Bulgaria demarează un program de burse pentru tinerii care vor să studieze în străinătate/ Până la 100 de mii de euro pe an, condiția să se întoarcă în țară timp de cel puțin trei ani după absolvire

171 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Cu ocazia praznicului Sfinților frați Chiril și Metodie, începe oficial Programul Național „Fondul Ștefan Stambolov”, creat la inițiativa premierului bulgar, Kiril Petkov, a informat Serviciul de presă al guvernului, transmite Dnevnik, citată de Rador, preluat de G4Media.ro.

Proiectul le permite studenților bulgari motivați să primească finanțare de la stat pentru o diplomă de master de până la 200.000 de leva pe an (nr. circa 500.000 de lei, 100.000 de euro), pentru a studia în cele mai prestigioase universități din lume, dacă se întorc apoi la muncă în Bulgaria timp de cel puțin trei ani după absolvire.

Dezbaterea publică a proiectului de program național s-a încheiat pe 9 mai și urmează aprobarea acestuia de către Consiliul de Miniștri de la Sofia. Selecția primilor bursieri este de așteptat să înceapă în luna iunie a acestui an, iar primele diplome de master în universități de top din lume, stabilite de clasamentele internaționale, vor fi finanțate până în anul universitar 2022/2023.

Citește articolul complet pe G4Media.ro
Citește și:
Aprilie 2021 – EXCLUSIV Finanțarea studenților din străinătate a fost cerută Guvernului de Liga Studenților Români din Străinătate, care propune „externalizarea către LSRS” a mai multor servicii. Robert Stredie, LSRS: Sunt bani publici, nu ne atingem de aceste fonduri / Plus: ONG-ul fondat de liberalul Burduja vrea folosirea misiunilor diplomatice pentru atragerea de studenți în ligă
Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor, despre sprijinirea studenților români în străinătate: Orice susținere pentru studenți e bună dacă e ghidată de echitate și de o “politică academică deșteaptă, ce include obligatoriu excelența”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara de Limba și literatura română, Maria Manea, despre noile planuri-cadru: Predau la un colegiu național, unde nu există profil umanist. În cazul disciplinei mele se adaugă ore, dar, pentru situația mea, se pierd ore la profilul real

Maria Manea, fost secretar de stat în guvernul Cîțu și profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, a explicat, în cadrul emisiunii Info Edu,…
Vezi articolul

Reducerea studiului Biologiei în liceu ar fi o eroare strategică, potrivit unui memoriu al cadrelor didactice din județul Timiș trimis ministrului Daniel David: Majoritatea țărilor europene au 2-4 ore pe săptămână în curriculumul liceal, dar în România propunerile de reformă riscă să o transforme într-o disciplină opțională sau chiar să o elimine complet

Profesorii de Biologie trag un semnal de alarmă cu privire la viitorul disciplinei în învățământul liceal din România. Un memoriu semnat de cadre didactice din județul Timiș, coordonat de profesorul…
Vezi articolul

Gabriel Vrînceanu, șef-serviciu Curriculum: Acum, transmiterea de cunoștințe nu mai este prioritară, pentru că nu mai este profesorul singurul deținător al cunoașterii. Accentul este pe formarea de competențe

Gabriel Vrînceanu, șef-serviciu Curriculum în cadrul Ministerului Educației și Cercetării (MEC), a declarat, la emisiunea Educația la putere de la TVR 2, că „transmiterea de cunoștințe nu mai este prioritară, pentru că nu…
Vezi articolul

VIDEO Nu fac online toate orele din orar, ci doar materiile pentru Bac, sunt clasa a XII-a, spune Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor. Motivul: nu toți profesorii au sau nu vin cu laptopul la școală

Nu fac online toate orele din orar, ci doar materiile pentru Bac, sunt clasa a XII-a, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, la emisiunea “Viitor cu clasă”…
Vezi articolul

STUDIU 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor, 1 din 5 copii nu este fericit, arată raportul “Bunăstarea copiilor din mediul rural”

O cincime dintre copiii de la sat (21%) consideră că nu sunt niciodată sau sunt doar uneori fericiți, arată concluziile raportului Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020, lansat de Fundația World…
Vezi articolul