Alexandru Rafila: Va crește numărul de cazuri de Covid-19, după începerea școlii / El susține că nu știe țări unde școala să fi reînceput fără o creștere a cazurilor / Despre interacțiunea copii-bunici: Utilizezi masca şi în casă, de exemplu

6.325 de vizualizări
Alexandru Rafila / Foto: caspa.ro
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că numărul de cazuri de infectări cu Sars-CoV-2 va crește “cu siguranță” după reînceperea școlilor, potrivit News.ro. El a afirmat, pentru Digi24, că o astfel de evoluție s-ar fi petrecut în fiecare țară, în pofida faptului că reluarea cursurilor, spre sfârșitul anului școlar, în țări europene precum Danemarca sau Franța, dar și în alte părți ale lumii este dată adesea drept dovadă că revenirea elevilor la clase nu determină automat o creștere a numărului de cazuri Covid-19.

Potrivit News.ro, Alexandru Rafila a mai spus, la Digi, că problematica se va schimba, dacă nu intrăm într-o zonă de descreştere şi continuăm să avem în fiecare zi între 1.200 şi 1.400 de cazuri, pentru că acest lucru va pune presiune pe sistemul de sănătate. El a mai spus că ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii, printr-un set de reguli stabilite în casă, de exemplu copilul şi bunicul să poarte mască atunci când interacţionează sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare:

  • Întrebat dacă vom vedea o creștere a numărului de cazuri Covid-19, după începerea școlii: „Cu siguranţă. Nu cred că a existat vreo ţară în care reîntoarcerea copiilor la şcoală să nu fie însoţită şi de o creştere. Dar acum sunt două elemente pe care le-aş discuta. Dacă până la începerea anului şcolar intrăm într-un trend descendent (…) atunci această creştere va fi controlată prin măsurile pe care reuşim să le luăm împreună. (…) Dacă intrăm într-o zonă de descreştere, creşterea fiind moderată ar putea să fie suportabilă, dar dacă noi nu intrăm într-o zonă de descreştere şi continuăm acest platou (…) va reîncepe presiunea asupra sistemului de sănătate, care oricum este în unele zone din ţară la limită, pentru că mai mult de jumate din paturile la terapie intensivă sunt ocupate”.

El a spus că ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârsnice din familie, menționând folosirea măștii și acasă:

  • „Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el”.

3 comments
  1. Nu mai bine sa stea copii si profesorii acasa si sa faca scoala on-line decat sa fie expusa toata lumea incepand de la copii, profesori, parinti, bunici… Observ ca medicii precizeaza clar ce se intimpla daca copii si profesorii revin in scoli, in loc sa se faca scoala on-line, iar ceilalti… politicieni din guvern, ministere, parlament si chiar presedintele tarii vor sa-i sacrifice pe acesti copii, profesori, parinti si bunici pentru voturile pentru care si au facut calculele…Niste iresponsabili toti daca nu pun pe primul loc sanatatea oamenilor….

  2. Medicii au tot felul de sporuri, materiale de protecție și dezinfectante, profesorii sunt trimiși în linia întâi ca la Mărășești, în izmene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Derapaj în Guvern: Raluca Turcan numeşte “informaţie falsă” faptul că bugetul Educaţiei este mai mic şi vorbește doar de finanţarea totală care ar fi 3,8% din PIB. Vicepremierul compară bugetul ministerului pe 2019 cu alocarea totală pentru domeniul Educaţiei în 2020

Derapaj la vârful Guvernului. Vicepremierul Raluca Turcan susţine că “bugetul total pentru Educație”, cu sumele defalcate din impozitul pe venit și TVA, cu programele cu fonduri europene și cu sumele…
Vezi articolul

Accesul în Inspectoratul Școlar Județean Mureș va fi limitat, iar intrarea va fi permisă obligatoriu cu mască doar celor care au „de rezolvat situații urgente” / Măsura luată în contextul răspândirii gripei

Accesul personalelor în incinta Inspectoratului Școlar Județean Mureș va fi limitat, în contextul creșterii cazurilor de gripă, după cum anunță instituția. Cei care vor intra în inspectorat pentru rezolvarea unor…
Vezi articolul