Așa arată lașitatea și nemernicia în politică

543 de vizualizări
Dan Tăpălagă / Foto: Arhiva personală
Treceți lașitățile în dreptul președintelui Iohannis, nemerniciile la ceilalți. Ultima lașitate: numirea Ecaterinei Andronescu, groparul învățământului românesc și campioana călcatului pe cadavre pentru a ajunge din nou ministru. Profesorul de fizică, președintele ”României educate”, marele proiect pe care nimeni nu l-a văzut încă de la câștigarea mandatului, a semnat vineri decretul de numire pe tăcute, așa cum a înghițit toate celelalte orori comise de PSD. Fără să scoată un sunet.

Nu știu dacă înțelegeți exact grozăvia momentului. Educația este marele proiect prezidențial. A nu schița nici un gest pentru a opri căderea educației în mâinile unui politician care a dovedit în trei rânduri cât de rău poate face reprezintă un act de lașitate pură, de indiferență sau de frică. Nimic nu-l poate justifica. În educație, efectele răului comis acum se întind pe generații întregi. Cu figura ei de bunicuță sfioasă, Andronescu a ucis cu fiecare mandat viitorul școlii românești iar azi vine să arunce ultimele lopeți de pământ.

Însuși președintele Klaus Iohannis a părut să aibă o tresărire de conștiință acum trei zile când a sugerat opiniei publice că o va respinge. ”Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult”, a declarat șeful statului pe, ghinion, 13 noiembrie. Azi am aflat că ”un pic mult mai mult” durează doar trei zile, asta și pentru că înainte să deschidă gura președintele n-a aflat că interimatul nu poate dura 45 de zile fără a putea fi prelungit.


1 comment
  1. Dragii mei, vă aștept în Congo,
    E mai rau ca-n vremea lui Bombo.
    Țara noastră centenară,
    Condusă de mântuială,
    Se căznește să dispară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prăpastia dintre țări ca România și cele care investesc serios în învățământul superior este de așteptat să crească, după criza Covid-19 – Asociația Universităților Europene

Prăpastia dintre țările cu investiții mari în învățământul superior și cele, printre care și România, unde finanțarea universităților a scăzut în ultimul deceniu este de așteptat să se mărească în…
Vezi articolul

Mintea adolescenților și tehnologia. Datele de până acum nu confirmă că problemele mintale s-ar adânci în timp, pe măsură ce sunt folosite mai mult telefonul smart, social media sau televiziunea – studiu britanic

Nu există, în acest moment, dovezi suficiente că folosirea tehnologiei de către adolescenți are un impact în creștere asupra sănătății mintale a acestora, potrivit unui studiu realizat de experți de…
Vezi articolul