Cel putin 41 de școli din Berlin au înregistrat cazuri de infecție Covid-19, în primele 2 săptămâni de la redeschidere / Oficial local: Școlile nu sunt în sine un hotspot

7.933 de vizualizări
SURSA: pixabay.com
Cel puțin 41 dintre cele 825 de școli din Berlin (aproximativ 4,5%) au înregistrat cazuri de infecție cu noul coronavirus, în rândul profesorilor sau al elevilor, în primele două săptămâni de când a reînceput aici noul an școlar, potrivit Berliner Zeitung, citat de EFE și preluat de Agerpres.Potrivit datelor furnizate de autoritățile locale, 37 de şcoli au plasat în carantină o parte dintre elevi, profesori, sau din ambele categorii, în urma depistării a cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară.

Potrivit sursei citate, datele prezentat includ şcoli publice cât şi private, dar lipsesc unele centre şcolare în care au fost semnalate cazuri, iar pentru şcolile profesionale încă nu au fost prezentate date oficiale.

În două şcoli, măsurile de carantină au fost deja ridicate.

Responsabila pentru educaţie a Berlinului, Sandra Scheeres este citată spunând că aceste date arată că ‘şcolile nu sunt în sine un ‘hotspot”, ci de regulă ‘infecţiile ajung în şcoală din afară’.

Berliner Zeitung arată că, până în prezent, cazurile de contagiere cu noul coronavirus la Berlin nu constituie încă un pericol pentru funcţionarea în mod regulat a şcolilor. În majoritatea centrelor de învăţâmânt cu cazuri confirmate, acestea se referă la un elev sau la un profesor infectat, fără să fie depistate şi alte contagieri.

Totuşi impactul ar putea fi considerabil, dacă se au în vedere cazurile suspecte şi consecinţele pe care le implică existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală, subliniază ziarul. Prin urmare sunt deja zeci de profesori şi sute de elevi plasaţi în carantină în tot Berlinul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Federația sindicală “Spiru Haret”, scrisoare către premierul Orban pentru suplimentarea masivă a numărului de profesori: E nevoie de 29.000 de cadre didactice și peste 8.600 de alți salariați, altfel “școlile riscă să devină focare Covid-19”

Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care susține că, în contextul pandemiei, în învățământ “ar fi nevoie de circa 29.000 de…
Vezi articolul

Școlile se pot înscrie pentru granturi de câte 200.000 de euro până vineri, pentru reducerea abandonului școlar, anunță Ministerul Educației. Webinar explicativ pentru profesori și directori, organizat miercuri de World Vision România și Minister

Ministerul Educației a anunțat că se prelungește termenul de înscriere a școlilor pentru granturi de câte 200.000 de euro, până la data de 21 ianuarie, în cadrul Programului Național pentru…
Vezi articolul