Andrei Faraon, profesor de fizică la Caltech, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor” organizate de Universitatea din București

537 de vizualizări
Andrei Faraon / Foto: www.caltech.edu
Profesor de fizică aplicată la California Institute of Technology – Caltech, Andrei Faraon va fi prezent săptămâna viitoare la evenimentul “Știința pe înțelesul tuturor”, organizat de Universitatea din București. Fizicianul va susține joi, 11 iulie, conferința “Despre optică în era nano-tehnologiilor”.

Fizicianul Andrei Faraon a publicat peste 70 de articole științifice, iar rezultatele obținute în cadrul cercetărilor sale i-au adus în anul 2018 medalia Adolph Lomb a Societății Americane de Optică, pentru contribuțiile importante în optică de la începutul carierei, informează Universitatea din București.

Andrei Faraon este profesor de fizică aplicată la California Institute of Technology – Caltech, Pasadena, California, Statele Unite ale Americii.

Adresată publicului larg și pasionaților de științe, conferința “Despre optică în era nanotehnologiilor” va avea ca subiect aplicațiile pe care acestea le pot avea asupra aparatelor electronice și dispozitivelor medicale.

California Institute of Technology (Caltech) – SUA ocupă locul 5 în Clasamentul internațional al universităților Quacqarelli-Symonds publicat în urmă cu două săptămâni. World University Rankings QS este condus de MIT, urmat de Stanford, Harvard și Oxford.

Conferințele Universității din București “Știința pe înțelesul tuturor” i-a avut invitați, la edițiile trecute, pe filosoful Constantin Vică, fizicianul Cătălina Curceanu, geologul Alexandru Andrășanu, profesorii  Dragoș IliescuMarius Andruh și cercetătorul Cristian Presură.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Patronatele din turism cer ca anul școlar viitor 2023-2024 să înceapă pe 18 septembrie, mai târziu cu o săptămână decât a propus ministerul Educației / România este în topul țărilor europene cu cele mai puține zile de școală

Asociaţiile patronale de pe Litoral şi Delta Dunării, alături de Organizaţia de Management a Destinaţiei (OMD) Mangalia, solicită Ministerului Educaţiei începerea anului şcolar 2023 – 2024 pe data de 18…
Vezi articolul

DOCUMENT Răsturnare de situație. Ministerul Educației s-a răzgândit și nu mai cere școlilor activități remediale pentru fiecare copil, ci doar pentru cei din grupurile vulnerabile. Inițial, ARACIP a solicitat școlilor să facă planificarea activităților remediale pentru fiecare elev

Ministerul Educației s-a răzgândit cu privire la activitățile remediale cerute inițial profesorilor pentru fiecare elev. La solicitarea Edupedu.ro de a explica de ce a cerut ca toți elevii din România…
Vezi articolul