BREAKING Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate

78.217 vizualizări
Rezultate finale Evaluarea Națională 2020
Foto: INQUAM Photos – Bogdan Dănescu
Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației, pe portalul evaluare.edu.ro, și pot fi văzute în articol. Vezi mai jos listele cu notele și mediile finale obținute de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională 2022 după contestații. Amintim că media de la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu, restul de 20 de procente fiind media obținută de fiecare elev în clasele V-VIII.

Anul acesta a fost depus cel mai mare număr de contestații din ultimii 4 ani, 21.856 de contestații. Peste 13.300 de contestații au fost depuse la Limba română după aflarea rezultatelor inițiale de la Evaluarea Națională 2022, potrivit datelor obținute de Edupedu.ro de la Ministerul Educației. La Matematică, absolvenții de clasa a VIII-a au depus peste 8.260 de contestații, iar la Limba maternă – 265, conform sursei citate. La Limba maternă au fost centralizate 265 de contestații în acest an.

Contestațiile au putut fi depuse la centrul de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2022 indicau că peste 82% dintre elevi au luat peste 5. La matematică, 10 % peste media de anul trecut în cazul celor care au luat peste nota cinci. Înainte de contestații erau 221 medii de 10. La Limba română 810 note de 10, și 2966 de medii de 10 la matematică.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 – Listele cu notele după contestații, pe fiecare județ în parte:

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Argeş

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Arad

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Municipiul Bucureşti

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Bacău

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Bihor

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Bistriţa-Năsăud

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Brăila

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Botoşani

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Braşov

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Buzău

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Cluj

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Călăraşi

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Caraş-Severin

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Constanța

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Covasna

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Dâmbovița

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Dolj

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Gorj

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Galați

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Giurgiu

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Hunedoara

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Harghita

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Ilfov

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Ialomița

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Iași

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Mehedinți

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Maramureş

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Mureş

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Neamț

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Olt

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Prahova

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Sibiu

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Sălaj

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Satu-Mare

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Suceava

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Tulcea

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Timiş

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Teleorman

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Vâlcea

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Vrancea

Rezultate Evaluarea Națională 2022 Județul Vaslui

Statistici privind Evaluarea Națională 2022

La Evaluarea Națională 2022 au fost înscriși 155.561 de elevi, față de 131.179 de elevi anul trecut la Evaluarea Națională 2021 și față de 172.532 câți anunța ministerul că s-au înscris acum 2 ani la Evaluarea Națională 2020.

Amintim că peste 17 mii de elevi care figurau înscriși în clasa a VIII-a în luna aprilie, în perioada simulării Evaluării Naționale, nu au mai ajuns să fie înscriși la examenul de Evaluarea Națională 2022, potrivit calculelor făcute de Edupedu.ro pe baza datelor comunicate oficial de Ministerul Educației. Mai multe detalii aici.

Ministrul Educației a anunțat că la prima probă de la Evaluarea Națională 2022 au fost două tentative de fraudă, iar la matematică au fost 3 cazuri de fraudă.

Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 4-11 iulie 2022, potrivit calendarului admiterii de liceu 2022.

Secretarul de stat Florian Lixandru a menționat recent că elevii olimpici pot participa la repartizarea computerizată și „pot renunța la locul pe care îl obțin la admiterea computerizată, alegând un loc la un liceu dorit, pe baza rezultatului la olimpiadă.” – detalii aici.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%). 

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

* Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut evaluarea națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă. În acest sens, părinții sau reprezentanții legali ai acestor candidați completează o declarație, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5 la ordin, semnată de părinte sau reprezentat legal și de candidat, care însoțește fișa de înscriere în vederea repartizării computerizate și se depune la secretariatul unității de învățământ de proveniență în perioada prevăzută de calendar. Acești candidați, care au optat pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, nu pot fi repartizați computerizat în învățământul liceal sau profesional în clase cu predare în limbile minorităților naționale.

II. Calculul mediei finale de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal vocațional, profilurile artistic, sportiv și teologic, pentru anul școlar 2020-2021

1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA,
unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.

2. Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA,
unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.

Ce se întâmplă dacă mediile de admitere sunt egale?

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

  1. media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  2. media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  3. nota obţinută la proba de limba şi literatura română la Evaluarea Naţională
  4. nota obţinută la proba de matematică la Evaluarea Naţională
  5. nota obţinută la proba de limbă maternă la Evaluarea Naţională, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

5 comments
  1. Buna ziua, nu suntem de acord cu nota de la LImba romana, copilul este socat, am facut contestatie si a scazut. Nu poate intra la liceul dorit, dar cine poate verifica daca nu au fost trecute eronat de pe lucrare pe borderou? sau in tabelul de pe site?

  2. Domnul ministru fie minte, fie e dezinformat. Lista cu elevii grav dezavantajati e mult mai lunga. De ex, un elev din Greci, judetul Tulcea, care a urcat de la 6.7 la 9.45 la matematica . E inadmisibil

  3. dupa greseala de a Nu face contestatii am constatat ca fata mea a scazut peste o sute de pozitii in ierarhie.Cine raspunde pentru faptul ca nu va mai putea intra la liceul dorit?

    1. Si a mea plange din aceeasi cauza. 20 de sutimi la romana nu reprezinta o greseala de corectare (pe literatura), dar reprezinta sute de pozitii in clasament. Subiecte mult prea usoare. Daca erau mai grele macar stiai ca atata poti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Peste 27 de mii de contestații depuse la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a, cel mai mare număr de nemulțumiri din ultimii 8 ani. Peste 24 de mii de note erau greșite și au fost modificate după reevaluare

Ministerul Educației a anunțat marți rezultatele finale de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a 2023, iar conform datelor publicate anul acesta au fost peste 27 de mii de evaluări…
Vezi articolul

LISTA Ultima medie la Admitere 2018 pentru liceele din toată ţara, pe fiecare specializare, publicată de ministerul Educaţiei. Părinţii cer publicarea tuturor rezultatelor din 2018

Ultima medie de intrare la fiecare specializare, pe judeţe şi şcoli a fost publicată pe site-ul oficial, după ce toate rezultatele de la Admiterea în Liceu 2018 fuseseră şterse la…
Vezi articolul

Trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a care au scris la simularea Evaluării Naționale rezumatul cerut nu au luat niciun punct pentru corectitudinea punctuației în textul scris de ei, iar două treimi au fost depunctați la ortografie și gramatică

Punctuația și ortografia corecte ar fi trebuit să le aducă elevilor de clasa a VIII-a câte un punct la Subiectul al II-lea de la simularea Evaluării Naționale. Pentru mai mult…
Vezi articolul