BREAKING La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor, anunță ministrul Educației. În aceste zile profesorii și elevii vor face orele online

142.253 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – George Calin
Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit StirileProTV. Orele vor continua online, a precizat Anisie.

Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee vor fi suspendate vineri, 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie. Urmează ca luni dimineață să fie stabilit dacă această măsură de supendare a cursurilor fizice va fi luată și pentru ziua de joi, 24 septembrie, a mai spus ministrul.

“Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor.

Luni dimineață va avea loc o consultare cu asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor și Uniunea consiliilor județene cu Ministerul Educației prin care să stabilim dacă se vor închide și joi, în functie de localitățile și școlile în care se desfășoară procesul educațional“, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Luni și marți cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza și dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.”

Prin închiderea școlilor, practic acestea vor funcționa la fel ca în scenariul roșu, cu toate cadrele didactice acasă, toți elevii acasă și cursuri desfășurate online. Vezi aici regulile de desfășurare a cursurilor online la care, dacă nu participă, elevii pot primi absențe, potrivit metodologiei Ministerului Educației.

Având în vedere că nu este o măsură luată de DSP, care să aibă la bază o anchetă epidemiologică, părinții copiilor de până la 12 ani nu pot cere zile libere plătite de stat de la serviciu, pe baza OUG 147/2020, pentru această perioadă, ca să poată supraveghea și susține copiii mici la activitățile online, așa cum a anunțat ministrul Muncii.

Anunțul vine după ce în București Comitetul pentru Situații de Urgență a decis că nu se fac cursuri timp de 4 zile, de pe 24 până pe 29 septembrie, în școlile în care sunt secții de votare.

Zilele în care cursurile fizice se supendă, iar școala continuă online sunt marcate cu chenar roșu în calendarul de mai jos. Ziua de joi este încă în discuție, dacă să fie sau nu online.

Calendarul lunii septembrie 2020

Pe 27 septembrie au loc alegerile locale în România, în 18.783 secții de votare, majoritatea dintre acestea fiind organizate în instituții de învățământ.

Foto: INQUAM Photos – George Calin


29 comments
  1. Oare de ce ar trebui să se inchidă TOATE școlile??? Sunt multe unități de învățământ unde nu sunt organizate secții de votare!!!

  2. Idioții care sunt vremelnic în fruntea statului iau decizii, fără o consultare în prealabil a părinților, le anunță vineri seara și închid scolile la o săptămână după ce au început cursurile. Sa organizeze alegerile afara, în corturi și nu în școli. Oameni buni cit o sa mai rezistam să fim obedienti la abuzurile idioților. Se vede clar ca sistemul de “învățământ ” public este pentru locurile de muncă ale cadrelor didactice și pentru a avea o masă electorală manevrabila gata sa voteze și nu este orientat pe copil. Performantele unor copii sunt posibile strădaniilor personale ale acelor copii care sunt purtati pe la diferite adrese, de părinti, pentru meditații. Luati-va ghearele de pe școli, idiotilor. În tari civilizate sistemul public de școlarizare, programul elevului din ciclul primar este de la 8-16, cu activitati mai ușoare de după-masă, mănâncă la școală și își fac temele la școală. În România, duci copilul la școală la ora -8.15- și iese la 11.20. Școală în România se face pe principiul SA NE PREFACEM CA FACEM.

    1. Corect
      Din păcate putini dintre noi vad lucrurile acestea, și șiai puțin ar avea curajul sa facă ceva pentru a corecta ceva

  3. Din fericire, în unele scoli, s-au dat tablete la toți elevii și profesorii, au fost puse la punct o platforma și o rețea pentru cursurile online cu elevii care sunt acasă(jumătate din clasa).

  4. Asa este cum vor face copii onlain daca nau primit tablete cum bor invata saragi??numai cu bromisiuni sunt dar nu au facut bromisiunea .si eu am trei copii la scoala dar eu nam posibilitate sa le iau tablete ca sunt angajat ca asistenta personal la primarie si acum nu au banii sa ne dea salarul atunci va intreb din ce sa le iau tablete??

