Ministrul Sănătății: Vaccinarea obligatorie este o prioritate pentru noi și o susținem

2.484 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Vaccinarea obligatorie este o prioritate și o susținem, a declarat ministrul Sănătății Victor Costache la Realitatea TV. Oficialul a făcut o paralelă cu perioada dinainte de Revoluție când vaccinarea se realiza în școli, era obligatorie și când „era un program de succes”, potrivit lui Costache. Acesta a explicat că, în opinia sa, primele „curente și opinii puternice anti-vaccinare” au apărut după campania de vaccinare anti-HPV de acum mai bine de 10 ani care a fost „prost gândită”.

Redăm integral declarația ministrului Sănătății:

Moderator: Obligativitatea vaccinării este pentru dumneavoastră o prioritate?

Victor Costache, ministrul Sănătății: ”Absolut, absolut! Gândiți-vă că acest lucru, dumneavoastră sunteți mult mai tânără ca mine, dar nu era o problemă în perioada pre-decembrie 1989. Nimeni nu își punea problema vaccinării copiilor. Vaccinarea era un succes în România, era un program de succes. Din păcate vedeți un… putem să ne referim așa, să facem ca o paralelă la cazul Floreasca, o campanie de vaccinare prost gândită și o informare deficitară care a avut loc acum mai bine de 10 ani, când, dacă mai țineți minte, s-a introdus prima campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, această campanie a fost relativ prost gândită și atunci au apărut primele curente și primele opinii puternice anti-vaccinare. S-au prezentat niște efecte secundare false, s-a creat o întreagă isterie și de la un caz izolat s-a aruncat o umbră pe tot ce înseamnă program de vaccinare. Au început să apară epidemii de boli ale copilăriei care erau dispărute demult. Și astfel noi, știți foarte bine, susținem vaccinarea obligatorie.”

Reamintim că Parlamentul Germaniei a aprobat în noiembrie 2019 o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli începând de la 1 martie 2020.

Legea îi va obliga pe părinţi ca, la înscrierea copiilor lor la o nouă grădiniţă sau şcoală, să facă dovada că aceştia au fost vaccinaţi antirujeolic. În caz contrar, amenda poate ajunge la 2.500 de euro.

FOTO: gov.ro


1 comment
  1. In acest caz, de ce sa nu facem si donarea de organe obligatorie? Sunt boli grave, de exemplu polio, tetanos – cu potential mortal si sunt boli pe care medicii AR TREBUI sa stie sa le trateze: bolile infectioase ale copilariei, de exemplu, sa o pneumonie. Copiii mici, care se inscriu la gradinita, este putin probabil sa aiba si sa transmita hepatita B, ca doar nu se duc nici la tatuat, nici la salon de manichiura-pedichiura, nici sa-si faca lucrari dentare si nici sa faca sex neprotejat, iar studiile arata ca de prin spitale nu prea mai ai cum sa te imbolnavesti de hep.B. Este un vaccin care ar putea fi facut mai tarziu – dupa 10 ani, de ex.
    Generatia mea este cea care a facut si pojar si rubeola si oreion si tuse magareasca (cu tot cu vaccin!) si traim bine-mersi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În ultimii 10 ani a crescut cu 3% numărul celor care au absolvit studii superioare, potrivit datelor INS privind Recensământul Populației și Locuințelor 2021 / Doar 16% din populația țării a absolvit o facultate, adică 3 milioane de persoane

Datele privind Recensământul Populației și Locuințelor din 2021, publicate vineri, 30 decembrie, de Institutul Național de Statistică, arată că doar 3% din populația României a absolvit studii superioare în ultimii…
Vezi articolul