Andrei Faraon, profesor de fizică la Caltech, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor” organizate de Universitatea din București

544 de vizualizări
Andrei Faraon / Foto: www.caltech.edu
Profesor de fizică aplicată la California Institute of Technology – Caltech, Andrei Faraon va fi prezent săptămâna viitoare la evenimentul “Știința pe înțelesul tuturor”, organizat de Universitatea din București. Fizicianul va susține joi, 11 iulie, conferința “Despre optică în era nano-tehnologiilor”.

Fizicianul Andrei Faraon a publicat peste 70 de articole științifice, iar rezultatele obținute în cadrul cercetărilor sale i-au adus în anul 2018 medalia Adolph Lomb a Societății Americane de Optică, pentru contribuțiile importante în optică de la începutul carierei, informează Universitatea din București.

Andrei Faraon este profesor de fizică aplicată la California Institute of Technology – Caltech, Pasadena, California, Statele Unite ale Americii.

Adresată publicului larg și pasionaților de științe, conferința “Despre optică în era nanotehnologiilor” va avea ca subiect aplicațiile pe care acestea le pot avea asupra aparatelor electronice și dispozitivelor medicale.

California Institute of Technology (Caltech) – SUA ocupă locul 5 în Clasamentul internațional al universităților Quacqarelli-Symonds publicat în urmă cu două săptămâni. World University Rankings QS este condus de MIT, urmat de Stanford, Harvard și Oxford.

Conferințele Universității din București “Știința pe înțelesul tuturor” i-a avut invitați, la edițiile trecute, pe filosoful Constantin Vică, fizicianul Cătălina Curceanu, geologul Alexandru Andrășanu, profesorii  Dragoș IliescuMarius Andruh și cercetătorul Cristian Presură.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marius Nistor, FSE: La greva din 2005, care a durat 3 săptămâni, s-a câștigat un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii din școli. Degeaba am școlile dotate, atâta vreme cât nu am și oameni, atâta vreme cât oamenii pe care îi avem între aceste ziduri nu sunt motivați

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație, a amintit că la ultima grevă generală de amploare, din 2005, Guvernul a alocat un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii în școli.…
Vezi articolul

Premierul Ciucă, după adoptarea de către Senat a legilor Educației: „Guvernul României este pregătit să pună în aplicare viziunea educației centrate pe elev” / Educația centrată pe elev este prevăzută și aplicată de 12 ani, prin Legea 1/2011

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, premierul Ciucă salută adoptarea legilor educației și susține că „Guvernul României este pregătit să pună în aplicare viziunea educației centrate pe elev”.…
Vezi articolul