  5. Dacă nu se inchidea toata scoala si copilul tău se va duce intr.o scoala unde se vor plimba sute de adulți intr-o singura zi faceai scandal ca de ce nu se închide,nu? Cum va mai suporta pământul? Cum?
    Părinții ar trebui sa se gândească la asta. Si eu sunt părinte si ma intreb oare ce voi face cand va ajunge la scoala si va iesi la ora 12 si eu am program pana la 17 cu cine va sta. Dar e datoria mea ca părinte sa găsesc o rezolvare. Nu imi creste statul copilul, il cresc eu. Nu statul l-a facut. Natura din pacate da acest drept la orice idiot si idioata, sa facă copii. Nu exista, din păcate, un proces de selecție natural si corect.

  6. E clar, suntem un popor de idioti. Va place atât de mult sa comentați, doar de dragul de a o face. Nu sunteți în stare sa citiți pana la capat si daca o faceți nu înțelegeți nimic. Scrie negru pe alb “școlile in care sunt secții de votare”. Dar de ce sa citim, sa înțelegem si sa mergem mai departe? Trebuie sa comentam, mai vin si alți prosti si idioți pe langa si gata turma. Daca nu s.ar fi închis, se comenta ca nu se inchid, ca nu se dezinfectează, etc. Oricum ai da.o nimeni nu e mulțumit de nimic, nimeni nu face nimic sa schimbe ceva. Daca fiecare dintre noi ar renunța la prostie si zel, s.ar schimba multe dar ne.am îngropat în mizerie, ne.am obisnuit si începe sa ne placa. Rareori, scoatem capul si cum am spus mai sus, mai comentam puțin, sa ne simtim importanți în idioțenia noastra. Am numai cuvinte de “lauda” pentru voi, toți care ati comentat pana acum. Cat despre tableta, asa cum in fiecare an ati cumpărat manuale, chiar dacă ele trebuiau sa fie date de stat, voi, ca și părinți le.ati achiziționat ca sa aibă copii după ce învață, asa puteți cumpara si o tableta. Sa fim serioși, in afara de cei din mediul rural, toți avem posibilitatea sa cumparam. Mai ales toti care ati comentat aici deci aveți un smartphone, un laptop, un pc. Ca altfel nu aveati cum sa va arătați prostia, idioțenia. Si copilul dvs le poate folosi în scopuri străine de dvs, cum ar fi sa învețe și sa reușească sa citească un text si sa înțeleagă ceva din el, nu ca părinții lui.

    1. noroc cu dumneata așa desteaptă…Învață să scrii în limba română înainte de a comenta , că zici că d-na pepsiglas te-a învățat să scrii…

    2. În București Comitetul pentru Situații de Urgență a anunțat că se închid doar școlile în care se organizează secții de votare. Mai departe, comunicatul ministerului spune că toate unitățile școlare din țară vor trece în online în zilele de vineri, luni și marți. Toate! Dacă nu au vrut să spună asta, dacă iar a fost o eroare de comunicare, să revină cu precizarea. Când emite un comunicat pentru întreaga țară, ministerul se bazează pe faptul că suntem toți cu ochii pe București și extrapolăm apoi?

  7. Mi se pare o aberație să inchizi o școală întreagă, cu cateva zeci de clase pt o sală în care se va vota. Ce vină au copii dacă nu au tablete unde să studieze. La copii și la părinții lor v-ați gândit sau politica are mai nou legătura cu școala. Alte săli nu găsiți pt votat?

  8. Nimenui nu ii pasa si de elevi, pentru guvernul Roman conteaza doar votul, copii in continuare merg la scoala pe cod galben sau chiar verde, desi ar trebui sa mearga pe rosu, asta e Romania, futu va guvernul!

  9. Si scolile care NU SUNT CENTRE de VOTARE? Si acele scoli se inchid pentru 3 zile? Va rog un raspuns adecvat, nu ceata ca de obicei.

  10. Online cu ce? De pe ce? Cei care au optat pt fizic e clar ca nu au cu ce online. Sunteti nebuni? Lasati materia elevilor nepredata pentru niste ca…turi de alegeri?? Nici la scoala, nici in tihna acasa? VREM LIBER!!! Mai bine fac recuperare din mers decat online cu nimeni. De unde sa i scot daca nu au cu ce??

