Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică de la Facultatea de Automatică: „Universitatea Politehnica din Bucureşti reprezintă un partener strategic”

1.852 de vizualizări
Foto: UPB
Compania de securitate cibernetică Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), transmite Agerpres.

Laboratorul a fost dotat cu 21 de computere de ultimă generaţie, proiector interactiv şi mobilier modern, aparaturi de care vor beneficia circa 600 de studenţi participanţi la cursurile în care specialiştii în securitatea cibernetică le vor preda cunoştinţe teoretice şi practice legate de acest domeniu.

„Universitatea Politehnica din Bucureşti reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar noul laborator duce colaborarea îndelungată la un nou nivel. E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universităţi şi companii funcţionează în beneficiul studenţilor şi îi ajută să devină tot mai competitivi. Alături de Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, Bucureştiul este unul dintre oraşele de mare importanţă pentru Bitdefender şi contribuie decisiv la produsele şi tehnologiile româneşti folosite peste tot în lume”, a declarat Florin Talpeş, CEO şi cofondator al Bitdefender.

Studenţii vor studia în laborator cursuri de metode numerice, prelucrarea imaginilor şi a sunetului, interacţiunea om-calculator, programare orientată pe obiecte, analiza algoritmilor, organizarea calculatoarelor şi limbaje de asamblare, managementul proiectelor software, analiza conţinutului imaginilor, geometrie computaţională şi software project management.

În ultimul deceniu, Bitdefender şi UPB au fost parteneri în programul de internship-uri Stagii pe Bune, iar angajaţii companiei au predat cursuri studenţilor de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

La nivel naţional, Bitdefender a contribuit la dezvoltarea unor programe de studii de licenţă şi de masterat în securitate cibernetică la Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi.

Citește și:
Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, după condamnarea cu suspendare, în dosarul Cutezătorii, în primă instanță: Sunt şocat de decizie şi o resping
EXCLUSIV Grădinița Politehnica, prima unitate de învățământ din România acreditată direct de ministrul Educației, peste decizia Consiliului ARACIP care a hotărât neacreditarea
Carta universitară a Politehnicii București, temă în bibliografia de concurs pentru angajarea jurnaliștilor la televiziunea Euronews România. Cererea de înscriere a candidaților este adresată rectorului UPB, Mihnea Costoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este președintele comisiei de Bacalaureat de la Colegiul „Gheorghe Șincai”, unde peste 70 de lucrări au fost anulate – un preot, director de colegiu și profesor de Religie, dat afară din Inspectoratul Școlar București în 2019, după un scandal amoros cu o educatoare

Profesorul-preot Gheorghe Dogaru, fost inspector școlar de Religie la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, este președintele Comisiei de Bacalaureat de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, conform surselor Edupedu.ro. Acesta a…
Vezi articolul

Studenții să poată contesta evaluările orale, să fie eliminat pragul minim de pagini pentru suportul de curs, să fie reglementată utilizarea resurselor electronice și a inteligenței artificiale în universitate – propunerile alianței organizațiilor studențești ANOSR pentru noul Cod al drepturilor studentului

Mobilitatea studenților, evaluarea lor, suporturile de curs, resursele electronice și utilizarea inteligenței artificiale în activitatea academică se numără printre temele atinse în propunerile de actualizare a drepturilor studenților, înaintate de…
Vezi articolul