Bulgaria: 500 de elevi și 40 de profesori sunt în carantină, în prima săptămână de școală. “Nu vom închide școli, prezența la școală rămâne” – anunță ministrul adjunct al educației

940 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
În Bulgaria, 500 de elevi și 40 de profesori sunt în carantină, în prima săptămână de școală. În această etapă, școlile nu vor fi închise, a declarat ministrul adjunct al educației, Tania Mihailova. La data de 20 septembrie, au fost identificați 26 de elevi cu teste pozitive. O parte dintre ei nu au fost la școală în prima zi, alții au fost infectați înainte de începerea anului școlar, relatează Rador.

Nu vom închide școli, prezența la școală rămâne, a spus ministrul adjunct al educației Tania Mihailova.

Dezinfectarea se face peste tot, iar bugetele școlare sunt suficiente pentru a prelua această activitate până la sfârșitul anului calendaristic, deci nu este necesar și nici corect să se ia bani de la părinți, donațiile sunt voluntare, a precizat Tania Mihailova, pentru postul public de radio de la Sofia.

Viceministrul a explicat că în această etapă se mizează pe abordarea individuală și i-a sfătuit pe părinți, profesori și elevi să rămână acasă atunci când cineva nu se simte bine. ”În acest an școlar, copiii vor avea voie să opteze pentru învățământul la distanță, în mediul online, dacă doresc”, a spus ea.

Până în prezent, peste 500 de elevi și-au exprimat o astfel de dorință, iar 400 au făcut acest lucru din motive de sănătate. “Dar școala este locul în care copiii sunt construiți ca indivizi”, a subliniat ministrul adjunct.

Între timp, din teritoriu sosesc informații despre noi cazuri de COVID-19 în școli. Două clase – una de la Liceul de limbi străine “Romain Rolland” din Stara Zagora și cealaltă de la Școala profesională de industrie ușoară și turism din Kazanlâk -, au fost plasate în carantină la domiciliu pentru 14 zile din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19, a comunicat Inspectoratul Raional de Sănătate.

Sursa: Rador / Segabg.com / Traducerea: Mirela Petrescu

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FSE „Spiru Haret” va demara proteste dacă nu se revine asupra cifrelor de școlarizare, care „vor duce la creșterea abandonului școlar”

„Cifrele de școlarizare trimise către inspectorate vor conduce la creșterea abandonului școlar”, iar dacă ministerul Educației „nu va reveni asupra actului normativ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” va demara…
Vezi articolul

Dezbaterea Edupedu.ro – World Vision România

Care este viitorul educației digitale? Daniel David, rector UBB și președintele Consiliului Rectorilor, și Mircea Miclea, fost ministru al Educației, discută marți, LIVE de la 15:50, despre digitalizare și formarea în universitate a viitorilor profesori

Educația digitală: cum trebuie să arate planul digitalizării învățământului? Ce competențe vom dezvolta, la ce nivel de studii și cum vom face formarea profesorilor? De ce educația digitală nu înseamnă…
Vezi articolul

Unele inspectorate școlare au publicat notele profesorilor suplinitori de la testarea județeană. Repartizarea posturilor se face în perioada 31 august – 1 septembrie

Unele inspectorate școlare au publicat rezultatele profesorilor suplinitori la concursul de angajare. Concursul de ocupare a posturilor didactice sau a catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul județului/ municipiului București se desfășoară…
Vezi articolul

Programul Masa caldă în realitate: criză de personal, dezinteres din partea ministerului, condiții greu de îndeplinit. Interviu cu Mircea Bertea, directorul Colegiului Pedagogic Cluj-Napoca, unde Masa caldă se aplică de 3 ani

Proiectul prin care se acordă o masă caldă de prânz elevilor se confruntă cu nenumărate probleme, susține într-un interviu pentru Edupedu.ro Mircea Bertea, directorul Colegiului Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca.…
Vezi articolul