  11. Dragi elevi, părinți și profesori, guvernul nostru și Doamna Ministru iar ne-a păcălit. Din păcate boicotul la alegeri nu mai este de folos, ne-ar trebui o elevă ca Greta, părinții și profesorii care să blocheze intrările secțiilor de votare aflate în școli înainte de instalarea lor, ca să nu fie ilegal. Politica nu are ce căuta în școli și în educație!

    1. Tu de unde ai avut internet sa ne poți arata prostia ta? Dacă se lua hotărârea sa nu se faca cursuri fizice, ci doar online iti lăsai copilul sa ajunga fie la fel de prost ca tine? Faci tot posibilul pentru copilul tău, de asta îl si faci, sa ii oferi cat se poate un trai bun. Știai condițiile din tara asta înainte sa îl faci. Vrei sa iti creasca statul roman tie copilul?

      1. Rar am întâlnit așa doamnă educată ca dumneavoastră! Sunt profesor, nu părinte, și mă refeream la elevii mei care nu au Internet, tablete etc…
        Gândiți-vă de două ori înainte să jigniți oameni în spațiul public; sfat!

    2. Au si pretentii. Direct sus pe platforma. Hello, Pepsiglas, ‘neata esti beata sau te faci? Abia daca gasesti un telefon cu Whatsapp. Eu am avut elevi carora telefonul nu le sustinea decat Messenger si E-mail. Ce platforme vizezi?? Ai mei nu au curent, nu internet.Aloooo!!! Ai adus manualele, ai adus netul, tabletele, ai facut cursuri pentru profesori??

  12. Sunt multe unități școlare unde nu sunt secții de votare, mai ales în mediul rural. De ce se închid școlile? În acele unități nu se votează, deci nu se va dezinfecta după votare…. Ar trebui doar acele unități unde sunt secții de votare închise.

    1. E clar, suntem un popor de idioti. Va place atât de mult sa comentați, doar de dragul de a o face. Nu sunteți în stare sa citiți pana la capat si daca o faceți nu înțelegeți nimic. Scrie negru pe alb “școlile in care sunt secții de votare”. Dar de ce sa citim, sa înțelegem si sa mergem mai departe? Trebuie sa comentam, mai vin si alți prosti si idioți pe langa si gata turma. Daca nu s.ar fi închis, se comenta ca nu se inchid, ca nu se dezinfectează, etc. Oricum ai da.o nimeni nu e mulțumit de nimic, nimeni nu face nimic sa schimbe ceva. Daca fiecare dintre noi ar renunța la prostie si zel, s.ar schimba multe dar ne.am îngropat în mizerie, ne.am obisnuit si începe sa ne placa. Rareori, scoatem capul si cum am spus mai sus, mai comentam puțin, sa ne simtim importanți în idioțenia noastra. Am numai cuvinte de “lauda” pentru voi, toți care ati comentat pana acum. Cat despre tableta, asa cum in fiecare an ati cumpărat manuale, chiar dacă ele trebuiau sa fie date de stat, voi, ca și părinți le.ati achiziționat ca sa aibă copii după ce învață, asa puteți cumpara si o tableta. Sa fim serioși, in afara de cei din mediul rural, toți avem posibilitatea sa cumparam. Mai ales toti care ati comentat aici deci aveți un smartphone, un laptop, un pc. Ca altfel nu aveati cum sa va arătați prostia, idioțenia. Si copilul dvs le poate folosi în scopuri străine de dvs, cum ar fi sa învețe și sa reușească sa citească un text si sa înțeleagă ceva din el, nu ca părinții lui.

  13. Multumim tovarasilor pentru multiplele “succesuri ale unei societati multi-dezvoltate”. Observam ca la parinti nu s-a gandit nimeni, daca au sau nu cu cine sa isi lase copii in aceste zile. Este important votul, “sa castigam orice, sa facem, sa fie bine ca sa nu fie rau” dupa cum spunea o personalitate celebra. Am ajuns sa inchidem toate scolile pentru doua sau trei clase unde se defasoara procesul electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire organizate de profesori voluntari, în programul ”Hai la olimpiadă!” / Formularul este deschis până în octombrie

Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire ținute de profesori voluntari în centre stabilite în peste 15 județe, potrivit Fundației „Nouă ne…
Vezi articolul