15 școli din mediul rural au fost dotate digital de trei fundații din țară. Peste 2.100 de elevi și profesori au calculatoare, imprimante, programe software și echipamente de rețelistică

473 de vizualizări
Foto: proiect “Brighter Futures – A chance for a better tomorrow” / septembrie 2020 – iunie 2021
Trei fundații din România au dotat cu imprimante, calculatoare, programe software și echipamente de rețelistică 15 școli din mediul rural, de care beneficiază 1.734 de elevi și 490 de profesori. Investiția se ridică la peste 80.000 de euro și face parte din programul „Brighter Futures – A chance for a better tomorrow”, potrivit unui comunicat de presă primit de către EduPedu.ro.

Proiectul a fost derulat de către Fundația Vodafone România, World Vision România și Technology_VOIS România în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 în 15 școli gimnaziale din următoarele județe:

  • Dolj: Unirea, Sadova, Castranova, Rojistea
  • Iași: Vlădeni, Chicerea, Alexeni, Ţibana, Butea
  • Vaslui: Dumești, Poienești, Grivița, Ivănești, Ursoaia
  • Vâlcea: Ionești, Nicolae Bălcescu, Stoilești

Printre obiectivele proiectului au fost “digitalizarea unităților de învățământ din comunități rurale defavorizate prin dotarea lor cu echipamente IT și resurse educaționale”, dar și “furnizarea de educație non-formală sub formă de sesiuni de orientare în carieră și dezvoltare de abilități, susținute de 60 de voluntari Technology_VOIS pe teme precum tehnologia informației, managementul timpului, managementul conflictului, educație financiară și importanța educației”, potrivit comunicatului de presă.

La cele 30 de sesiuni au participat peste 300 de elevi și profesori.

De asemenea, școlile au beneficiat și de donații de cărți (manuale și beletristică), dar și de truse medicale și truse de igienă cu măști, dezinfectanți și mănuși de unică folosință.

__________

Despre proiect:

Proiectul a fost implementat de World Vision România și Technology_VOIS România, managementul proiectului fiind asigurat de Technology_VOIS cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Brighter Futures – A chance for a better tomorrow” este un proiect susținut anual de angajații Technology_VOIS, care se implică în activități de voluntariat precum: renovarea sălilor de clasă, recondiționări ale infrastructurilor digitale și IT din școli, susținerea sesiunilor de educație pentru tehnologie și strângerea de fonduri pentru completarea bugetelor (conferințe interne pentru angajații Technology_VOIS – „Brighter Futures Talks”, licitații de Sărbători).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii refugiați pot participa la cursuri de inițiere în limba română, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial / Plata profesorilor se face din bugetele unităților de învățământ care organizează cursul – document

Minorii și tinerii peste 18 ani care au dobândit o formă de protecție internațională pot participa la cursul de inițiere în limba română, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.…
Vezi articolul