Apel către părinți al Ministerului Sănătății: „Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome, îți recomandăm să îl ții acasă”

1.658 de vizualizări
Foto: ms.ro
Apel pe Facebook, către părinți, din partea Ministerului Sănătății. Oficialii îi sfătuiesc pe cei care au copii la școală și la grădiniță să nu îi lase la cursuri în ziua respectivă dacă prezintă cel puțin una dintre simptomele enumerate. Mesajul a strâns peste 400 de comentarii până la ora publicării acestui articol. În comentarii cei mai mulți părinți întreabă ce pot face în cazuri specifice, cum ar fi rinita alergică, întâlnită des primăvara.

Mesajul ministerului este unul general:

„Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun.

Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.

Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea.

Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”.

Reamintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut același apel în conferința comună cu secretarul de stat Andreea Moldovan, dinaintea redeschiderii școlilor, pe 27 ianuarie.

„Atunci când vor începe școlile, dacă aveți copilul cu orice fel de simptom, țineți-l acasă, nu-l trimiteți la școală, poate să-i facă rău lui și poate să le facă rău multor altor oameni, nu numai copiilor ci și celor de acasă, e important. Dacă are orice fel de simptom, lăsați-l să stea acasă”, spunea Vlad Voiculescu.

Reacțiile părinților la apelul ministerului:

„Pentru copii care suferă de rinită alergica, ce reguli sunt? O sa îi testați zi de zi? Vine primăvara și vor avea de suferit! Sper că v-ați gândit și la ei! / Am dus de la începutul anului adeverință cu boala copilului… mi s-a spus dacă prezintă simptome se va face test! Eu copilul mi-l cunosc, din păcate ceea ce spun medicii alergologi pentru ei nu contează!”

Până la ora publicării articolului, administratorii paginii Ministerului Sănătății nu au răspuns niciunui mesaj.

Foto: ms.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii să fie sancționați disciplinar dacă nu folosesc portofoliul educațional, clasele să fie constituite prin distribuția aleatorie a elevilor, pentru combaterea segregării, admiterea la liceu să fie eliminată din proiect, iar la Religie să fie calificative, în loc de note – solicită reprezentanții Consiliului Național al Elevilor

O serie de 85 de amendamente a fost transmisă Ministerului Educației de către reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, precizează organizația într-un comunicat. Reprezentanții elevilor solicită distribuirea elevilor în clasă aleatoriu,…
Vezi articolul

Înființarea a 17 programe și centre naționale, corpuri pentru profesori, consilii și agenții, prevăzută de proiectul legii Educației pentru învățământ preuniversitar propus de Ligia Deca – surse

Proiectul de Lege a învățământului preuniversitar conține prevederi referitoare la înființarea a două programe naționale, șase centre naționale, consilii, instituții și diferite corpuri. Unele sunt de fapt instituții redenumite, cum…
Vezi articolul

Cum se vede ARACIP – agenția care acreditează, autorizează și evaluează școlile și grădinițele – din interior? Ioana Lazăr, secretar general al Ministerului Educației: Este o instituție amputată administrativ care nu poate să facă față cererilor din acest moment / Dacă mergeți acum la ARACIP și găsiți două persoane la birou, e mult

Este o instituție amputată administrativ care nu poate să facă față cererilor din acest moment, a declarat secretarul general al Ministerului Educației, Ioana Lazăr, despre Agenția Română de Asigurare a…
Vezi articolul