Anglia se alătură Germaniei și Franței și anunță că va renunța la multe reguli de distanțare între elevi: toți copiii sunt așteptați la școală din septembrie

40.658 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Autoritățile britanice au anunțat că școlile din Anglia vor renunța la mare parte din restricțiile impuse pentru participarea copiilor la ore, așa încât școala să se reia în condiții cât mai normale după vacanță, în septembrie, potrivit The Guardian. Intenția a fost anunțată în condiții în care o abordare similară există și în Germania, pe când în Franța toți elevii sunt așteptați la școală începând de luni, 22 iunie, fără limite de distanțare fizică.

Potrivit sursei citate, ministul Educației, Gavin Williamson, a anunțat că va fi eliminată limita de 15 elevi/clasă și vor fi mărite “bulele” de protecție (regulile și măsurile de protecție care, între altele, limitează contactul între elevi) așa încât clase întregi de 30 de elevi să poată să își reia activitatea în condiții normale. Astfel ar urma să fie rezolvată problema impusă de lipsa de spațiu, care făcea ca elevii să meargă prin rotație la cursuri. Detaliile vor fi anunțate în următoarele săptămâni.

  • Măsura – însoțită și de altele, precum ajutorul de 1 miliard de lire pentru școlile din Anglia, pentru ca elevii, în special cei dezavantajați, să recupereze materia pierdută – vine ca parte a eforturilor guvernului de a rezolva problemele apărute la începutul lunii. În Anglia, școlile sunt administrate separat de cele din celelalte teritorii britanice și intră sub autoritatea guvernului de la Londra. Acesta a decis redeschiderea școlilor treptat, începând din 1 iunie, dar procesul a fost considerat un eșec.

O abordare similară a fost anunțată, deja, și în Germania, unde școlile ar urma să-și reia normal activitățile din septembrie – iar într-un land, chiar de luna aceasta, după cum EduPedu.ro a scris aici.

În Franța, școlile se redeschid complet, după ce autoritățile au decis să renunțe la regula celor 4 metri pătrați per elev, impusă pentru distanțare fizică. Din 22 iunie, participarea la ore va fi obligatorie, potrivit TheLocal.fr. Sursa îl citează pe ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, potrivit căruia schimbarea esențială este transformarea regulii celor 4 metri pătrați într-o limită de 1 metru între elevi, care “ne va permite să îi primim pe toți elevii”.

  • În Franța, școlile s-au redeschis treptat începând din mai, dar participarea la ore față în față era opțională, iar cei mai mulți părinți au decis, la început, să își țină copiii acasă.

Foto: Pixabay.com


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației cere Guvernului deblocarea situației în care pentru proiectele europene din subordine nu poate angaja experți / În caz contrar, pot apărea „posibile corecții financiare”, pentru că indicatorii din proiecte nu vor fi atinși

Angajarea de experți în afara organigramei Ministerului Educației și a instituțiilor publice din subordinea sa este solicitată Guvernului, printr-un memorandum, de către Minister. Documentul se află pe ordinea de zi…
Vezi articolul

Scandalul admiterii schimbate. Monica Anisie: Andronescu vrea să-și „șteargă eticheta de groparul învățământului profesional”

Ecaterina Andronescu este preocupată să-și șteargă „eticheta de ,groparul învățământului profesional, schimbând din pixul propriu raportul numărului de locuri de la liceu și învățământul profesional”, spune Monica Anisie, fost secretar…
Vezi articolul
Școli particulare - copii cu aviz psihosomatic favorabil să meargă la școală

Structura anului școlar 2019-2020: Școala debutează pe 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât propusese ministerul, iar semestrul al II-lea începe după vacanța de iarnă – Președintele Asociației Elevilor din Constanța

Structura anului școlar 2019-2020 vine cu modificări importante față de modul în care au fost proiectate până acum perioadele de vacanțe și cursuri. Următorul an școlar ar putea începe în…
Vezi articolul

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul Liceului Pedagogic din Iași, după ce Primăria a alocat anul trecut 100.000 de lei pentru documentații tehnice, dar nu a mai cheltuit banii: Corpul principal de clădire continuă să se degradeze în mod accelerat din cauza infiltrațiilor de apă – Ziarul de Iași

Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu situația în care se află Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, după ce Primăria a alocat anul trecut 100.000 de lei pentru documentații…
Vezi articolul