Carta universitară a Politehnicii București, temă în bibliografia de concurs pentru angajarea jurnaliștilor la televiziunea Euronews România. Cererea de înscriere a candidaților este adresată rectorului UPB, Mihnea Costoiu

487 de vizualizări
Foto: Euronews România
Candidații de la concursul pentru 25 de posturi de jurnaliști la televiziunea de știri Euronews România vor susține o probă scrisă și un interviu. La bibliografia de examen este trecută și Carta Universitară a Universității Politehnica din București, iar cererea de înscriere la concurs este adresată rectorului UPB, Mihnea Costoiu, fost ministru al cercetării din partea PSD. Toate documentele publicate miercuri pe site-ul UPB au antetul Universității Politehnice, în capul paginii fiind menționat Ministerul Educației, iar Euronews este trecută ca „Direcție” în cadrul UPB.

În fișa postului mai scrie că jurnaliștii care vor fi angajați vor avea relații funcționale cu „toate structurile Direcției Euronews România, în domeniul de competență și administrative cu alte structuri UPB”.

Înscrierile la concurs se fac în perioada 11-24 noiembrie, după care vor fi selectate dosarele candidaților care vor merge mai departe.

Proba scrisă de la concursul de angajare va avea loc online pe 6 decembrie, la ora 11:00, în sediul Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica din București. Pe 10 decembrie, tot la 11:00 este proba de interviu.

Rezultatele vor fi afișate pe 13 decembrie, urmând perioada de contestații și apoi publicarea rezultatelor finale pe 16 decembrie 2021.

Pe lângă cele 25 de posturi de jurnaliști, au mai fost scoase la concurs cele pentru graficieni, producători, dar și alte posturi tehnice ale televiziunii.

Redactorul-șef Euronews România este jurnalista Andra Miron Diaconescu, cu experienţă de 14 ani la Realitatea TV, dar şi la B1 şi Naţional TV, scrie paginademedia.ro. În ultimii doi ani, a lucrat în comunicare la Consiliul Judeţean Ilfov şi la cabinetul Ralucăi Turcan, când acesta era vicepremier.

De asemenea, potrivit pagiandemedia.ro, directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea, fost ministru al Dialogului Social în cabinetul Victor Ponta, fost deputat PSD în legislatura 2016-2020 și fost șef al tineretului PSD în epoca lui Liviu Dragnea. Petrea a plecat în 2019 din PSD la Pro România, după ce a votat împotriva guvernului Vioricăi Dăncilă la moțiunea de cenzură organizată de atunci. În 2020, a candidat pentru un post de senator în Parlament din partea Pro România, dar nu a ajuns în noua legislatură. În prezent, Petrea este membru al Consiliului de Administrație al Universității Politehnica din București, ocupându-se de partea logistică a proiectului Euronews România cu tot ce implică acest lucru.

Amintim că marți, 9 noiembrie, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat licența de emisie pentru postul Euronews România, post operat de Euronews în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, a anunțat instituția de învățământ superior într-un comunicat de presă.

Redactorul-șef Euronews România, Andra Miron Diaconescu, și directorul editorial al Euronews World, Peter Barabas, au insistat pe respectarea standardelor profesionale și pe faptul că va fi oferit un „conținut unitar, educațional”, se arată în comunicat.

Euronews România va fi un canal național de știri care va produce știri și actualități locale, naționale, regionale și internaționale în limba română. Televiziunea Euronews România va avea 200 de angajați.

Mai jos, fișa postului pentru jurnaliști, regulile și cererea de înscriere la concurs:


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Competițiile sportive internaționale la care au participat elevii români în anul școlar trecut și pentru care pot primi burse de excelență, actualizate printr-o erată a Ministerului Educației. Secretarul de stat Florian Lixandru: Vor primi banii și pe lunile din urmă

Lista competițiilor școlare sportive internaționale la care au participat elevii români în anul școlar 2022-2023 și pentru care pot primi în prezent burse de excelență I a fost actualizată printr-o…
Vezi articolul

Independența instituției care acreditează și autorizează toate școlile și grădinițele din România, în pericol. ARACIP ar urma să fie puternic politizată, atrage atenția Ovidiu Voicu, președintele Centrului pentru Inovație Publică: Nu pot să facă parte din consiliul Agenției cei care vor să fie evaluați, pentru că nu ar mai fi evaluarea externă

Ministerul Educației a organizat, luni, 27 decembrie, o dezbatere publică în legătură cu proiectul unei Hotărâri de Guvern care schimbă modul de funcționare al instituției care acreditează toate școlile și…
Vezi articolul