Cel putin 41 de școli din Berlin au înregistrat cazuri de infecție Covid-19, în primele 2 săptămâni de la redeschidere / Oficial local: Școlile nu sunt în sine un hotspot

7.942 de vizualizări
SURSA: pixabay.com
Cel puțin 41 dintre cele 825 de școli din Berlin (aproximativ 4,5%) au înregistrat cazuri de infecție cu noul coronavirus, în rândul profesorilor sau al elevilor, în primele două săptămâni de când a reînceput aici noul an școlar, potrivit Berliner Zeitung, citat de EFE și preluat de Agerpres.Potrivit datelor furnizate de autoritățile locale, 37 de şcoli au plasat în carantină o parte dintre elevi, profesori, sau din ambele categorii, în urma depistării a cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară.

Potrivit sursei citate, datele prezentat includ şcoli publice cât şi private, dar lipsesc unele centre şcolare în care au fost semnalate cazuri, iar pentru şcolile profesionale încă nu au fost prezentate date oficiale.

În două şcoli, măsurile de carantină au fost deja ridicate.

Responsabila pentru educaţie a Berlinului, Sandra Scheeres este citată spunând că aceste date arată că ‘şcolile nu sunt în sine un ‘hotspot”, ci de regulă ‘infecţiile ajung în şcoală din afară’.

Berliner Zeitung arată că, până în prezent, cazurile de contagiere cu noul coronavirus la Berlin nu constituie încă un pericol pentru funcţionarea în mod regulat a şcolilor. În majoritatea centrelor de învăţâmânt cu cazuri confirmate, acestea se referă la un elev sau la un profesor infectat, fără să fie depistate şi alte contagieri.

Totuşi impactul ar putea fi considerabil, dacă se au în vedere cazurile suspecte şi consecinţele pe care le implică existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală, subliniază ziarul. Prin urmare sunt deja zeci de profesori şi sute de elevi plasaţi în carantină în tot Berlinul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

La practică, studenții de la medicină „vin să sprijine pereții”, spune Ileana Spătaru, președinte al Societății Studenților în Medicină din București (SSMB): „Există locuri unde nu ne bagă nimeni în seamă”

Ileana Spătaru, președintele Societății Studenților în Medicină din București (SSMB), a spus, în cadrul unei dezbateri, că studenții de la medicină „vin să sprijine pereții” la stagiul de practică obligatoriu:…
Vezi articolul

Asociația Editorilor din România – semnal de alarmă după alocarea a 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației: “Devine evident de ce piața de carte din România este cea mai mică din întreaga Uniune Europeană”

“Suntem convinși că există o corelație clară între sumele tot mai mici pe care Educația le primește de la autorități și calitatea în scădere a absolvenților din învățământul românesc”, apreciază…
Vezi articolul