BREAKING Toți elevii din București, indiferent de clasă, revin de miercuri la școală – Alin Stoica, prefectul de București

10.606 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Toți elevii din București se pot întoarce oficial mâine la școală este decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), a anunțat astăzi prefectul Capitalei Alin Stoica.

„Am rămas sub 1 la mie, suntem la 0,89 la mie rata de infectare în București. Toți elevii pot participa fizic la ore în școli începând de mâine. Evident acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau din alte motive, școlile pot în mod punctual lua decizia de a rămâne în online dacă vor dori și noi vom primi acele cereri”, a declarat Alin Stoica la finalul ședinței CMBSU de astăzi.

„Începând cu data de 19.05.2021 la nivelul unităților de învățământ din municipiul București activitățile didactice se pot desfășura cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în hotărârea CMBSU.

În cazul elevilor care au probleme medicale, „copiii care prezintă certificate și în continuare trebuie să rămână acasă, evident avem cazuri de genul acesta, vor trebui să beneficieze și ei de educație în continuare online”, a spus Stoica.

Întrebat câte cazuri sunt acum în București care nu merg la școală sau care au cerut să nu meargă la școală, Alin Stoica a răspuns: „sunt câteva mii de elevi care învață online din diverse motive”.

Reporter: Sunt câteva cadre didactice în Capitală care nu vor să înceapă școala fizic, pot rămâne în online?

„Decizia nu este aici din această perspectivă, școlile pot să organizeze școala fizic pentru toată lumea, dacă au cazuri speciale, atunci decizia este la consiliile de administrație ale școlii sau la inspectorate, nu la prefectură”, a răspuns Alin Stoica.

Se mai menține obligativitatea purtării măștii la o distanță de 50 de metri

„Da, bineînțeles, acea decizie este în continuare în vigoare pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare, toată lumea care staționează este obligată să poarte mască, deci nu trecătorii”, a spus prefectul.

Dacă a doua zi se descoperă că un copil e bolnav de Covid-19, ce procedură se urmează?

„Consiliul de Administrație ia decizia de a trece în online clasa respectivă cu avizul direcției de sănătate publică (DSP) și al inspectoratului școlar (ISMB), transmite către CMBSU solicitarea de a trece în online clasa respectivă. Dacă sunt mai multe clase sau profesori care predau la mai multe clase, atunci consiliul de administrație poate lua decizia ca toată școala să treacă în regim online cu avizul DSP și ISMB”, a spus Stoica.

Care este numărul de cazuri de infectare cu coronavirus care trebuie să apară într-o școală pentru ca învățământul să treacă în regim online?

„În principiu trebuie să fie cazuri din mai multe clase pentru ca toată școala să treacă în online și profesori care predau la mai multe clase, dacă sunt cazuri din aceeași clasă, atunci doar acea clasă trece în online, nu este obligată toată școala să treacă în online”, a spus prefectul Capitalei.

Ce reguli trebuie să se respecte de mâine în școli?

„Sunt regulile care se aplică și astăzi pentru că știm că jumătate din copii erau deja prezenți fizic: distanțarea între copii, purtarea măștii, dezinfectarea spațiilor, aerisirea claselor, toate lucrurile care sunt prevăzute deja în ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății sunt în continuare în aplicare.

Este adevărat că de la 1 iunie se vor deschide spațiile de joacă pentru copii în interior și doar părinții vaccinați vor avea acces?

„Încă nu am informații în acest sens, sunt scenariile de lucru pe care le-am văzut cu toții la știri, când vor apărea într-un act normativ, atunci le vom aplica”, a răspuns Stoica.

Foto: © Monkey Business ImagesDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
OFICIAL Școlile și grădinițele pot intra de pe o zi pe alta într-un scenariu de funcționare. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a intrat în vigoare
Predarea online cu camera deschisă ar putea intra în contractul de școlarizare. Cîmpeanu: Să avem proceduri mai clare. Sute de mii de elevi au avut pierderi în acest an și jumătate
În 80 de localități intrate în scenariul verde de vineri până luni s-ar putea întoarce toți elevii, fizic, la școală, de miercuri – LISTA

6 comments
  1. În fiecare clasa de elevi, o parte nu sunt lăsați la scoala de către părinții.
    Profesorii, în loc sa tina scoala online de acasă, unde au Wi-Fi bun, o sa își lege laptopul de gat prin mijloacele aglomerate de transport și o sa se chinuie la scoala sa prindă rețeaua super încărcată și sa ii sacrifice pe elevii din banci pentru a-i ferici pe elevii din vârful patului de acasă.
    Trebuiau fie obligați toți elevii sa vina la scoala,, fie sa se fi făcut numsi scoala online întreg anul acesta școlar.
    Ca de obicei, domnul Câmpeanu, cu orgoliile sale si cu lipsa de interes pentru munca profesorilor, zăpăcește toate lucrurile în preuniversitar.
    Mai bine și-ar vedea de universitati și de studenți.

  2. Revin pe naiba toti. La 2-3 ore de la anunt sunt sute de cereri ale parintilor pentru ca elevii sa ramana online. Asa ca scoala fizica a lui campeanu se va transforma in scoala hibrid. Tot a lui. Adica o varza. A infrant si de data asta.

  3. Toată lumea?Si profesorii care au probleme medicale si aviz de la medicină muncii de a predă online?

  4. E de necrezut, dar este adevărată!
    Astăzi nr. celor pozitivi și al decedatilor s-a dublat și pe total județe, dar și pe București, iar RATA DE INFECTARE A SCAZUT ȘI PE TARA ȘI LA BUCUREȘTI.
    Sunt de-a dreptul PENIBILI, toți, cu Câmpeanu în frunte.
    Cum asigură distanțarea și siguranță elevilor într-o clasa cu 34 de copii?????
    Cobaii lui Campeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Logica, Psihologia și Filosofia sunt inutile în România? – întrebare pentru Ligia Deca de la peste 300 de profesori, cercetători și practicieni, într-o scrisoare deschisă, după ce aceste discipline nu au apărut în proiectele de planuri-cadru pentru liceu: Urmăriți transformarea viitorilor cetățeni în indivizi opaci, ca o masă de votanți amorfă și docilă la nivel civic?

Un nou protest public masiv are loc la adresa proiectelor de planuri-cadru elaborate la Ministerul Educației, publicate de Edupedu.ro, și despre care instituția a anunțat pe 9 mai că sunt…
Vezi articolul

Aproape 100.000 de elevi nu mai primesc bursa de merit în anul acesta școlar, față de anul trecut, după ce fostul ministru al Educației a modificat plafonul mediei de la 8.50 la 9.50, iar elevii de clasa a V-a nu mai au dreptul la bursa de merit

Sunt cu aproape 100.000 de elevi mai puțini în anul școlar 2022-2023, față de anul școlar trecut, care nu mai primesc bursă de merit, arată o centralizare a ministerului Educației,…
Vezi articolul