Au început înscrierile pentru admiterea la colegiile militare pentru elevii de clasa a VIII-a. Criteriile de recrutare și calendarul admiterii pentru cele 816 locuri disponibile

16.929 de vizualizări
Admitere la liceu 2020
Foto: MAPN
Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la colegiile militare naționale până la data de 24 martie 2023, potrivit unei postări pe pagina de Facebook „Recrutare MApN”. Sunt disponibile 816 locuri în cinci colegii naționale militare. 
Calendar admitere colegii naționale militare 2023
 • „Perioada desfășurării selecției: 06.02 – 11.04.2023
 • Perioada examinării medicale: 20.02 – 13.04.2023
 • Termen final pentru întocmirea dosarului de candidat: 28 aprilie 2023
 • Data prezentării candidaților la CNM unde au fost repartizați pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor: 18 mai 2023”

Criterii specifice de recrutare, potrivit anunțului:

 • „vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);
 • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar”.

Există 5 colegii naționale militare și 816 locuri:

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza (168 de locuri);

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia (168);

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc (168);

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova (168);

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța (144).

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, se precizează în postare.

Înscrierile se fac online, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, împreună cu unul dintre părinți (sau cu tutorele), la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care domiciliezi. Mai multe informații despre recrutare, selecție și admitere găsiți aici: https://www.recrutaremapn.ro/elev.php.


5 comments
 1. Colegiile naționale militare (liceele militare) sunt instituții de învățământ anacronice. In nici o tara membra a Uniunii Europene nu mai sunt astfel de licee. Tot mai multi elevi abandonează aceste licee. In ultimii ani 2 elevi de la aceste licee s-au sinucis din cauza faptului că nu au mai suportat regimul militar din aceste licee. Armata in societatea actuală este necesara, dar nu este pentru minori, ci pentru persoanele majore, care pot sa decidă dacă au aptitudini pentru cariera militara.

 2. Este dezgustator cum se comporta cei de la examinarea de la proba sportiva cu copiii,mai ales cu fetele le vorbesc f urat.RUSINE domnilor .

  1. Nu sunt domni. Sunt tovarăși formați la școala militară comunistă sau postcomunistă, adică până acum 15 – 20 de ani. Armata, că și celelalte instituții de forță, nu a fost reformata decât în mică măsură.

 3. Astia candideaza de puberi ca stiu ca se pot pensiona din tanara pruncie, pe la 45 ani cel mult! Asa se explica concurenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENTE Fișa de înscriere la liceu 2024, trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare / Calendar admitere liceu 2024 și perioada în care se susțin probele de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare fișele de înscriere la liceu și în învățământul profesional și dual 2024. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a…
Vezi articolul

Calendarul admiterii la liceu 2021 a fost modificat. Pe 25 iulie toți părinții care vor să depună fizic dosarele de înscriere trebuie să dea telefon sau e-mail la școlile la care copiii lor au fost repartizați, ca să se programeze

Calendarul Admiterii la liceu 2021, stabilit prin ordin de ministru din august anul trecut, a fost modificat la finalul lunii trecute. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pe…
Vezi articolul