Angajare profesori suplinitori calificați 2024. Concursul începe pe 29 august cu proba orală. Candidații au obligația să susțină inspecția în 30 de zile de când încep cursurile

20.802 vizualizări
Foto: © Yuri Arcurs | Dreamstime.com
Concursul de ocupare a posturilor didactice sau a catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul județului/ municipiului București se desfășoară în perioada 27 august – 2 septembrie 2024, pentru cei care vor să fie profesori suplinitori și sunt calificați pe disciplina pe care o pot preda. Depunerea dosarelor la inspectoratele școlare se face pe 27 și 28 august.

Concursul la nivel de județ se adresează celor care nu au studii corespunzătoare postului, potrivit Calendarului mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2024 – 2025, anexă din metodologia-cadru specifică aprobată prin OME 6.877 (documentele, mai jos în articol). Mai multe modele de subiecte au fost publicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna în anul 2009.

Atât testarea pentru necalificați, cât și concursul pentru suplinitorii calificați se susțin „în situaţia în care, până la începerea cursurilor, nu pot fi ocupate toate posturile didactice/catedrele declarate vacante/rezervate cu personal didactic de predare titular, personal didactic de predare calificat angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau cu personal didactic de predare calificat în regim de plata cu ora, în condiţiile prezentei Metodologii”.

  • ISJ/ISMB organizează, la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti, concursuri pentru ocuparea posturilor didactice în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului didactic de predare calificat. În mod excepţional, până la începerea cursurilor, ISJ/ISMB pot organiza testări prin interviu şi lucrare scrisă, în profilul postului solicitat, în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului fără studii corespunzătoare postului”, scrie la articolul 97 (captiolul XIII din Metodologia de mobilitate 2024-2025).

Art. 98 – (1) Condiţiile de înscriere şi de participare la concursul organizat de ISJ/ISMB la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate sunt aceleaşi ca şi cele pentru concursul naţional”, mai scrie în metodologie. Model de cerere – mai jos în articol.

Amintim că reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate a avut loc miercuri, 7 august, la ora 21:30. Posturile au fost actualizate după ce săptămâna trecută au început ședințele de repartizarePe 1 august au avut loc ședințele de repartizare pentru cei care au luat peste nota 7 la Titularizare.

Ce presupune testarea județeană pentru calificați. Examenul scris, de 4 ore

Art. 99 – (1) Concursul organizat de ISJ/ISMB la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate constă în probă practică/orală sau inspecție specială la clasă și probă scrisă în profilul postului didactic/catedrei, potrivit programelor specifice pentru concurs în vigoare, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei.

(2) Candidaţii care nu au susţinut probe practice/orale în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, sesiunea 2024, pot susţine aceste probe în cadrul concursului organizat la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti, conform Calendarului. Probele practice/orale de profil pentru posturile care sunt condiționate pentru ocupare de probă practică/orală se organizează, se desfășoară şi se evaluează potrivit anexelor 4 şi 6-12, de o comisie constituită la nivel judeţean/nivelului municipiului București, conform art. 68 alin. (3)-(5). La aceste probe nu se admit contestaţii în cadrul concursului organizat de ISJ/ISMB la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti, nota stabilită de comisia de organizare şi desfăşurare a inspecţiilor speciale la clasă/probelor practice/orale rămânând definitivă.

(3) Candidaţii care nu au participat la concursul naţional sau care nu au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la inspecţia specială la clasă în cadrul concursului naţional, sesiunea 2024, ori cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, pe parcursul anului şcolar 2023-2024, pot participa la concursul organizat de ISJ/ISMB la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti şi au obligaţia ca în termen de 30 de zile de la începerea cursurilor să susţină inspecţia specială la clasă organizată de o comisie constituită la nivelul unităţii de învăţământ/unui grup de unităţi de învăţământ. Inspecţia specială la clasă în profilul postului se desfăşoară pe durata unei ore de curs şi se evaluează prin note de la 10 la 1, conform anexei nr. 5.

