Ecaterina Andronescu: Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită – Pro TV

1.052 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos – George Calin
“Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat așa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiție ar crește calitatea manualelor”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Știrile Pro TV.

Declarația vine după ce președintele Klaus Iohannis a acceptat-o pe Ecaterina Andronescu pentru al patrulea mandat de ministru al Educației, la propunerea PSD. Precizăm că Andronescu nu a depus nici până astăzi jurământul pentru preluarea funcției de ministru, deși Iohannis a anunțat de vineri că a acceptat-o pe funcție.

Declarația Ecaterinei Andronescu referitoare la manualele unice vine la finalul unui experiment care a costat statul cel puțin 24 de milioane de lei. Atât a fost contractul încredințat direct de Ministerul Educației către Editura Didactică și Pedagogică din subordine, pentru a realiza manualele școlare.

Precizăm că cel care a introdus editura unică este fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop, care a și înlocuit-o la începutul anului pe Ecaterina Andronescu de la șefia Comisiei de învățământ din Senat, comisie esențială în proiectele de legi din educație. 

Manualul unic s-a concretizat după o vizită făcută de Liviu Marian Pop, fostul ministru PSD-ist al Educației, în Ungaria, pe când era ministru, spun sursele Edupedu.ro. Opera sa a fost desăvârșită sub ministeriatul lui Valentin Popa, cu ignorarea deciziilor Curții Constituționale.

Nici până astăzi, Ministerul Educației nu a spus pe ce s-au dus acești bani, de la cine a făcut Monitorul Oficial achizițiile necesare tipăririi manualelor unice.

Foto: Inquam Photos – George Calin

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Finanțarea școlilor după nevoile lor reale, restructurarea formării inițiale a profesorilor, curriculum bazat pe competența “a învăța să înveți” – priorități pe termen mediu ale Ministerului Educației, pentru învățământul preuniversitar

Restructurarea sistemului de formare inițială a profesorilor, o finanțare a școlilor legată de nevoile reale ale acestora, revizuirea evaluărilor elevilor și folosirea sistemelor informatice pentru aceste evaluări se numără printre…
Vezi articolul

Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Învățătorii trebuie să se asigure că elevii înțeleg cum trebuie să redacteze răspunsurile, potrivit Ministerului Educației. Nu este permisă sugerarea răspunsurilor de către profesori

Administratorul de test (învățătorul, profesorul) trebuie să se asigure că toți elevii înțeleg cum trebuie să redacteze răspunsurile sau să răspundă sarcinilor de lucru în scris, se arată în Manualul…
Vezi articolul

LISTA Elevii de la 8 școli din București încep cursurile online din cauza lucrărilor. În toată țara sunt 27 de școli și grădinițe care nu pot organiza cursuri în format fizic / Cîmpeanu: Peste 7.000 de elevi vor face școală online în prima săptămână

Prima zi de școală va fi una de școală online pentru elevii din 27 de unități de învățământ din toată țara, potrivit anunțului făcut de Ministrul de Interne la conferința…
Vezi articolul