BREAKING DOCUMENT Modificări radicale în decizia Comitetului București pentru Situații de Urgență, care emite o a doua hotărâre ce o contrazice pe prima: Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile

13.374 de vizualizări
Deschiderea școlilor
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Modificări de ultimă oră în decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care emite o a doua hotărâre, în cursul aceleiași seri. Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile, doar grădinițele și școlile se închid de marți -prevede ultima decizie a Comitetului București, a declarat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei. În prima decizie, și creșele și universitățile își închideau activitățile de mâine, pentru 14 zile.

Această a doua decizie, remisă Edupedu.ro de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, prevede că elevii și copiii din școli și grădinițe rămân acasă de marți, moment din care vor face cursurile online pentru 14 zile. De precizat că after school-urile și creșele nu sunt în administrarea Ministerului Educației, ci a autorităților locale.

Contactată de Edupedu.ro, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii București, Mariana Stancu-Țipișcă, a declarat că această a doua decizie a Comitetului stabilește că “activitatea în creșe și after school-uri este permisă în continuare, conform ordinului comun al Ministrului Sănătății, Ministrului Educației și Ministrului Muncii. Iar pentru universități, decizia aparține Senatului universității“.

  • A doua decizie contrazice prima hotărâre a Comitetului, care statua că de mâine se suspendă activitățile din creșe și din universitar.

Concret, această a doua hotărâre a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență prevede că “se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ aplicându-se scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online)“.

Ceea ce înseamnă că elevii din grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee rămân acasă de marți, moment din care vor face cursurile online pentru 14 zile.

DOCUMENT Noua Hotărâre a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, remisă Edupedu.ro de Inspectoratul Școlar București:

A doua decizie contrazice prima hotărâre a Comitetului, care statua că “se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)”

Școlile își vor desfășura activitatea online, respectiv în scenariul roșu, și masca de protecție devine obligatorie, a mai precizat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Prefecturii București.

Întrebată de ce prima hotărâre a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență specifica interdicția activităților față în față atât pentru “ciclul gimnazial”, cât și pentru cel “preuniversitar”, atâta vreme cât preuniversitarul include gimnaziul, aceasta a declarat că “s-au dat 2 hotărâri” și că în scurt timp va fi publicată și această a doua decizie a Comitetului.

Greșelile din prima decizie dată astăzi, 19 octombrie, de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a reunit luni seară într-o nouă ședință, după ce după prima ședință a emis o hotărâre plină de greșeli.

Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)” – prevedea prima hotărâre a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Nu era clar de ce în decizie se menționa și “ciclul gimnazial” și cel “preuniversitar”, atâta vreme cât preuniversitarul include și gimnaziul. Un efect al ambiguității putea fi deschiderea grădinițelor, școlilor primare și liceelor, atâta vreme cât doar gimnazialul era nominalizat din învățământul preuniversitar.

A doua greșeală: Comitetul tocmai decidea pentru universități, în condițiile în care Legea stării de alertă (Legea nr. 55/2020) prevede că, “pe durata stării de alertă, activitățile didactice ce impun prezența fizică a studenților în instituțiile de învățământ superior se pot suspenda prin hotărâre a senatului universitar” (Articolul 38^1 din Legea 55/2020).

Prima decizie a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență:

Descarcă de aici, în format .PDF, Hotărârea din 19.10.2020 luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență

Citește și:
Sorin Cîmpeanu acuză “bâlbe” în hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență București: Nu poate decide asupra universităților, care hotărăsc prin senatul universitar cum continuă cursurile
Marius Nistor, FSE: În Hotărârea publicată de Comitetul pentru Situații de Urgență nu există grădinițele, școlile primare și nici liceele / Este o bătaie de joc la adresa profesorilor, a părinților și a elevilor / Cerem demiterea Prefectului
DOCUMENT OFICIAL Dispar after school-urile din lista centrelor închise pentru 14 zile. Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență: Se suspendă temporar activitățile față în față din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar. Vezi greșelile din hotărâre


2 comments
  1. Sfidare a tuturor parintilor care si au asumat financiar niste costuri pentru institutii private, costuri de preventie etc….toti acestia reprezinta populatie activa care contribuie la bugetul de stat :-(….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucian Bode, reacție la decizia Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai: „Demersul încalcă flagrant decizia Curții Constituționale / Atacuri concertate ale USR și sateliților săi / Regret că UBB s-a grăbit să dea curs presiunilor”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat printr-un mesaj publicat pe Facebook, după ce Comisia de Etică a UBB i-a cerut să-și corecteze teza de doctorat din cauză că este…
Vezi articolul