea nu ai ce politică publică să faci / Eșantionul a fost unul de conveniență, „nu zicem nicăieri că este reprezentativ”

Raportul prezentat în cadrul unui eveniment al organizației Alfabetar, care reunește mai multe asociații și companii private, raport numit „Raportul Național de Literație” este făcut pe un eșantion care nu…
Vezi articolul

Lămuriri publice despre modul de selectare a furnizorilor pentru prima de cariera didactică și întârzierea plăților, solicitate Guvernului de către deputatele REPER Oana Cambera și Simina Tulbur

Întârzierile în procesul de distribuție a cardurilor, încărcarea incompletă a sumelor promise și lipsa unui ghid clar privind cheltuielile eligibile au creat un climat de incertitudine și frustrare în rândul…
Vezi articolul

Universitățile pot înființa departamente cu minimum 2 persoane specializate, care să ofere servicii pentru studenții cu dizabilități și/sau cu cerințe educaționale speciale  – proiect

Universitățile pot înființa departamente cu minimum 2 persoane, care să ofere servicii pentru studenții cu dizabilități și/sau cu cerințe educaționale speciale si pot angaja pe perioadă determinată, în regim plată…
Vezi articolul