Când începe școala, după Paște: copiii de grădiniță și elevii care nu dau examene se întorc la școală miercuri, 5 mai, pe scenarii

236.926 de vizualizări
Foto: Salvati Copiii
Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. În localitățile aflate în scenariul verde, până la 1 la mie rata de incidență, elevii din clasele V-VII și IX-XI revin fizic în clase, iar cei care sunt în localități cu o rată peste 1 la mie, revin la cursurile online.

Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că “miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități. Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”.

“De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă. Aceștia vor reveni în data de 5 mai. Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân online”, a spus oficialul.

Pe 10 mai vor reveni la școală, indiferent de scenariu, toți elevii claselor terminale, cu prezență fizică. De asemenea, “este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Vezi aici HARTA cu scenariile în care se redeschid școlile pe 5 mai 2021

În perioada 5 mai – 25 iunie vor veni la școală toți elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. În aceeași perioadă 5 mai – 25 iunie vin la grădiniță toți copii din învățământul preșcolar.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie.

Elevii de clasa a XII-a/a XIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie.

Bacalaureatul începe pe data de 28 iunie și are ultima probă pe 1 iulie, iar Evaluarea Națională începe pe 22 iunie și are ultima probă pe 25 iunie.

Ultima săptămână de școală pentru elevii din școli gimnaziale va putea fi organizată online, potrivit ministrului Educației, acolo unde se va suprapune cu Evaluarea Națională (în școlile gimnaziale și în cele în care se organizează acest examen).

Vacanța Mare începe pe 26 iunie și se încheie pe 12 septembrie, adică va avea 79 de zile.

În lunile mai – iunie au loc Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, plus pretestările PISA (4 mai – 11 iunie). Toate se vor susține cu prezență fizică.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a II-a 2021 – calendar nou
  • 25 mai 2021 – Limba română & limba maternă (scris)
  • 26 mai 2021 – Limba română & limba maternă (citit)
  • 27 mai 2021 – Matematică 
  • 28 mai 2021 – Limba română pentru minoritățile naționale (scris & citit)

Modele de teste publicate pentru EN II de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a 2021
  • 18 mai 2021: Limba română
  • 19 mai 2021: Matematică
  • 20 mai 2021: Limba maternă

Modele de teste pentru EN IV publicate de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021
  • 12 mai 2021: Limbă şi comunicare
  • 13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Modele de teste pentru EN VI publicate de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Calendar Evaluarea Națională 2021 clasa a VIII-a
  • 07 – 11 iunie 2021           Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                   Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                  Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                  Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendar BAC 2021
31 mai – 4 iunie 2021Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
28 iunie 2021Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00
6-9 iulie 2021Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021Afișarea rezultatelor finale
Citește și:
Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2021 se vor susține cu prezență fizică, în luna mai, la fel ca pretestările PISA / Sorin Cîmpeanu: Am obținut participarea cu prezență fizică, indiferent de clasă și rata de incidență, pentru toți elevii care fac cursuri remediale
Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, din clasele finale profesionale și postliceale se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, după vacanța de Paște, indiferent de scenariul în care este localitatea. La fel și elevii cu cerințe educaționale speciale
DOCUMENT Ordinul comun care prevede modul în care vin elevii la școală după Paște a fost semnat. Sunt doar două scenarii și apare viziera transparentă în loc de mască, pentru profesori, acolo unde predarea „impune un contact vizual complet”
Scenariul roșu pentru școli a fost desființat, potrivit lui Sorin Cîmpeanu: Cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate într-un singur scenariu care e valabil peste rata de infectare 1 la mie


9 comments
  1. va rog frumos clasa 5 trebuie mersa la scoala ca au stat prea mult oline deci efectiv nu se poate asa ceva deci sa se stie este o discriminare….. )-:

  2. Domnule Campeanu ,dacă ai avea un copil special ți l-ai trimite la școala cu frecventa ?Cred ca nu ,dacă ai vedea câte nopți nu ai dormi!Daca ai fi un simplu salariat, cu un salariu mizer ,și ai face împrumuturi bancare ptr terapia ABA ,ai gândi înainte de a lua o hotărâre .Sti ce este in sufletul unei mame de copil special ?Sti câte lacrimi vărsa aceste mame ?Nu sti ca altfel te-ai gândi la aceste mame care au așteptat ani sa audă cuvântul mama !

  3. Sigur!

    Spuneti ca se intra in online cand incidenta este peste 1 la mie dar majoritatea localitatilor pana in incidenta de 3 tot sunt marcate pe scenariu verde.

    Totul se contrazice de la ora la ora…

    1. decia scoala si copi 1-4 sa stea o luna acasa o luna sa mearga 5-7 si o luna 1-4 oline si 5-7 normal si tot asa dar nu stiu ce decizi sunt astea acum serios nu se poae asa ceva 1 la mana ne stricam ochi cu olonu 2 la mana nu anvatam nimik ar trebui sa ne asculte si noua opinil.e si sa se ia o decizie pe urma…. eu sunt an clasa a 5 si tot oline facem nu se poate asa ceva ar trebui sa mergem l

  4. Ne-am bucura d-le Câmpeanu dacă atunci când faceți anunțuri referitoare la domeniul pe care-l pastoriti sa fie rezultanta unor analize serioase, coerente, argumentate. Tot ce spuneți se contrazice de la ora la ora, de la zi la zi.
    Nu putem avea încredere în tipul acesta de informatii, fapt pentru care credibilitatea dvs. merge în jos.

  5. Cum sa ma duc la școală când la mine în sat rata de infestare covid este de 3.56? Rușine sa va fie

  6. eu nu sunt de acord cu începerea școlii pentru elevii din clasele 5-11 ci doar elevii din clasele a 8 a și a12 a, pentru ca iar se vor inmultii cazurile.

  7. Copiii de a II-a, a IV-a si a VI-a dau examene. Si daca ei sunt din februarie in online(cei de a sasea), e normal sa dea evaluare cand se intorc la scoala dupa o vacanta obligatorie si ore online? De ce se incapataneaza Campeanu cu aceste evaluari? Copiii de clasa a sasea sunt singurii obligati la asa ceva fara sa fi participat la o ora fizica marea majoritate. De ce nu anuleaza? Sa lase doar la cei de clasa a doua si a patra, pentru ca au venit si vor veni fizic indiferent de scenariu. Ca si cei din anii terminali. Clasa a sasea singura discriminata. Online+vacanta obligatorie de o luna+online+ evaluare la sosire. Frumos. De ce? Ca sa aratati ca profesorii sunt incompetenti? Asta vreti? Sunteti niste penibili.

  8. Sa dai evaluare nationala elevilor de clasele 2,4,6 imediat după ce s-au întors la scoala după 4-5 săptămâni de vacanta forțată, denota fie o lipsa de pregătire pedagogica a ministrului educației, fie rele intenții (adica sa ia elevii rezultate foarte slabe, ca să se sublinieze ca nu e buna scoala online și ca profesorii nu și-au dat silința).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației încurajează declarațiile pe propria răspundere cerute de profesori pentru raportarea testelor făcute acasă: Dacă părinții sunt de acord, nu mi se pare deloc un lucru rău. Dacă mergem pe ideea că suntem o țară de iresponsabili nu ajungem niciunde / Implicațiile juridice ale unei asemenea declarații

“Dacă mergem pe ideea că suntem o țară de iresponsabili, nu ajungem niciunde”, astfel a comentat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cazul profesorilor care folosesc declarația pe propria răspundere pentru raportarea…
Vezi articolul