Aplicațiile pentru licee în străinătate au crescut cu aproape 20% în ultimii 2 ani. Marea Britanie, cea mai căutată țară pentru studii. Cât sunt taxele

1.133 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Cele mai multe familii din România care își trimit copiii la studii liceale în străinătate aleg Marea Britanie ca destinație, însă instituții la fel de căutate se află în Elveția, Germania, Austria, Spania și Italia. Există chiar și un interes crescut pentru destinații noi din Europa și America de Nord. În ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere de aproape 20% a aplicațiilor pentru studiile de liceu în străinătate, se arată într-un comunicat IntegralEdu.

„Dacă ne raportăm la statisticile IntegralEdu, observăm că se menține tendința de creștere a cererilor pentru licee și gimnazii în străinătate, astfel că în ultimii 2 ani s-a înregistrat o majorare cu aproape 20% a aplicațiilor”, declară Raluca Niculae, Manager Departament Studii Liceale IntegralEdu.

Familiile care aleg un liceu sau o școală gimnazială în străinătate optează pentru asta datorită resurselor educaționale puse la dispoziția copiilor de către școlile de elită.

„În general, familiile din România care își trimit copiii la licee în străinătate au o deschidere aparte față de experiența internațională și apreciază resursele și facilitățile puse la dispoziție elevilor, de către aceste instituții. Părinții sunt informați constant despre activitatea copiilor prin intermediul tutorelui academic și supraveghetorilor. Nu în ultimul rând, oportunitățile academice pe care le au tinerii după absolvirea unui liceu în străinătate reprezintă argumente majore pentru familiile care aleg această cale”, explică Raluca Niculae.

  • Taxele de studiu pentru un liceu sau o școală internațională de tip boarding (internat), unde sunt incluse masa, cazarea, taxele de studiu și activitățile extracurriculare variază de la 15.000 până la 50.000 lire sterline pentru o instituție de top din Marea Britanie.

„Deși taxele de școlarizare pot părea mari, trebuie luat în considerare tot pachetul oferit, dar mai ales nivelul burselor academice, sportive sau artistice, care pot uneori acoperi chiar și jumătate din taxă”, mai precizează Raluca Niculae.

Sâmbătă, 11 decembrie, reprezentanții a peste 18 instituții liceale și gimnaziale internaționale din Marea Britanie, Germania, Elveția, Spania, Italia, Portugalia, Belgia și Austria vor discuta cu familiile din România în cadrul evenimentului Licee și școli în străinătate Virtual Day, între orele 11.00- 14:00, organizat de IntegralEdu.

Foto: © Michele D’OttavioDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. In primul rand, famillile care isi trimit copiii la studii liceale/gimnaziale in strainatate au bani; ca “deschidere” ar avea mai multi parinti. Sigur, bursele acopera partial cheltuielile. Dar doar partial si trebuie sa ai si rezultate la invatatura/activitati extra-scolare pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca schimbă discursul despre creșterile salariale promise angajaților din Educație la 1 ianuarie 2024: Acum se discută, în funcţie de proiecţia de buget pentru anul următor, care vor fi creşterile posibile / Ministra spunea recent că „vom face toate demersurile ca, chiar și în cazul în care nu avem o lege a salarizării, profesorii să beneficieze de ceea ce li s-a promis”

Ligia Deca a spus vineri seara, la Sinaia, legat de creșterile salariale ale personalului didactic, auxiliar și nedidactic, de la 1 ianuarie 2024, promise de Guvern și prevăzute în Ordonanța…
Vezi articolul

Sindicatele din Educație o contrazic pe Ligia Deca: Am respins, la întâlnirea de la Guvern, ideea eliminării salarizării profesorilor din lege / Noile legi ale educației vor fi un eșec garantat

Sindicatele din Educație o contrazic pe Ligia Deca, ministrul Educației, și anunță că sunt împotriva eliminării din proiectul Legii învățământului preuniversitar a prevederii referitoare la salarizarea profesorilor, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul