Aproape jumătate dintre școlile din județul Vaslui nu au asigurată paza – Raport

557 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Aproximativ 45% dintre unităţile şcolare din judeţul Vaslui nu au asigurată paza, potrivit unui raport prezentat, luni, în cadrul Şedinţei Colegiului Prefectural de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, scrie Agerpres.ro. Zece unităţi de învăţământ nu au gard împrejmuitor, 13 sunt amplasate într-o zonă iluminată necorespunzător, iar 19 se află în zone periferice, mai arată documentul.

Raportul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui prezentat în cadrul ședinţei Colegiului Prefectural arată că 276 de instituţii şcolare din totalul celor 621 nu dispun de sisteme de securitate, neavând nici pază umană, nici sisteme tehnice de alarmare împotriva efracţiei. Totodată, doar 58% dintre unităţi au efectuat analiza de risc la securitatea fizică şi aproximativ un sfert dintre şcoli au implementat măsurile de securitate stabilite în analiza de risc la securitatea fizică.

Documetul mai arată că 300 de şcoli din judeţ sunt dotate exclusiv cu sisteme tehnice de alarmare împotriva efracţiei, 45 de dispun concomitent de pază umană şi sisteme tehnice de alarmare împotriva efracţiei. Zece unităţi de învăţământ nu au gard împrejmuitor, 13 sunt amplasate într-o zonă iluminată necorespunzător, iar 19 se află în zone periferice.

“În urma activităţilor desfăşurate, s-a constatat că există deficienţe în ceea ce priveşte întocmirea analizelor de risc la securitatea fizică pentru unităţile de învăţământ preuniversitar verificate, respectiv implementarea măsurilor stabilite de către evaluatorul de risc în cadrul acestor documente. În consecinţă, au fost stabilite termene de remediere a deficienţelor, cu scopul de a crea un sistem de protecţie eficient care să conducă la creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi a personalului didactic, în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, precum şi în scopul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii specifice’, menţionează raportul IPJ Vaslui.

La nivelul judeţului, există un număr de 621 de unităţi de învăţământ preuniversitar, 129 în mediul urban şi 492 în mediul rural, 306 creşe şi grădiniţe, 286 de şcoli gimnaziale, 24 de licee şi colegii şi unităţi care fac parte din reţeaua şcolară – cluburi sportive, cluburi ale copiilor, şcoli postliceale. Dintre acestea, 149 au personalitate juridică, iar 472 sunt fără personalitate juridică, potrivit Agerpres.

Citește și:
Pregătiri pentru noul an școlar, cu două săptămâni înainte. Școlile din județul Sibiu, întrebate de inspectoratul școlar dacă au canalizare, microbuze, table interactive și manuale comandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectoratul Şcolar Dolj anulează concursul de profesor consilier la CJRAE, după ce mai multe persoane fără studii de specialitate au fost deja angajate: A fost o scăpare, probabil a comisiei de selecţie a dosarelor

Mai multe persoane fără studii de specialitate au fost angajate pe posturi de profesor consilier în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj, deşi, conform Centralizatorului privind…
Vezi articolul

BREAKING Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode include “erori de citare” și “unele fragmente plagiate” – Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai / Fragmentele identificate cu problemă de tip plagiat reprezintă 2.95% din teză și “nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat”, dar aceasta “nu schimbă concluzia” privind plagiatul

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constatat “o serie de abateri de la bunele norme de publicare” în cazul tezei de doctorat susținută în 2018 de actualul ministru…
Vezi articolul

Eliminarea burselor rurale nu este în interesul elevilor din niciun punct de vedere, susține European Youth Village: Se menține decalajul între mediile rural și urban / Organizația solicită Ministerului Educației să prezinte ce analiză a făcut înainte să propună tăierea burselor rurale

Elevii din mediul rural se confruntă cu dificultăți financiare, distanță foarte mare față de școala sau liceul la care învață, dar și probleme din familie care îi obligă în cele…
Vezi articolul