Așa arată lașitatea și nemernicia în politică

553 de vizualizări
Dan Tăpălagă / Foto: Arhiva personală
Treceți lașitățile în dreptul președintelui Iohannis, nemerniciile la ceilalți. Ultima lașitate: numirea Ecaterinei Andronescu, groparul învățământului românesc și campioana călcatului pe cadavre pentru a ajunge din nou ministru. Profesorul de fizică, președintele ”României educate”, marele proiect pe care nimeni nu l-a văzut încă de la câștigarea mandatului, a semnat vineri decretul de numire pe tăcute, așa cum a înghițit toate celelalte orori comise de PSD. Fără să scoată un sunet.

Nu știu dacă înțelegeți exact grozăvia momentului. Educația este marele proiect prezidențial. A nu schița nici un gest pentru a opri căderea educației în mâinile unui politician care a dovedit în trei rânduri cât de rău poate face reprezintă un act de lașitate pură, de indiferență sau de frică. Nimic nu-l poate justifica. În educație, efectele răului comis acum se întind pe generații întregi. Cu figura ei de bunicuță sfioasă, Andronescu a ucis cu fiecare mandat viitorul școlii românești iar azi vine să arunce ultimele lopeți de pământ.

Însuși președintele Klaus Iohannis a părut să aibă o tresărire de conștiință acum trei zile când a sugerat opiniei publice că o va respinge. ”Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult”, a declarat șeful statului pe, ghinion, 13 noiembrie. Azi am aflat că ”un pic mult mai mult” durează doar trei zile, asta și pentru că înainte să deschidă gura președintele n-a aflat că interimatul nu poate dura 45 de zile fără a putea fi prelungit.


1 comment
  1. Dragii mei, vă aștept în Congo,
    E mai rau ca-n vremea lui Bombo.
    Țara noastră centenară,
    Condusă de mântuială,
    Se căznește să dispară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PROIECT Portofoliul educațional al elevului poate fi un biblioraft sau în format digital – model. Va conține foi matricole, diplome de absolvire, rezultate de la evaluări, recomandări de orientare și cel mult 10 diplome de la concursuri și certificate

Portofoliul educațional, care urmează să intre în vigoare în septembrie pentru copiii care încep anul școlar 2024-2025 în grupa mijlocie și elevii de clasa pregătitoare, va putea fi în format…
Vezi articolul

Fizicianul transformat în vlogger, pentru a le explica tinerilor de la atomii microscopici, la galaxiile nemărginite. Cristian Presură: Să ieșim din turnul nostru de fildeș

Cercetătorul Cristian Presură se transformă în vlogger, pentru a explica fizica pe înțelesul tuturor. Pasionat povestitor al științei, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că picătura decisivă în lansarea canalului Youtube…
Vezi articolul