Au început înscrierile pentru admiterea la colegiile militare pentru elevii de clasa a VIII-a. Criteriile de recrutare și calendarul admiterii pentru cele 816 locuri disponibile

5.940 de vizualizări
Admitere la liceu 2020
Foto: MAPN
Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la colegiile militare naționale până la data de 24 martie 2023, potrivit unei postări pe pagina de Facebook „Recrutare MApN”. Sunt disponibile 816 locuri în cinci colegii naționale militare. 
Calendar admitere colegii naționale militare 2023
  • „Perioada desfășurării selecției: 06.02 – 11.04.2023
  • Perioada examinării medicale: 20.02 – 13.04.2023
  • Termen final pentru întocmirea dosarului de candidat: 28 aprilie 2023
  • Data prezentării candidaților la CNM unde au fost repartizați pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor: 18 mai 2023”

Criterii specifice de recrutare, potrivit anunțului:

  • „vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);
  • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar”.

Există 5 colegii naționale militare și 816 locuri:

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza (168 de locuri);

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia (168);

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc (168);

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova (168);

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța (144).

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, se precizează în postare.

Înscrierile se fac online, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, împreună cu unul dintre părinți (sau cu tutorele), la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care domiciliezi. Mai multe informații despre recrutare, selecție și admitere găsiți aici: https://www.recrutaremapn.ro/elev.php.


2 comments
  1. Este dezgustator cum se comporta cei de la examinarea de la proba sportiva cu copiii,mai ales cu fetele le vorbesc f urat.RUSINE domnilor .

  2. Astia candideaza de puberi ca stiu ca se pot pensiona din tanara pruncie, pe la 45 ani cel mult! Asa se explica concurenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șeful Inspectoratului București spune că anul acesta a găsit planul de școlarizare gata făcut, dar că „anul viitor vom suplimenta locurile la licee, dacă vor fi mai mulți elevi decât numărul de locuri”

Anul acesta, 1.216 elevi care au terminat gimnaziul și au dat Evaluarea Națională au rămas fără un loc la liceu în București, după prima repartizare computerizată. Mai sunt disponibile doar…
Vezi articolul

Organizarea unui examen separat de admitere de către Colegii încalcă egalitatea de șanse a elevilor, subiectele fiind făcute de fiecare școală/grup de școli, nu de către o singură instituție pentru toate liceele, avertizează Asociația Națională a Profesorilor de Limba Română

“Organizarea unui examen separat de admitere de către Colegiile naționale încalcă egalitatea de șanse a elevilor, iar subiectele la evaluarea națională trebuie întocmite de către o singură instituție specializată, nu…
Vezi articolul

Ghid de Admitere la liceu 2022. Ce înseamnă fiecare filieră și profil în parte, ce competențe ar trebui să obțină un elev de la specializarea aleasă și ce meserii ar putea alege apoi – recomandările Inspectoratului Școlar Iași

În perioada 4-11 iulie 2022, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu 2022, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea…
Vezi articolul