OFICIAL Cuantumurile burselor pentru studenți în anul universitar 2023 – 2024: 900 de lei pentru bursa socială, 3.200 de lei pentru bursa de doctorat, indiferent de anul de studii

33.830 de vizualizări
Ordinul privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenți 2023-2024
Ordinul Ministerului Educatiei privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenții din instituțiile de învățământ superior de stat, în anul universitar 2023 – 2024, a fost publicat în Monitorul Oficial. 900 de lei este bursa socială și 3.200 de lei este cuantumul bursei de doctorat, indiferent de anul de studii.

Studenții care urmează studii universitare de licență didactică cu dublă specializare sau masterat didactic vor avea o bursa de studiu de 3.158 de lei. De precizat, în acest an universitar nu este master de licență didactică.

Criteriile de acordare a burselor pentru studenți în anul universitar 2023-2024 au fost publicate publicate în Monitorul Oficial pe 10 octombrie.

Principalele prevederi ale Ordinului privind cuantumurile burselor pentru studenți

3.200 de lei este cuantumul bursei de doctorat acordate studenților doctoranzi înmatriculați la programele de studii universitare de doctorat, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, indiferent de anul de studii.

3.158 de lei este cuantumul bursei de studiu acordate de la bugetul de stat studenților înmatriculați la programele de studii universitare de licență didactică cu dublă specializare sau masterat didactic, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, egal cu salariul net al unui profesor debutant, garantat în plată la data de 1 octombrie 2023.

Se aprobă cuantumul burselor de excelență olimpică I/ internațională acordate studenților înmatriculați la programe de studii universitare de licență, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, diferențiat în funcție de nivelul distincției obținute, după cum urmează:

a) 3.300 de lei pentru premiul I; 

b) 2.475 de lei pentru premiul II; 

c) 1.650 de lei pentru premiul III. 

Se aprobă cuantumul minim al bursei sociale care acoperă cheltuielile minime de masă și cazare, propus de Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior, în valoare de 900 de lei.”

„La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului educației naționale nr. 3.329/2018 privind stabilirea cuantumului burselor pentru studenții doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat cu bursă, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 297 din 3 aprilie 2018, cu modificările ulterioare, și orice prevedere contrară”, potrivit Art. 5. 

DOCUMENT Ordinul privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenții înmatriculați la programe de studii universitare, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat, în anul universitar 2023 – 2024 
Citește și:
Burse pentru studenți în anul universitar 2023-2024. Bursă socială de 900 de lei, de doctorat de 3.200 de lei, burse de studiu pentru masterat didactic de 3.158 de lei, printre modificările anunțate de Ministerul Educației
OFICIAL Criteriile de acordare a burselor pentru studenți, publicate în Monitorul Oficial / Cuantumul bursei de studiu pentru licență didactică cu dublă specializare este egal cu salariul net al unui profesor debutant, aflat în plată la data de 1 octombrie a fiecărui an – anul acesta este 3158 de lei

4 comments
  1. De ce cei la master didactic primesc aceasta suma si cei de la modul pedagogic nu primesc nimic……. ba chiar platesc taxa

  2. Bună ziua tuturor,

    Toate “bune și frumoase”, însă nimeni nu vorbeste de data exactă când se vor acorda bursele pentru masteranzii din programul Masterul Didactic, anul al II-lea pentru luna octombrie.
    Acest program pilot, care s-a dorit a fi o prioritate a Ministerului Educatiei, pentru al integra in sistemul educational din România, a avut mai tot timpul de la apariție probleme in cursivitatea plăților burselor către masteranzi.
    …dar de ce să ne mirăm sau să intrebăm de ceea ce ne caracterizează?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie, rata de infectare, a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, anunță ministrul Educației

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie rata de infectare a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, potrivit unei…
Vezi articolul

Prioritățile pentru „Școala altfel” în 2023-2024, stabilite de Ministerul Educației: Prevenirea consumului de droguri, a violenței școlare, a discriminării, reducerea obiceiurilor alimentare nesănătoase

Metodologia de organizare a Programului național „Școala altfel” va fi publicată în Monitorul Oficial și au fost stabilite prioritățile Programului național „Școala altfel” în anul școlar 2023-2024, a anunțat Ministerul…
Vezi articolul

PARADOX Una dintre priorităţile bugetare ale Ministerului Educaţiei este susţinerea manualelor Editurii Didactice şi Pedagogice, desi acelaşi minister a renunţat la manualele unice

În proiectul de Buget pe 2019, adoptat de Guvern, una dintre priorităţile Ministerului Educaţiei la capitolul învăţământ preuniversitar este “susţinerea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică S.A.”. Este apoi precizat şi…
Vezi articolul

Premierul Ciolacu, mesaj pentru Deca: Să preluaţi propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discutăm rapid cu sindicatele. Trebuie să îndeplinim această cerinţă legitimă

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să preia propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discute „rapid” cu sindicatele, având în…
Vezi articolul

Iohannis, după apelul mai multor organizații și academicieni să ia poziție împotriva modificărilor în legislația CNATDCU: Solicit inițiatorilor proiectului să țină cont de îngrijorările și riscurile sesizate / “Toleranță zero” față de abaterile academice și plagiat

“Apreciez că societatea civilă și mediul academic și-au exprimat clar punctul de vedere și așteptările privind modificările propuse la Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Național de Atestare a…
Vezi articolul