Rezultatele la această probă se aduc la cunoştinţă candidaţilor în ziua susţinerii probei, iar la această probă nu se admit contestaţii. După repartizarea acestor candidați pe post, inspectorul şcolar general al ISJ/ISMB emite decizia de repartizare în regim de plata cu ora pe o perioadă de 30 de zile de la data începerii cursurilor anului școlar. În situația în care candidatul promovează inspecţia specială la clasă în profilul postului, inspectorul şcolar general al ISJ/ISMB emite decizia de repartizare pe post/catedră în baza rezultatului obținut la concurs şi candidatul încheie contract individual de muncă pe perioadă determinată cu directorul unităţii de învăţământ.

(4) Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de elaborare a subiectelor, baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, constituită prin decizia inspectorului şcolar general al ISJ/ISMB, în concordanță cu programele specifice pentru concurs în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, și se evaluează prin note de la 10 la 1. Comisia de elaborare a subiectelor, baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise asigură, la cererea candidaților, și traducerea acestora în limbile minorităților naționale.

Proba scrisă se desfășoară în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului naţional. Durata de redactare a lucrării scrise este de 4 (patru) ore. Nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare. Pentru proba scrisă se stabilesc, de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de elaborare a subiectelor și a baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, minimum 3 (trei) variante de subiecte și baremele de evaluare aferente.

(5) Candidații trebuie să aibă minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială, iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4. Pentru candidaţii care au participat la concursul naţional, sesiunea 2024, şi au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la inspecţia specială la clasă/proba practică în cadrul acestui concurs ori cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, pe parcursul anului şcolar 2023-2024, media de repartizare la concursul organizat de ISJ/ISMB la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti se determină luând în calcul aceste rezultate. În cazul mediilor de repartizare egale obținute la concurs, departajarea candidaților se realizează conform art. 65”.

Calendarul concursului de angajare de profesori suplinitori calificați 2024

18) Organizarea concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti:

a) depunerea şi înregistrarea dosarelor, validarea și revalidarea fișelor de înscriere; Perioada: 27-28 august 2024

b) organizarea și desfășurarea probelor practice/orale în profilul postului; Termen: 29 august 2024

c) desfăşurarea probei scrise şi comunicarea rezultatelor; Termen: 30 august 2024

d) depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale. Zilele: 30 şi 2 septembrie 2024

FOTO DOCUMENT DESCARCĂ Model de cerere înscriere la concursul județean / testarea județeană:

DOCUMENT Calendarul mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2024 – 2025, în format .pdf:

DOCUMENT Metodologia de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2024 – 2025, în format .pdf, aprobată prin OME 6.877:

Foto: © Yuri Arcurs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Concursul județean de angajare pentru profesori – suplinitori necalificați 2024. Testarea scrisă de 3 ore și interviul au loc pe 30 august / Diploma de Bac, condiție la înscriere
DOCUMENT Ordinea etapelor de mobilitate în învățământ 2024. Noutăți: Profesorii care se titularizează în 2024 vor preda obligatoriu un an în școala în care sunt repartizați, inspectoratele școlare decid viabilitatea posturilor
Posturile vacante pentru anul școlar 2024-2025 au fost reactualizate de Ministerul Educației. Lista pe județe
Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori necalificați 2023. Testarea scrisă și interviul la inspectoratul școlar au loc pe 29 august / Se pot înscrie și candidați doar cu Bacalaureat
Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori calificați și necalificați 2022. Probele încep pe 29 august, iar repartizările sunt pe 1-2 septembrie / Documentele necesare pentru înscriere și calendarul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cristi Danilet / Foto: Facebook Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț, despre cei doi profesori șpăgari din Constanța care predau în continuare copiilor: Au comis un act de corupție. Astfel de indivizi nu mai pot, nu mai au ce profesa în sistemul de învățământ

„Școala transmite mesajul că suntem toleranți la încălcarea legii, că se pot frauda examenele. (…) Orice profesor care a fost condamnat de către justiția română pentru o infracțiune săvârșită cu…
Vezi articolul
Constantin Ichim / Foto: Arhiva personala

Articol susținut de Fundația Orange

Educație digitalizată la sat. Exemplul școlii cu 4 note de 10 la Evaluarea Națională, după intrarea în proiectul Digitaliada, introducerea Informaticii ca materie obligatorie și a orelor remediale. Constantin Ichim, director: Mi s-a dat foarte multă încredere

Pot face profesorii performanță și carieră la școlile din sate? Digitalizarea educației îi poate ajuta pe copiii și profesorii din mediul rural? Cu o pondere de 83% a copiilor care…
Vezi articolul