Burse de câte 2.000 de lei, primite de 260 de elevi din 6 licee, dornici să urmeze o carieră tehnică

320 de vizualizări
Bursa
Foto: Tenaris Silcotub Zalau
260 de burse au fost oferite elevilor din 6 licee tehnice din România, fiecare bursă fiind în valoare de 2.000 de lei, anunță compania TenarisSilcotub Zalău, într-un comunicat. Cei 260 de elevi beneficiari ai programului provin din județul Sălaj (colegiile tehnice „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și „Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, alături de liceele tehnologice „Octavian Goga” din Jibou și „Mihai Viteazu” din Zalău), Călărași (Liceul Danubius) și Câmpina (Liceul Energetic).

Bursele au fost acordate „după un proces de selecție temeinic, proces în care au contat atât rezultatele școlare cât și competențele tinerilor liceeni”, potrivit sursei citate.

„Programul de burse validează prin procesul de selecție capacitatea elevilor de a rezolva probleme diferite față de cele cu care sunt obișnuiți la școală, cum sunt cele de logică, și stimulează un proces de autocunoaștere. Bursa aceasta deschide orizonturi și expune la experiențe noi liceeni dornici să urmeze o carieră tehnică. Credem că expunerea la meserii tehnice și înțelegerea profesiilor actuale, poate duce pe viitor la creșterea atractivității sectoarelor industriale în rândul liceenilor”, spune Codruța Hodrea, Manager pentru Relația cu Comunitatea al companiei.

Pe lângă burse, și școlile au fost sprijinite cu investiții de-a lungul anilor – dotarea cu laboratoare, programe de instruire pentru profesori și programe de consiliere vocațională și practică pentru elevi, cu implicarea specialiștilor companiei. 

Prima ediție a programului a avut loc în anul școlar 2015/2016 și a avut 162 de beneficiari din patru licee tehnice, acum ajungând la a șasea ediție, când 260 de elevi din șase licee tehnice au primit bursele. În acești șase ani, peste 1.100 de elevi de liceu au fost susținuți, se mai arată în comunicat.

Unul dintre elevii bursieri a spus că din banii primiți a putut să ăși cumpere scule pentru a putea profesa. „A fost o experiență foarte bună. Din banii de bursă mi-am cumpărat elemente didactice, scule specifice domeniului mecanic studiat în liceu. Dacă ai medie bună și ești pasionat de domeniu, poți să primești această bursă. Am învățat multe lucruri pe parte de comunicare, am avut parte de internship-uri, toate acestea mă vor ajuta cu siguranță pe viitor”, a spus Lorand Janos, elev la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalău și bursier în ultimii doi ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

IBM susține o Educație adaptată la era digitală

Ești pregătit să îți dezvolți competențele pentru joburile viitorului? Obține micro-certificări de tipul “open digital badges” în platforma gratuită de educație digitală pentru tinerii de 14-20 de ani. Profesorii o pot folosi la orele de dirigenție, tehnologie, informatică și TIC

IBM a dezvoltat platforma Open P-TECH pentru a oferi tinerilor din întreaga lume acces gratuit și flexibil la resurse educaționale care să îi conecteze cu adevărat la viitoarele locuri de…
Vezi articolul