Apel către părinți al Ministerului Sănătății: „Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome, îți recomandăm să îl ții acasă”

1.647 de vizualizări
Foto: ms.ro
Apel pe Facebook, către părinți, din partea Ministerului Sănătății. Oficialii îi sfătuiesc pe cei care au copii la școală și la grădiniță să nu îi lase la cursuri în ziua respectivă dacă prezintă cel puțin una dintre simptomele enumerate. Mesajul a strâns peste 400 de comentarii până la ora publicării acestui articol. În comentarii cei mai mulți părinți întreabă ce pot face în cazuri specifice, cum ar fi rinita alergică, întâlnită des primăvara.

Mesajul ministerului este unul general:

„Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun.

Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.

Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea.

Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”.

Reamintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut același apel în conferința comună cu secretarul de stat Andreea Moldovan, dinaintea redeschiderii școlilor, pe 27 ianuarie.

„Atunci când vor începe școlile, dacă aveți copilul cu orice fel de simptom, țineți-l acasă, nu-l trimiteți la școală, poate să-i facă rău lui și poate să le facă rău multor altor oameni, nu numai copiilor ci și celor de acasă, e important. Dacă are orice fel de simptom, lăsați-l să stea acasă”, spunea Vlad Voiculescu.

Reacțiile părinților la apelul ministerului:

„Pentru copii care suferă de rinită alergica, ce reguli sunt? O sa îi testați zi de zi? Vine primăvara și vor avea de suferit! Sper că v-ați gândit și la ei! / Am dus de la începutul anului adeverință cu boala copilului… mi s-a spus dacă prezintă simptome se va face test! Eu copilul mi-l cunosc, din păcate ceea ce spun medicii alergologi pentru ei nu contează!”

Până la ora publicării articolului, administratorii paginii Ministerului Sănătății nu au răspuns niciunui mesaj.

Foto: ms.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Adaptarea modului de predare de la fizic la online, una dintre propunerile făcute ministerului de Iulian Stanciu, CEO eMAG: Lecțiile online cu o cameră web pusă în clasă nu funcționează. E ca și cum ți-ai face magazin online cu o cameră web pusă în magazinul fizic

Adaptarea modului de predare de la fizic la online este una dintre cele patru propuneri făcute ministerului Educației de Iulian Stanciu, managerul general al celui mai mare magazin online din…
Vezi articolul